ISECKAN DAN 2/1

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

Naravno da su me prekinuli opet telefonom....koliko imam na lageru, ovi su rekli da će poslati faksom fakturu pravo tebi....ma nema ih još.....zovi opet...ebote, jel ima nekog pismenog u toj firmi...ne vidi se faks....ponavljamo poziv.....ne, Maja nije tu, otišla je na doručak.....na doručku je već sat vremena.....pa ne znam šta da vam kažem osim da nazovete kasnije....možda bolje posle ručka da je nazovem kući....ovo je peti put da zovem, pobogu ljudi, sutra je PDV....ne vredi....odlepim kad nekoga nije briga, kad ne vidi nikoga osim sebe i svojih motiva....nebrižni ljudi su....ma, samo ih život tako dodeli....
Vraćam se svom poslu...završavam jedan obračun....opet zovem. Naravno, negde se izvičem kroz šalu, mada znaju da nije šala....negde sam tiha i ozbiljna....negde stroga i bučna...samo ljudi....moji ljudi...

„Dobro dušo, jel tebi nije logično da ako si izdala fakturu pod 06.04. ona bude i zavedena u delovodnik istog dana? Pitam mladu devojku koja je od skora počela da radi....mnogo plaćanja, mnogo informacija, mnogo svega a ona mlada.....teško, ali ja nisam tu da joj olakšam nego da je naučim
„Pa jeste Ljiljo ali oni .......
„Dušo, ne zanima me......ne ovog puta, jer je ovo drugi put da pričamo o istom....dakle, organizuj to kako znaš i umeš ali mora tako biti inače imamo haos....drekni malo na te tvoje momke pobogu, mnogo si nežna....platila si duplo neke dobavljače
„Jaaooo, jel jesam......pobeglo mi je kod elektronskog plaćanja....mnogo je zeznut ovaj program“.....tužan glas govori ali....ja nisam prava osoba da ga čuje.
„Dušo, jel ti znaš da bega.....znaš......pa onda ga presretni hahahah...mila, imamo na pomolu katastrofu, kezi se na nas....ajde pile, samo skoncentrisano, možeš ti to i zovi
u pomoć slobodno....svi su oni bili uigrani samo su se sad malo raspustili kad si ti došla....samo treba da ih vratiš a da bi to znala moram prvo ja tebe da naučim"
I tako celog dana....nedostaje ovo, nabavi, ono, kako ću.....šta ću....juri ovoga, onoga, opominji zaboravne...kad dobijem nedostajuću informaciju dodam u uradjeno, uradim PDV.....milion delova.
Dolazi klijent koji je svakodnevni i koga radi moja ćera
„Dobar dan.....Cic nije tu?"
„Ćao...doći će kasnije....ja ću da ti uzmem pare a ona će ostalo....imaš 4000“
„Štaaaa......kako 4000...gde su kartice?“ već počinje da crveni....znam ga, neuroza....a priča....uf
Konektujem se na banku.....stvarno nema kartica da su legle a one bedne 4000 se keze otud
„Šta sad? Kako nisu legle još od petka? Šta ja da radim sad...imam jebenih 4000 i kako da platim obaveze..šta da mi je danas kredit......to je sve lopovija...majku im....ovo je katastrofa....pobiće nas".....itd........itd........itd...ne slušam više.....isključujem se i okrećem banku
„Ana, pile, zdravo....Ljilja ovde ...vidi, nisu legle neke karttice na račun klijenta..."
„Zdravo Ljiljo.....svi zovu odjutros.....pad sistema, leći će u toku dana....“
„Razumem....dobro, čekamo....videću na ekranu, samo da znamo šta je. Hvala pile, ćao“
„Eto, rešeno je“.......znam šta ide dalje.....vraćam se u isključeno stanje...on odlazi pričajući sebi u bradu.
Malo na blog....prija.....
Telefon mobilni.....u sred razgovora zvoni drugi......čekaju.....fiksni......signal za faks....jel si dobila mejl.....jesam ali prazan.....ebote koja glupača.....ajde ponovo, čekam te....
Blog.....odeljenje......blaženih desetak minuta tišine.....i nečeg drugog....smeha, muzike...smeh...to mi treba
Počinjem da radim jedan PDV obračun....prekid....pa još jedan....ja sam ovde, jel se zna moj PDV.....možda i saznamo kad mi doneseš papire, pa gde si ti od jutros..zovem već peti put...Ljiljo bre, sa devojkom sam bio hahahaha......jel imaš ti dušu.....aaaaa...more kakva duša, ja sam tvoj knjigovodja bre govorim ljuto i iznervirano.....ako si bio...nego nadjoste li onu fakturu za dom zdravlja što je vozaste po svim kolima?....ebiga....zaboravio sam...evo, tražim.....a, za rodjendan šta misliš da joj kupim? čujem pitanje i šuškanje papira....uf....kad je?....15.....ajd posle pdv-a da mislimo o tome a i Cic kad dodje....ok....gde li je ta faktura?....čujemo se

Back