Blogovi

Skupilo se neznosti u meni toliko da okiva u ruzicasto nemir sto preti da me sivilom zatrpa. Neznosti moja, spasi me crnih misli i beznadja u koje baca ocajni krik samoce. Neznosti se skupilo u meni a nikog nema, ni ljubavi nema. Nema je, a neznost kipi iz mene pevuseci najlepsu ljubavnu pesmu koju cujemo samo moja samoca i ja ...
Argentine celebrity Lionel Messi turned the first participant to attain 50 objectives in a Spanish season as Barcelona Christian louboutin heels arch-rivals Real Madrid both triumphed forward of their mouth-watering Champions League duel. Messi reached his newest landmark when he discovered the goal three minutes from time in his crew's 2-zero win over Osasuna as Barcelona maintained their eight-point lead at the top of La Liga. He Louboutin shoes already equalled the previous greatest mark of forty nine targets scored by Actual Madrid legend Ferenc Puskas when he netted within the 1-1 draw in opposition to Real final weekend. Now Messi has 31 objectives in the league and 9 in the Champions League after ending with seven in the King's...
Argentine celebrity Lionel Messi turned the primary participant to attain 50 objectives in a Spanish season as Barcelona Bandage Dress arch-rivals Real Madrid each triumphed forward of their mouth-watering Champions League duel. Messi reached his latest landmark when he discovered the target three minutes from time in his workforce's 2-zero win over Osasuna as Barcelona maintained their eight-point lead on the high of La Liga. He Tory Burch shoes already equalled the previous finest mark of 49 objectives scored by Actual Madrid legend Ferenc Puskas when he netted in the 1-1 draw towards Actual final weekend. Now Messi has 31 targets in the league and nine in the Champions League after finishing with seven in the King's Cup and three in...
Argentine superstar Lionel Messi turned the primary participant to score 50 targets in a Spanish season as Barcelona monster beats by dre arch-rivals Actual Madrid each triumphed forward of their mouth-watering Champions League duel. Messi reached his newest landmark when he found the goal three minutes from time in his crew's 2-0 win over Osasuna as Barcelona maintained their eight-level lead on the prime of La Liga. He Tory Burch flats already equalled the previous best mark of 49 objectives scored by Real Madrid legend Ferenc Puskas when he netted within the 1-1 draw against Real final weekend. Now Messi has 31 objectives within the league and nine in the Champions League after ending with seven in the King's Cup and three within the...
Argentine famous person Lionel Messi grew to become the primary player to attain 50 goals in a Spanish season as Barcelona jordan shoes arch-rivals Real Madrid both triumphed forward of their mouth-watering Champions League duel. Messi reached his latest landmark when he discovered the target three minutes from time in his staff's 2-0 win over Osasuna as Barcelona maintained their eight-point lead on the high of La Liga. He Louboutin shoes already equalled the earlier finest mark of 49 goals scored by Actual Madrid legend Ferenc Puskas when he netted within the 1-1 draw in opposition to Actual final weekend. Now Messi has 31 goals in the league and nine within the Champions League after finishing with seven in the King's Cup and three...
Argentine superstar Lionel Messi grew to become the first player to score 50 objectives in a Spanish season as Barcelona jordan shoes arch-rivals Real Madrid both triumphed forward of their mouth-watering Champions League duel. Messi reached his newest landmark when he found the goal three minutes from time in his workforce's 2-zero win over Osasuna as Barcelona maintained their eight-point lead at the top of La Liga. He Louboutin shoes already equalled the earlier greatest mark of forty nine targets scored by Real Madrid legend Ferenc Puskas when he netted in the 1-1 draw in opposition to Actual last weekend. Now Messi has 31 targets within the league and 9 within the Champions League after finishing with seven in the King's Cup and...
Pošto vidim da se većina ljudi ovde pali na virtualne sokiće i kafice, te na raznorazne smajlije i smajliće, kapiram da će se i u budućnosti paliti na virtualni sex. Mislim da će informatički inženjeri napraviti uređaj za muškarce i za žene, pa muškarac ga natakne na pevca a žena zadene u cicu, pa se u isto vreme konektuju na Internet - i, umesto da čatuju, upražnjavaju virtualni sex. I bude im lepše nego kad se sretnu: nema prdenja, znojenja i ostalog smrada. Mašala. Čuo sam da Japanci planiraju da naprave ovako nešto, ali najozbiljnije... Otprilike staviš neku kacigu, natakneš nešto na pevca i klik, klik, izabereš partnerku, situaciju, ponašanje, karakter i teraj... Đavolska je stvar taj računar. A najgore je da se zaneseš pa...
