Blogovi

‚‚Deja vu („već viđeno“) je snažan utisak da smo već videli nešto što inače vidimo prvi put. Frojd smatra da je ovde u pitanju paramnezija nastala usled toga što nas novi utisak podseća na neki raniji,zaboravljeni odnosno potisnuti doživljaj ili fantazam." Živimo u takvim vremenima gde je politika ušla u sve pore života.To se pokazalo 11.maja.2011 na finalu kup utakmice, kao i posle nje.Sve je izrežirano bilo ranije od ljudi koji žele da ostvare neke svoje ciljeve.Samo im treba fitilj koji su i dobili, a vreme će pokazati sve njihove ‚‚skrivene" namere. Vratimo se malo u prošlost, ne tako davno 13.maja.1990 i utakmice Dinamo - Crvena Zvezda. Naizgled fudbalski nemiri koji su kasnije dobili svoj epilog.Međutim to je bio uvod u sve...
Pepeljuga je rasla u porodici bez ljubavi.Otac je bio tajkun koji se obogatio zahvaljujući svojim vezama i aktivnostima u politici, a majka je bila lokalna sponzoruša koja se udala iz koristi.Međutim zbog raskalašnog života njenog oca i zanemarivanja porodice,majka se odala alkoholu i ubrzo preminula.Otac je zato našao neku drugu i oženio se, iako je imala već dva deteta iz prethodna dva braka.Ubrzo zatim oca joj likvidira mafija zbog dugova, i tako naša pepeljuga ostaje sa maćehom i dve polusestre.Maćeha je bila veoma loša prema pepeljugi.Terala je da radi sve poslove po kući, da ide na pijacu,prodavnicu...Jednog dana, na dan grada, organizovana je zabava na koju su bili pozvani svi.Maćeha je tu videla šansu za njene dve ćerke da se...
Nenormalno normalan Super mi je, dišem punim plućima dobio sam bitku protiv samog sebe. Kako je to lepo biti normalan, sve staviti na svoje mesto, svaku svoju emociju objasniti, svaki postupak. Ja ne grešim, ja sam nepogrešiv. Na svako pitanje imam odgovor, na svaku akciju odgovarajuću reakciju. Ali tako je samo kada sam sam, kada pričam sa samim sobom. Toliko se unevši u priču sa samim sobom, nisam ni primetio da neko sluša i samo odjednom... hladan tuš. Neko iz mase dobaci “ovaj nije normalan” i bitka opet počinje. Taman sam stekao sigurnost, pričati sa samim sobom je normalno, ali je to neko čuo i sada sumnjam... da li sam ja normalan. Ako sam nenormalan šta ću sada? Moram brzo da se prilagodim da ne bih iskakao iz mase i eto...
Ko je ubica ljubavi ?
Ko je ubica ljubavi ? Ko je to ubio ljubav u nama ? Ja ... ? Ti ... ? Vreme ...? Treći neko ... ? Pa sada hodajući po žici bola nad provalijom života sa strahom od pada nećemo stići daleko. Beše to ljubav nalik hiljadama drugih, vatrena ... silna ... puna elana, a sad ... zgarište negdašnje vatre, sivo ... hladno ... bez šanse da vatra opet plane. Ko je to ubio ljubav u nama ? Ja ... ? Ti ... ? Vreme ...? Treći neko ... ? Pa sada hodajući po žici bola nad provalijom života sa strahom od pada nećemo stići daleko ...
Radnička pesma Na posao polazim umoran od noći pune teških snova, samo da preživim od njega ću moći, mala je to lova. Da ti život j***m kad mu treba rad i ta bedna kinta, hteo bih za sebe da izađem sad iz tog lavirinta. Ali život nije mafijaški klan ni biznismen jak, mora da se radi svaki Božji dan dok ne padne mrak.
Организација Србски Ходочасници ( СХ ) бави се организовањем ходочашћа на традиционалан начин - пешака. Српски ходочасници су удружење грађана које се бави организовањем ходочашћа на традиционалан начин – пешака. Ходочашће је у техничком смислу најсличније ономе што се у новије време назива tracking. Односно маршем у традиционалној војној терминологији. Док у оном духовном смислу подразумева знатно више од самог ходања, те се из тог разлога уместо предходно поменутих термина користи термин Ходочашће. Ово је дакле путовање које за свој циљ има посету светим местима, из чијег духовног занчаја за наш народ, произилази потреба за коришћењем управо овог вида транспорта. Односно коришћењем сопствене психофизичке снаге. Ходоћашће се...
- Danas je premijer dao intervju u kome se kaže da je Srbija na pravom putu izlaska iz krize. ‚‚Smanjena je inflacija na 20%, broj penzionera smo u zadnjih 10 godina smanjili za 44% i to zahvaljujući smanjenju penzija od 30%, dugovi će biti vraćeni do kraja 22 veka tako da možemo očekivati da mere štednje u narednoj godini budu revidirane i to najpre na struji tako da bi trebalo od naredne godine da bude ukinuta restrikcija". - Iz MMF poručuju da će penzije morati da budu smanjene još 30% inače nećemo biti u mogućnosti da vratimo dugove.Vlada je spremna da smanji najviše 20% što bi dovelo do smanjenja broja penzionera za 30% i samim tim omogućilo da vraćamo dugove. - Evropske integracije su i dalje prioritet u spoljnoj politici kako...
