M

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

 • http://1.***************/_uXQcyL2Lwwk/Sf_QI9tYAkI/AAAAAAAAD0E/wFVdIaw3mFY/s400/Kathleen+Lolley+goodbye+dear+friend+(Large).jpg
  Juče sam sa prijateljicom priredila malu svečanost, vegetarijanski ručak (obično se za tu prigodu jedu samo biljke), ukrasile kuću božurom, đurđevkom i vrbom, vatre nismo imale gde da palimo al je bilo sveća u raznim bojama, insensa iz raznih zemalja (obe ih skupljamo, a moja prijateljica još i putuje često u egzotične zemlje pa je nadonosila i sebi i meni (Indija, Mongolija, Sirija), ja sam pevala tibetanske ''pesme'', a ona koji je stručnjak za biljnu magiju (ode danas na Staru planinu po novi kontigent, i živu vodu jer u Beogradu nema izvora koji ne protiče kroz metal) napravi od te iste žive vode, raznih travki i kristala, okrepljujuću vodicu kojim sam se umila, a onda se bacile na prevođenje moje knjige (Papusove tri knjige) iz 1912. iz Sankt Petersburga na staro ruskom, doduše samo delova koji se odnose na lekovito bilje, jer je mnogo mračna, a mene ne zanimaju dijabolični entiteti, kao ni nanošenje zla bilo kom biću. Ali tvoja Vatra na Dunavu, pa to je predivno...
  Interesantno je što sam ono napisala pre nego što sam pročitala tvoj blog, a takođe i to da si ti kao Rak (inače moj omiljeni znak što se pisane reči tiče), stavio izvor Dunava, a vama je u vodenom trojstvu simbol elementa baš izvor, Škorpijama reka, a Ribama more. Eto i Valerija, kao prava Račica, ima tako divne pesme, dugo nešto lepše nisam pročitala. Šteta što više nije sa nama.
  I Don Huan je bio dosta blizak indiosima, oni imaju dosta živopisne nošnje, bogate detaljima. Doduše nisu toliko živopisne kao u Indiji. Nemaju toliko jarke boje na raspolaganju slutim, zato mi je ta tvoja kapa, mada je po obliku dosta tipična za indiose, bila po boji malo prejaka, za ono što znam da dolazi od njih. Stoga sam pretpostavio, da utisak koji sam dobio potiče od nečega, što je ipak imalo neku nameru jasniju od puke izrade predmeta, koji treba da čuva nečiju glavu od hladnoće. Što se lečenja raznih mentalnih stanja tiče tu sam laik. Moja Dama je lekarka i pre par godina je radila sa psihijatrijskim pacijentima u nekoj poluzatvorenoj ustanovi. Oni su svako malo pravili izložbe svojih radova od likovnih do vajarskih, kompjuterskih šta ja znam. Poznato mi je dakle da to mnogima pomaže. Ima i masa filmova na tu temu. Ja ipak preferiram pričanju, čitaj davljenju okoline, za crtanje bi trebalo, više vežbe, samo ne znam gde da nađem vremena za to, ali išlo bi, valjda.
  Kapu su uradili Indiosi (kao naši Sirogojno džemperi), videla sam fotke sa tog putovanja, nošnje su im živopisne i šarene. Pošto sam ja likovni ''umetnik'', onda se praznim kroz potez i boju, a kako sam nervozna, prijaju mi minuciozni radovi - precizni crteži perom ili ovkve apstrakcije. Mada sigurno znaš da se u lečenju mentalnih bolesti (nije kod mene dotle došlo) koristi radna terapija koja uključuje i crtanje i vajanje. Više puta sam kroz sliku bukvalno otelotvorila i izbacila iz sebe ono što me je mučilo.
  Veoma nalikuju jedan drugom, kapa i tvoj crtež.
  Sinhronicitet, što su nekako došli jedno drugom OK.
  ali interesantno bi bili ispitati kko je uradio kapu, bar približno.
  Nisam još čuo da se napaćeni nervi leče crtežima, je li tu ima neka toerija ili bar zanatski grif?
  Meni su oboje jako veseli i pozitivni
  Ne, poenta je što je slika ispod moj apstraktni crtež flomasterima iz serije za lečenje napaćenih nerava i nisu ga nikad videli prijatelji koji su mi kapu doneli iz Perua (nastao je mnogo pre kape). Inače sa ljudima sa kojima se dugo ili intenzivno družim razvijem sinhronicitet i posebnu povezanost, pa onda to i nije čudno.
  Super je!
  izgleda sam profulao tvoj post
  Šara je jako je pozitivna, neko je dobro znao šta radi kad ju je slagao.
  Slika ispod bi trebala da je šema ako se ne varam, ali izglada mi izvrnuto.
  Pozdrav
  Ih kakav si, ja ti slikala kapu a ti ništa. Sada ću opet da ti pošaljem sliku, sam si to tražio.:)
  attachment.php

  a evo i crteža:
  attachment.php
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
Back
Top