Kad je CRNI Đorđija : ubio oca i brata ; te pokupio dukate iz kase ustaničke vlade i pobegao u inostranstvo napustivši obezglavljene ustanike bez komande , da ih turske armije onako fino genocidiraju --- to je proglašeno velikim patriotskim uzornim činom i taj čovek se slavi i danas ( mislim , podižu mu se spomenici i to kakvi -- čak se CRNOM dižu spomenici i od belog mermera ) ! Po ugledu na njega , nijedan njegov potomak nije propustio da smešta svojoj braći i izlaže šumadince i moravce genocidnim radnjama ; a dve narodne banke i nekoliko blagajni su odneli u inostranstvo ... Za sve to podigoše im spomenike i u ikone ih turaju . Po uzoru na njih , a i po njihovim pravnim načelima ; ova šumadija i pomoravlje u ovom i krajem prošlog...
E ovo sam morao ubaciti u blog (sa istoimene teme Isus “odnosi greh sveta”), jednostavno ne mogu odoleti: Možda bi trebalo otvoriti novu temu za ovako nešto, jer stvar je ozbiljna... “spasenje”... od čega spasenje? Dobro si to primetila. Od čega spasiti nekoga ko je već poginuo ili umro? Pa jedino od ponovnog rođenja, jer materija i energija ne mogu prestati da postoje, a svest je sama po sebi večna... Da, po hrišćanskom učenju, podeljenom na oko 1100 raznoraznih tumačenja, koliko i ima hrišćanskih denominacija; ali ne realno. Za “spasioca” se uvek vezuje lik onog čoveka koji je poveo narod protiv vlasti. Takav lik mora da je ozbiljna pretnja vlastima i čitavom sistemu verovanja. Taj mora da se žrtvuje, od njega se pravi nova...
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/komentar_dana/story/160529/Kara%11or%11e%20u%20Hagu.html?message=ok ..zaključke koje izvodiš u vezi lika i dela CRNOG Đorđa , navode čoveka na pomisao da je on uzoran i častan čovek koga bi svak poželeo za : prijatelja ,sina, brata , ili lidera vođu ... no stvari stoje nekako drugojačije, ako čoveka zapljusne razum , pravičnost i etika ...naime , kako neko može : brato i oco ubicu ; lopinu koja je izpraznila ustaničku blagajnu i pobegao u beli svet; glavnokomandujućeg kojI napusti svoju armiju usred neprijateljske najezde i pobegne glavom bez obzira ( izvrši čin vele izdaje ) - dakle , kako može takva dela da se brane nezavisno šta kažu vladike sa milionskim žiroračunima i pobednički istoričari koji u...
Ja vidim, draga prijateljice, vaš upitni pogled, čujem, pored sve daljine koja nas deli, štaviše, i vaše pitanje "Recite mi - ali sasvim iskreno - da li se iz zvezda može sudbina pročitati?" "Može!" "Šta kažete? A vi ste mi nekad govorili o astrologiji sa omalovažavanjem! No ona je, jelte, u poslednje vreme došla opet u modu, i mnogi veruju u nju." "Moda! Zakonik žene! Istina je, astrologija stoji u visokoj konjunkturi, svet je preplavljen prospektima astrologa, Budućnost je postala opet traženom robom, inače ovi silni astrolozi ne bi imali od čega da žive" "No, pa vi ste maločas rekli da se iz zvezda može pročitati budućnost." "Sigurno! Ponavljam: Iz večite knjige neba pročitana je, kao što ću drugom...
Kako da prostrem dušu na papir beli a da posle u nju ne zaviruje svet celi Kako pustinji hartije da odolim i da niko ne sazna šta me boli Kako prijatelje stare da ne sekiram a one druge da ne nerviram Kako u sred svega sredinu da pronadjem kad pesma krene i hoće da izadje Kad je već tako moraću da reskiram uprkos svemu ja pesmu biram Milan Višnjić http://www.fontanasnova.com/
Poslednjih godina ne vičem ni na koga u kući, mada bih možda trebao, ali nije red pred gošćom, mišljah tad, a starija je otrčala na sprat u svoju sobu. U takvim situacijama popnem se i ja do njene sobe, pa mirno i opušteno. - Da čujem. - Šta? - Štapove za pecanje. - Nisi mi rekao da ne smem. - Da ne smeš, šta? - Pa to - Šta to? - Da prizivam? - Jel znaš ti uopšte koja je bila noćas? - Znam. Tamna i posle ponoći je ušla u Taurus baš na moj rođendan. Perfektno. - Na Tamnu Lunu ste prizivale. Da li si ti normalna? - Pa šta, rođendan mi je. Jesi zaboravio? - Da, ali koji? - Sedamnaesti, pa šta? - Pa šta? A šta smo rekli, sa koliko godina se sme? - U. – pocrvene i pogne glavu. - Šta u? - Pa, ja sam mislila da ako ovde sa šesnaest.. –...
