Стварање засебних словенских нација није значило напуштање словенске породице народа, па вам је аналогија крајње смешна. Идете из крајности у крајност, другима трпате речи у уста и свесно изврћите њихове речи.
Крајње демагошки извртање оног што си сам рекао пљуни па избриши , а боље да си неке постове сам избрисао ако си већ улетео у емотивни набој из кога је илетело нешто превише непотребних речи.Међутим остајеш при свом исказу а ја сам цитирао твоје речи нисам ти их импутирао.
Оно што се дешава данас није увек у истом рангу као оно што се дешавало јуче, пре једног, два, три или пет векова. Процес стварања вештачке монтенегринске и муслиманске нације нема никакве везе са природним процесима етногенезе кроз историју, и далеко је скорија појава него ишта од онога што наводите као наводни еквивалент. Реч је о политичким пројектима заснованим на лажима и мржњи. Пројектима који иду на штету српском народу, и против који сваки Србин мора да дигне свој глас. Ми не намећемо никоме своје мишљење, али одбијамо да чисто из политичке коректности прихватимо туђе лажи.
Словени мухамеданци нису толико скорија појава , хм природна етногеза на крају друштвена појава изнуђена у одређеним друштвеним политичким процесима.
Таквих природних етногенеза си имао у јако раној човековој историји или у Амазонији свакако у пределима ван нових цивилизацијских творевина.
У нашем случају Грчка , Рим , хришћанство као и његова подела и левитирање између две цркве , затим Авари , Бугари , Мађари и на крају Турци.
Дакле низ контрадикторности и случајности најчешће лоших по нас су формирали српски народ односно утицали на његову етногенезу. Тако да се све ове
појаве тешко може назвати природним а тема о којој говоримо налази се у пољу друштвених наука не природних.
И на крају ко сте то ви?
Не знам ко је "депопуларизовао матицу" (каже се 'депопулисао'), али ако се коментар односи на Срби који су бежали пред најездом хорде рушитеља и кољача, поред тога што погрешно тврдиш да је Косово и Метохија (Косово, тј. Косово поље, само је један део Косова и Метохије) наша матица - није, већ је део наше матице -, ти и омаловажаваш патњу косовскометохијских Срба
Извињавам се на правописној грешци видим да се хватамо за сламке, ко је говорио о Косовском пољу? Писао сам о депопулацији Косова и Метохије заправо почиње још Маричком битком а последњи већи талас Чарнојевићевом сеобом.Прочитај поново шта сам написао.Ко омаловажава? Па ја немам проблем са тим , ја никоме не судим нити говорим икоме да је изрод и издајица зато што се издвојио и формирао други етнос , народ , нацију услед тешких прилика које су га задесиле. Ја мислим да се ово зове стављање речи у уста.
Посрбљивање малог броја несрба, који и нису имали неку стварну националну припадност пре него што су постали Срби, и који су вековима делили судбину Срба, нема никакве везе за стварањем паразитских нација на телу српства. Судбина појединаца који се силом прилика утапају у средину која их окружује је још мање повезано са темом издаје. А том причом о Ноју и Јеврњјима одлично показујеш да ниси у стању да разумно тумачиш историју.
Скренули смо с теме. Не намеравам да ти даље одговарам, а ти ради по своме.[/QUOTE]
Прво то уопше не знамо о ком броју се ради сад вероватно сигурно по теби без доказа да је мали број а по правилу ако се ради о српском уделу у другим нацијама онда сигурно огроман број и то су сасвим сигурно одмах неумитне научне чињенице.А заправо не знамо превише о томе. Не знамо шта се десило експанзијом Бугара где је велики број Словена отпао , не знамо да ли су то Словени који су били део српског племенског савеза или не можемо да нагађамо.Ни то да ли је неко имао или немао националну свест не знамо нити можемо да докажемо , дакле претпостављамо. Иако знамо да је првобитно положај Срба био око Солуна па можемо да нагађамо.Отпадање Срба католика који су великим делом заслужни за чување народне баштине код Срба и њихове средњовековне књижевности под Турцима.Сада су део хрватског корпуса сутра можда културне баштине.Треба ли све ове људе звати изродима? Пошто си политичар а констатовали смо да процес етногенезе није завршен не знам како мислиш да повратиш изгубљена српска стада ако их називаш изродима и издајницима?
Заправо показао си да правих аргумената за писања онаквих небулоза нема осим промовисања личних политичких програма или убеђења.Користио сам митолошки пример за који сам најавио одмах да није историјски пример али свакако мит свима добро познат о Ноју па чисто да ти вратим "Јаврњјима" пише се Јевреји

Без увреде али према свему до сад приказаном ниси показао компетенцију да судиш о нечијем познавању историје јер су већина закључака произвољна изведена из личног мишљења и става види се да си начитан и образован али своја мишљења без извора и потврда називаш неоспорним чињеницама
а признате радове неких научника кавази научим неутемељеним тезама. При том ниси изнео ни један извор нити име на које се позиваш.тако да познати су ми ти велики хришћани који никоме не суде а свима суде и нацијама и научницима и историчарима и неисторичарима а најмање себи самима.
Све у свему много демагогије а мало историје.
Ствар на коју си се оглушио је била моралне природе а често моралишеш овде тако да би било једноставније да си повукао тешке речи и оптужбе од ове папазјаније али како хоћеш.