psmaniac
Veoma poznat
- Poruka
- 14.357
Ово више личи на винову лозу, имаш о томе у оном чланку о стећцима.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја мислио да Душан иде на Цариград, а он иш’о на Бобовац?
Koliko vekova pre Karla Marxa ili druga Tite, cirka?Nema to nikakve veze sa komunističkim istoričarima. Taj se entitet naziva Posavskom Hrvatskom vekovima pre nego što komunisti uopšte i nastali. Štaviše, u vreme komunizma se javljaju ozbiljnije kritike dotičnog termina.
https://polishhistory.pl/the-denarii-of-boleslaw-i-the-brave-polands-first-currency/
Новац Болеслава Храброг (992-1025) краља Пољске, са крстом и четири оцила на реверсу. Рођена сестра Болеслава Храброг је мајка горе поменутог Кнута. Обојица имају оцила. Ко им је то донео, да нису Палеолози?
Окренута на унутра, као и код Кнута Данског!Gde ti tu vidiš ocila?
Нисам питао за претпоставке, него за оно што је споменуо корисник - познате случајеве, што значи документована дешавања.Хајде да мало укључимо мозак. Да ли постоје стећци са ћириличним натписима на 'слованском' језику и орнаментиком
идентичном са онима без натписа? Надам се да се слажемо да постоје? Сасвим је логично претпоставити да је дотична
пећина у Мостару била испуњена 'словенским' остацима.
Не знам, нисам ја то написао него неко други, а ја само тражио да наведе неки пример. Обрати се њему за појашњење.Шта подразумеваш под познатим случајевима? Како нешто што се ради скривено може бити у исто време познато?
Претпоставка или не очигледно је нешто скривено, допуштам могућност и скривања усташког злочина,Нисам питао за претпоставке, него за оно што је споменуо корисник - познате случајеве, што значи документована дешавања.
Не знам, нисам ја то написао него неко други, а ја само тражио да наведе неки пример. Обрати се њему за појашњење.
Шта нису? Па ја стварно не знам ви историчари критичке историографије шта очекујете?! Треба да се види шајкача и геџа како игра моравац да би сте ви поверовали? Али не бисте ни тада!
Па добро и ми смо били у персоналној унији са браћом Турцима! Рећи хрватско-угарски краљ, то ти је исто као да је Сулејман Величанствени носио круну Немањића!Pazi ovo, Jovan Kantakuzin kaže da je Dušan bio u ratu sa Ugrima jer on je sve ugarske srpske vazale nazivao zbirno Ugrima, a Jiriček i Ćirković kažu ne zna Kantakuzen, nije u pravu, Dušan je ratovao sa Bosancima.............pa kažu da je Srbiji bila neprijatelj Bosna, eto kako se kreiraju nacije.....
Pogledajte prilog 1298915
Dakle istra mantra kao i za Hrvatsku se provlači i za Bosnu, pravi se iluzija da to nisu bile Ugrima vazalne teritorije koje su srpski vladari nastojali da oslobode, već su bile nezavisne države u istoj ravni sa Ugarskom. Otuda je i došla ona sintagma personalna unija.....![]()
Откуд стећци у Бањи Ковиљачи? Зар то није екслузивно део босанске културе?!Pogledajte prilog 1298896
Својим очима сам гледао кад су отворили пећину припремајући терен за градњу овог насеља у Мостару.
Унутар пећине налазила се гомила људских костију које су паковали у пластичне провидне вреће и односили негде.
Брдашце које се налазило на месту ове зграде било је посејано мраморјем (стећцима) и не знам шта су са њима урадили.
Остао је један једини, највећи и налази се иза ове зграде и тада је настала урбана легенда о стећку који ни булдозер није
могао померити. Зашто стећак није откопан и цело подручје археолошки истражено пре уништења?
У међувремену вођен је рат и нисам успео пронаћи никакве податке о тим археолошким налазима.
Сличну ситуацију запуштања археолошки занимљиве локације имамо у Бањи Ковиљачи где се такође налазе остаци
неког старог гробља које називају 'римским' а очигледно је да се ради о стећцима.
Pogledajte prilog 1298904
Из ова два примера и измишљеног наратива о богумилима и стећцима очигледна је намера прикривања
и лажирања историје ових простора.
@Kole11 то ти је исто као и Бечки књижевни договор! Са ким су Вук и Даничић ишли да потписују договор? То се представља као некакав историјски договор Срба и Хрвата о језику, а оно нити су Срби именовали Вука и Даничића, нити су Хрвати изабрали оне њихове. Него Вук и Даничић закључују договор директно са Бечом и Хабзбурзима.Pazi ovo, Jovan Kantakuzin kaže da je Dušan bio u ratu sa Ugrima jer on je sve ugarske srpske vazale nazivao zbirno Ugrima, a Jiriček i Ćirković kažu ne zna Kantakuzen, nije u pravu, Dušan je ratovao sa Bosancima.............pa kažu da je Srbiji bila neprijatelj Bosna, eto kako se kreiraju nacije.....