Ni sama ne znam odakle mi hrabrosti da zavolim tebe zauvek tudjeg, osmeha isprepletenog borama sto ostavise neke prosle tuge i suze davno presahle. Odakle mi samo snaga da hvatam se u kostac sa tvojim godinama i navikama, ja prepuna ljubavi i zeljna ljubavi. Ma, odakle mi samo smelosti da zavolim te tako drugacijeg...?
Alisa u zemlji sranja
Svaka žena je lepa; jedino nije lepa ona koja misli da nije lepa i ona koja misli da jeste lepa. Tebi ne trebaju posteri po zidovima, tvoj idol je u ogledalu. Iza tvog lepog lica krije se zmija otrovnica. No doubt! Ti si rođena bez ljubavi, sa bolom koji peče. Ti nemaš toplu reč noću da te smiri; sve ti je kao vir i ti nemaš s kim da se miriš. Nekad pomisliš da su svi krivi; ti nisi tražila da živiš! Bože! Pitaš se kako je hodati sâma stazom života kad znaš da je svaki korak stran, gde su noći svetlost i mučan je trag dok se boriš da te ne pokrije mrak. Sedela si u promaji, uvek sama sa cigarom, uplakana, tužna, sa suzom što lice topi, rođena bez ljubavi, ostavljena kao mnoge bebe, odrasla u mraku, osuđena da sreću sanja...
" Droga, alkohol i ljubavni i porodični problemi glavni su razlozi što srpski tinejdžeri sve češće dižu ruku na sebe. Psiholozi najavljuju da će takvih slučajeva biti sve više " http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/159871/Stru%C4%8Dnjaci+upozoravaju%3A+Deca+%C4%87e+nam+se+ubijati+sve+vi%C5%A1e.html ...kažu da novine imaju vaspitnu funkciju i ulogu kod odraslih ..verovatno imajući to u vidu ovaj list stavlja to u prvi plan , pozivajući se na stručnost ... možda je ružno što koristim ove događaje, da istaknem nešto što je opasno i pogubno, kako za decu tako i za roditelje -- ali moram .... .... naime , kad sam pročitao ovaj članak zabolela me manipulativna poruka kojakao kvazi dijagnoza ozbiljno nalazi i tvrdi da su nam...
Имати и немати Гладни столећима, купујемо више хлеба него што нам је потребно. А, онда га бацамо. Хлеб у ђубрету није добар призор. Он слути на зло. И зло долази Видим, на тротоару контејнер за ђубре. Над њим нагнута млада жена у уфлеканој хаљини, која памти и боља времена. Нешто гледа. Некоме нешто говори. Видим, из контејнера излази тамнопута девојчица дуге коврџаве косе. Она личи на Ботичелијевог анђела. Израња из ђубрета као мала Венера из шкољке и мутне морске пене коју је избљувао град. Девојчица каже мајци: „Нема...“ Има ли краће и страшније речи у нашем језику од тог вечног „нема“? Та реч предуго траје. Мајка каже: „Погледај још мало...“, и дете поново ишчезава у ђубрету. Стојим запањен тим призором. Мој пријатељ, и сам...
ISECKAN DAN 2/1
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) Naravno da su me prekinuli opet telefonom....koliko imam na lageru, ovi su rekli da će poslati faksom fakturu pravo tebi....ma nema ih još.....zovi opet...ebote, jel ima nekog pismenog u toj firmi...ne vidi se faks....ponavljamo poziv.....ne, Maja nije tu, otišla je na doručak.....na doručku je već sat vremena.....pa ne znam šta da vam kažem osim da nazovete kasnije....možda bolje posle ručka...
