smatram da u crnoj gori svako ima pravo na svoj izbor, da li ce da se oseca strogo crnogorcem ili srbinom - crnogorcem ili nesto trece
isto tako mislim da su ako su imali vecinu za tu odluku i trebali da se odvoje, ne ulazim u to da ne verujem da je vecina i da je sve bilo regularno ali desilo se.
ali sam protiv da se izmisljanjem , laganjem, podmetanjem, selektivnim odbacivanjem sta ne odgovara i manipulisanje istorijskim momentima koji odgovaraju secesionistima uredjuje i utice na javnost...
veruju da je Srbija agresor na Crnu Goru?
kojom zdravom logikom neko moze da dodje do tog zakljucka ili da poveruje u to ?
kad se uopste i kojim konkretno delom se to desilo??
uostalom,
srba okupatora iz srbije u okupiranoj crnoj gori ima ??? vise od 2 , manje od 100 .
potlacenih, okupiranih , jadnih crnogoraca u srbiji ima ??? minimum isto onoliko koliko ih ima u milogorskoj republici , znaci stotine hiljada a siguran sam da je do pre 2006 bilo preko milion crnogoraca od kojih su se te godine mnogi s gadjenjem odrekli milogorastva !
crna gora je evo za jos neki dan ce biti ravno 13 godina slobodna i nezavisna. iskreno se nadam da su svi ********* zadovoljni svojim izborom i radom i uspesima njihove vlasti za sve to vreme,
i da svi zive mnogo bolje nego pre te 2006 ili jos bolje i pre 1990 kad su od prilike i krenuli svi ti secesionisticki pokreti da se sire ex jugom.
Kako reputacija Srbije može im promeniti kolektivno svest za 180 stepeni?
pa tzv svest ljudi koji su od srba crnogoraca odjednom postali ********* promenila se u zadnjih manje od 30 godina, znaci prakticno trebalo je vremena koliko je trajala mladost jedne generacije,
dokaz za to mozes da vidis na yotube , samo pogledaj stavove koje je nekad predstavljao hiper srbin milo djukanovic do danas kad je taj isti milo ultra-giga-mega crnogorac

.
zasto mislis da bi istini trebalo vise od toga da i ovaj put u istom smeru dopre do svesti ondasnjeg stanovnistva?
Veliki broj njih ne na razmišlja o Srbiji, a dobar broj ima i negativno mišljenje.
a o cemu razmisljaju kao alternativi beogradu ti sto ne misle o srbiji ili imaju negativno misljenje o njoj ???
znam , o zagrebu, sarajevu, novom pazaru i tirani ,
svi ostali ipak ce radje da misle i borave u decenijama unazad "glavnom gradu crne gore" tj o beogradu
Da li ti znaš da su Crnogorci vekovima živeli bez Srbije, nezavisni, bez ikakvog njenog uticaja, da je Crna Gora bila nezavisna država dok je Srbija bila pod Turcima?
jooojjj koja crna gora je bila nezavisna i u kojim granicama , pod kojim okolnostima je bitisala i kada ta "nezavisna" crna gora?
pa hodza je pevao iz onogosta , jel i to zoves nezavisnoscu??
ne biva to bas tako, cas pricas o crnoj gori sa danasnje pozije teritorije i ostalog a onda se pozoves na nesto sto sa time nema nikakve veze.
nece biti da u oba slucaja pricas o istoj teritoriji i strukturi stanovnistva.
Zašto bi sada odjednom Srbija bila toliko važna za Crnogorce i njihov identitet?
ne sada i ne odjednom, nego od vajkada ili ajd bolje bi bilo pitanja kad to nije bilo tako.
kad srbija i crna gora nisu bile jedno ili od kad su postale odvojene ?
pade mi sad na pamet , ima li recimo neka guslarska pesma u kojoj se na bilo koji nacin crna gora poziva na nezavisnost od srbije , a da je starija od 20-30 godina
Zapravo Srbija je velikim delom i zaslužna što mnogi Crnogorci osećaju odbojnost prema srpstvu ako ćemo realno.
sta je to i kad konkretno srbija uradila da bi crnogorci osecali odbojnost prema srpstvu ?
ko im je to iznenada i na koji nacin postao bliskiji od srba , srbije i srpstva ?
ja i dalje imam rodjake, prijatelje , kumove , saradnike koji su u monte negru i kad god sam tamo medju nama je sve kao sto je i bilo oduvek isto tako i kad oni dodju ovde bez razlike.
ja i dalje imam kucu tamo, oni i dalje svoje poslove i stanove ovde , niko nista nije promenio ni u shvatanju ni u ponasanju, sto naarvno ne znaci da ima i drugojacijih slucajeva,
samo naglasavam da tamo gde su normalni ljudi i odnosi su ostali isti.
i u monte negru je kao i kod nas samo jedna porodica na vlasti koja opstaje zahvaljujuci nekolicini organizovanih kriminalnih aktivista koji ih podrzavaju naravno na obostranu korist.
pitanje je momenta kad ce njihove imperije zla da se uruse i da se narodi vrate normalnom funkcionisanju bez bolesnih politicara sa vlasti.
naravno ovo su sve samo moji stavovi bez zelje da ikoga ubedjujem u to ako se ne slaze .
- - - - - - - - - -
legendarna emisija koja je kao stvorena da se okaci na ovu temu...