Pogledajte prilog 1298915
Dakle istra mantra kao i za Hrvatsku se provlači i za Bosnu, pravi se iluzija da to nisu bile Ugrima vazalne teritorije koje su srpski vladari nastojali da oslobode, već su bile nezavisne države u istoj ravni sa Ugarskom. Otuda je i došla ona sintagma personalna unija.....![]()
Ни изблиза нису. Знаш ли за случај да се игде у литератури помињу оцила као детаљ на новцу Болеслава Храброг?Шта нису? Па ја стварно не знам ви историчари критичке историографије шта очекујете?! Треба да се види шајкача и геџа како игра моравац да би сте ви поверовали? Али не бисте ни тада!
Шта, а Кнут? Где ту видиш оцила? Осим тога, шта пише у тексту на линку који си оставио?Чекај, а Кнут?
Нигде не пише? Е, баш ми је жао, нигде нећеш ни прочитати!Ни изблиза нису. Знаш ли за случај да се игде у литератури помињу оцила као детаљ на новцу Болеслава Храброг?
Шта, а Кнут? Где ту видиш оцила? Осим тога, шта пише у тексту на линку који си оставио?
Прекини да спамујеш саркастично већ једном и почни да озбиљно и сталожено, без нервног растројства учествујеш у дискусији кад си се већ раскомотио на овом потфоруму.Нигде не пише? Е, баш ми је жао, нигде нећеш ни прочитати!
Аха, мислиш пише прстенчићи, је ли то?! Да ли верујеш сопственим очима, видиш и сам да су полуотворена и окренута на унутра. Као Книнџе Капетана Драгана, да Србин Србину не окреће леђа!Ни изблиза нису. Знаш ли за случај да се игде у литератури помињу оцила као детаљ на новцу Болеслава Храброг?
Шта, а Кнут? Где ту видиш оцила? Осим тога, шта пише у тексту на линку који си оставио?
Шалу на страну: Rex Sclavorum (Rex Vandalorum), звали су се дански краљеви од 10. века до 1973. године.Прекини да спамујеш саркастично већ једном и почни да озбиљно и сталожено, без нервног растројства учествујеш у дискусији кад си се већ раскомотио на овом потфоруму.
Шта нису? Па ја стварно не знам ви историчари критичке историографије шта очекујете?! Треба да се види шајкача и геџа како игра моравац да би сте ви поверовали? Али не бисте ни тада!
Ja sam te pitao gde ti vidiš ovde ocila.
Koliko vekova pre Karla Marxa ili druga Tite, cirka?Nema to nikakve veze sa komunističkim istoričarima. Taj se entitet naziva Posavskom Hrvatskom vekovima pre nego što komunisti uopšte i nastali. Štaviše, u vreme komunizma se javljaju ozbiljnije kritike dotičnog termina.
Јесу полуотворени прстенови, лепо се види и то нико није негирао. Какве везе то има са оцилима на српском грбу?Аха, мислиш пише прстенчићи, је ли то?! Да ли верујеш сопственим очима, видиш и сам да су полуотворена и окренута на унутра.
Који су то краљеви били у 10. веку? Колико је мени познато, Кнут VI је први носио ту титулу, у 12. веку. И какве то везе сад и ово има са оцилима на српском грбу?Шалу на страну: Rex Sclavorum (Rex Vandalorum), звали су се дански краљеви од 10. века до 1973. године.
Razumem da ratuje narod protiv naroda, teritorija protiv teritorije, ali prvi put čujem da ratuje narod protiv teritorije, Srbi protiv Bosne.gde je i bila jabuka razdora između Srba i Bosne.
Razumem da ratuje narod protiv naroda, teritorija protiv teritorije, ali prvi put čujem da ratuje narod protiv teritorije, Srbi protiv Bosne.
Možeš li da objasniš ovu čudnu konstrukciju?
Рецимо и да нема везе! Али зар ово није несумњив доказ да то није нешто грчко и да то нису Срби примили од Палеолога, већ да је то нешто много старије и древније.Јесу полуотворени прстенови, лепо се види и то нико није негирао. Какве везе то има са оцилима на српском грбу?
Који су то краљеви били у 10. веку? Колико је мени познато, Кнут VI је први носио ту титулу, у 12. веку. И какве то везе сад и ово има са оцилима на српском грбу?