ISECKAN DAN 1/1
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) Dan.....ponedeljak.....težak sam po sebi jer znači da je nedelja gotovo...mada ovu sam provela u kancelariji najveći deo dana....ipak je i kad dodjem kući lepo, uigrano, mirno....moji momci oprali tepihe iz prizemlja, Maki je okupao Meša, Maca skuvao ručak.....ebiga, dodje i takva nedelja. Ručah i pravo u krevet....tri sata sna....nakon toga akcija po kući, večera....ali prvo spavanje. Šta...
. . . S T R U K T U R A...R A Z - U M A . . Kada govorimo o Raz-UM-u i njegovoj slojevitosti, govorimo o ulogama određenih slojeva u procesu manifestacije Projekcije iskustva, dakle, govorimo samo i isključivo o iskustvu. Raz-UM možemo podijeliti na: - ____ Svjesni - POD-Svjesni - NE---Svjesni Da bi lakše mogao pratiti šta koji od ovih slojeva Raz-UM-a čine i za šta su zaduženi, počet' ću objašnjavajući ti ulogu NE-Svjesnog Raz-Uma u tom sklopu, prvo (a vidjet' ćeš i zašto). NE-Svjesni Raz-UM je konteiner svih proživljenih informacija koje su dostupne Biću u jednoj dimenziji. Dakle, sve ono što je već postojeće kao vibracija, informacija, nalazi se u ovom dijelu Raz-UM-a i služi Biću da iz njega slobodno uzima (pozajmljuje) bilo...
. . . R A Z U M...ili...R A Z - U M . . . Šta je Raz-Um? Raz-Um je kao što i sama riječ kazuje, razlagač Uma, tj. razlagač onog što je Umom stvoreno. Za razliku od Uma, koji je sintetički dio mehanizma Projekcije, Raz-Um je analitički dio mehanizma Projekcije i služi biću da traži razloge stvaranja-kreacije. Svojom prirodom Raz-Um je namijenjen da uči i da se nadgrađuje, da u već projektujućem iskustvu vidi Raz-loge postajanja njegovog korisnika. Pri tome, Raz-Um ima tendenciju da intelektualizuje iskustva, odakle se stvara sud da su neke kreacije 'pametnije' od drugih...dakle, Raz-Um je odgovoran za sud koji biće donosi o nečemu. Sud je ne-svjesna akcija bića jer kao takav prelazi granice namijenjene upotrebe Raz-Uma. Njegove istinske...
Adam & Eva
Dosta je bilo sprdnje. Da budemo malo ozbiljni. Malo istorije umetnosti. Fascinantno Mikelanđelovo zidno slikarstvo u Sikstinskoj kapeli: Jedna neobična slika na tavanici, pod imenom “Prvi greh i izgon iz raja”, kaže nam sledeće: “Adam, Eva i Satana prikazani su u jednoj krajnje neobičnoj pozi. Eva je pušila Adamu pre nego što im se prišunjao Satana, u liku zmije, i ponudio im truli plod sa drveta poznanja dobra i zla. Prekinuvši ih u poslu, koji im je oboma pričinjavao zadovoljstvo, Adam i Eva pojedoše ponuđeni plod i pobuniše se i protiv boga i protiv đavola.” U stvari, ovo je svevremenska poruka svima koji vide ovu fantastičnu sliku, direktno od Mikelanđela. Oralni sex je dobar sam po sebi, ali je opasan za dušu. Ko puši...
Sunđer Bob
Sunđerbob ili Sunđer Bob... brate-e-e... Patriče! Ali Patriče! Ha ha ha. Kako neki naši ljudi zloupotrebljavaju peti padež - vokativ - pa to je strašno. Derek - Dereče! Žak - Žače. Rik - Riče. Itd. Strašno! Šta će (ćeju) ljudi? Videli u novinama da se neke reči iz engleskog jezika pišu onako kako se čitaju, pa što se i oni ne bi malo sprdali sa sopstvenim jezikom. Pa dobro, ajd da neko “Manhattan Chase Bank” napiše kao “Menheten Čejs Benk”. Ali ne mogu da razumem da neko “How do you know?” - napiše kao – “Хоњ до yоу кноњ?“ A video sam to u jednim našim “ozbiljnim” dnevnim novinama. I na kraju je mene bilo sramota što sam ih kupio i čitao. Fuj! Pišam u urnu u koju će da me gurnu... piš... piš... piš... Uh, to će biti najprva...
Photoshoponje & Photoshopulje & metrička pesmica
Obećali smo danas pesmicu posvećenu Photoshoponjama i Photoshopuljama, opisanim na ovom - http://forum.krstarica.com/entry.php/23733-Facebook-Photoshoponja-Photoshopulja - i na ovom - http://forum.krstarica.com/entry.php/23752-Photoshoponja-Photoshopulja-autobus - blogu... Pa zašto ne bismo ispunili obećanje? Izvinjavam se svima na surovosti, ali i ljubiteljima estetike na tome što se zbog metrike reč „Photoshoponja“ mora konvertovati u „P-shoponja“. Nedostaje samo muzika, ali zato imamo „nacrt nota“, da kompozitor ubaci prave note na njihovo mesto. Inače sama poezija je pola ugođaja ako nema muzike, pa neka se radi i o prcpoeziji i prdmuzici. He he he... Enjoy! Deset malih Photoshoponja ♪ ♪ ♪ ♪ ♪ ♪ ♪ ♪ ♪ Deset malih P-shoponja...
Jedan oženjen čovek je s vremena na vreme posećivao psihijatra. Očekivao je od njega pomoć u izlečenju sopstvene duše, dakle psihoterapiju. Ali psihijatar mu je prepisao nekakve lekove, da ga obore u krevet kao konja, i to je bilo to. On, naravno, nije gutao lekove. Kad su se videli sledeći put, psihijatar ga pita: - Pijete li lekove? - Ne, ne pijem - odgovori mu pacijent. - Prepisali ste mi tvrde lekove koje gutam, niste mi prepisali sirup. Oboje se nasmejaše. - Zašto ne konzumirate lekove? - Zato što kad ih konzumiram gubim koncentraciju, ne mogu da vozim krntiju od kola, a i nemam erekciju izvesno vreme. - Aha. Nastavi se priča oko nekih detalja, ali doktorka (nisam na početku pomenuo da je u pitanju psihijatrica, a ne...
I tako se ja iznenada nađoh na Krstarici :huh: Iskreno rečeno, sramota me je da priznam da koristim internet još od 2004te godine, i da nikada nisam pokazao mnogo interesovanja za Krstaricu. Slušao sam, naravno, razne priče i komentare o sajtu, ljudima koji posećuju, pričama i rasparavama... I dobro i loše; a ipak, nije me zanimalo da zagrebem ispod površine. Ipak, u skorije vreme sve češće posećujem sajt radi pretraga i određenih sadržaja, i eto, tako ja odlučio da se pridružim. Ovo, doduše, nije prvi put da vodim blog. Davne 2006te sam znao provoditi sate kuckajući post-ove i komentare, čitajući druge blogove; a onda je život krenuo dalje, polako postajao mnogo ozbiljniji, i slobodnog vremena je bilo sve manje i manje. Narednih...
Sećam se kao klinac kad sam za raspust dolazio sa majkom kod bake i svih njihovih rasprava.Moje majke koja je bila vatreni komunista i bake velikog vernika koja nije mogla da shvati da je baš njena ćerka komunista. I tako u jeku tih rasprava baka mi pokloni bibliju(i danas mnogo godina kasnije pitam se dali je to uradila samo da bi napakostila svojoj kćerci). Par godina posle kada sam počeo da čitam ozbiljniju literaturu odlučio sam da procitam tu kontroverznu knjigu(bar sa stanovišta komunista) ne bi li saznao istinu,koji je pravi put. Završavajući sa čitanjem shvatih da je istina verovatno negde u sredini.Istina je ustvari uvek tu negde u sredini,zar ne. Danas mnogo,mnogo godina posle čitam razne poruke po forumima,razna...
Sećam se kao klinac kad sam za raspust dolazio sa majkom kod bake i svih njihovih rasprava.Moje majke koja je bila vatreni komunista i bake velikog vernika koja nije mogla da shvati da je baš njena ćerka komunista. I tako u jeku tih rasprava baka mi pokloni bibliju(i danas mnogo godina kasnije pitam se dali je to uradila samo da bi napakostila svojoj kćerci). Par godina posle kada sam počeo da čitam ozbiljniju literaturu odlučio sam da procitam tu kontroverznu knjigu(bar sa stanovišta komunista) ne bi li saznao istinu,koji je pravi put. Završavajući sa čitanjem shvatih da je istina verovatno negde u sredini.Istina je ustvari uvek tu negde u sredini,zar ne. Danas mnogo,mnogo godina posle čitam razne poruke po forumima,razna...
Back