Prošlo je 66 godina od najvećeg sukoba u istoriji čovečanstva koji je odneo više od 50 miliona života. Danas je dan kada se treba prisetiti žrtava ovog neviđenog ljudskog stradanja.Ujedno treba da bude i opomena ljudima da se više nikada ne desi.Međutim danas se slavi i dan Evrope.Dan kada je Robert Schuman, tadašnji ministar inostranih poslova Francuske predstavio svoj predlog formiranja Evropske zajednice za ugljen i čelik.Veće Evropske unije u Milanu 1985. godine donelo je odluku kojom se 9.maj svake godine obeležava kao "Dan Evrope".Kod nas, kao i u Evropi ovaj dan se obeležava sa raznim manifestacijama.Mediji izveštavaju o proslavi veoma opširno, a usput i napomenu da je to i dan Pobede i da tu i tamo neko postavi vence na...
Neko je u pravu ali vecina lupeta jer moja sestra je emocijalno bila veoma nestabilna i to se sve zavrsilo skokom sa treceg sprata samo zbog tog emo i njegovog stila zivota
...Zov nevinosti i omama ,- posjedovanja...
... Robinja Prijatelji moji kao zvijezde čisti; robinja u ogrtaču rukava širokoh prilazi nam: otkriveno grlo bijelo poziva i traži milovanje slatko. pjevaj nam , kad kažemo, istupi ona, mirna , smirena, pogleda pitoma. pomisliš, kad umilno zapjeva, to deva izgubljeno mladunče doziva. Tarafa Ibn Al-'ABD ...umro 569. god. P.S. ...naslovom blog_a,- pozvao sam na diskusiju !
ZATVORI OČI
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) ZATVORI OČI Zatvori oči..... šššš....opusti misli i videćeš dušu moju tako nalik na tu tvoju dok u susret ti ide miriše duša šafranom odsjaj u oku kafenom kaže ti da jezero svoje naš’o si. Miriše duša šafranom Misao leti ka tebi Vekovima ću te voleti Jezero svoje nuditi Duša će duši suditi Na sudbu se neću srditi. Zatvori oči… Jel osećaš? Duša se dušom miluje… Mirisom šafrana dodiruje...
Postoje stvari koje ne mogu da razumem, ma koliko se trudio. Posmatram malopre ljude u gradskom prevozu. Jedan čovek slučajno zgazi drugoga i kaže mu: „Izvini.“ - „Ništa.“ - odgovori mu onaj drugi. Zgazi ga drugi put, sad već namerno, i kaže: „Izvini.“ - „Ništa.“ - opet odgovori onaj drugi. I može tako da ga gazi sve do kraja vožnje. I da se stalno čuju reči: „Izvini.“ - „Ništa.“ - „Izvini.“ - „Ništa.“ - „Izvini.“ - „Ništa.“ Izađem iz autobusa i na ulici vidim ženu kako iz mesare iznosi kesu punu mesa. Neki pas lutalica se zaleće na kesu i trenutak kasnije žena u ruci nosi samo kesu. Pa ne nosi se u običnoj kesi. Pa je6em ti ljude. Možeš da im radiš šta god hoćeš. Sve nešto i neki fini i neprimećeni, kao da rade u Ambasadi Finske kao...
Kako veli jedan moj poznanik iz Zrenjanina, sada na Floridi, USA: „Svetska socijalistička revolucija! Švedska je bre prva zemlja na svetu bre koja je uvela pravi socijalizam. E, jesam i ja za to, rođače, da i Amerika i Engleska postanu zemlja proleterska. Ali, bratac, ne znam kako ja da delim sve sa svima. Misim, treba da bude isto to što ja imam moju kuću sas vrhunski nameštaj, bez hipoteku, i dva auta u garaži, biciklo i trotinet, lutku za seks na naduvavanje i na baterije, i moj komšija iz zavičaja, Prdoljub, sada u Švedskoj, koji ima samo golu guzicu! Misim, baki, sine, ja, USA kapitalista i Prdoljub, gologuzija iz Sverige sa verige i đule oko članka nismo bre isto da gi j6e kevu! Ne možemo da delimo moju imovinu i njegovu guzicu...
Žali mi se jedan poznanik - japi koji radi 24/7 i nema vremena da juri ribe kako često “zakupi” termin za masažu, i za 50-60 € ide kod prelepih mladih devojaka u salon. Za te pare dobije veoma slabu uslugu. Devojke rade i sexy su, ali od profesionalizma i dobrog sexa nema ništa. Ofrlje ga odrade, nemaju iskustva itd. Kasnije mi je rekao da za 1000-2000 dinara od onih kraj mosta dobija extra uslugu, samo što su sve izraubovane i ružne. Ali, je6i ga, njemu odgovara. Na kraju mi je rekao da se žale gospoje kraj mosta da je sve više travera koji im uzimaju posao i što je najgrđe imaju mušterije - povratnike. Pa sad ko može, nek mu je sa srećom, ali tako stoje stvari izgleda. Ne znam baš da li je korektnije prema ženi imati ljubavnicu ili...
„Kukuriku!“, pozdravlja vas kokot Budivoje. Dobro jutro svima. Prirodni zakon; neuništivost i stalni kružni tok duha i materije; izviranje i uviranje; reinkarnacija, ali bez karme...U univerzumu paralelno vladaju, i međusobno se bore, sile haosa i sile poretka, mržnja i ljubav, crno i belo, svetlost i tama, dobro i zlo... Da ne zaboravim... i muško i žensko... i ne zna se ko širi više zla... Ali sve ovo je za većinu vas (čast izuzecima), koji postujete samo i jedino linkove i smajlije, „viša matematika“, pa da se spustim na vaš nivo. Uvek sam se trudio da oko sebe širim dobro a potirem zlo, bez obzira što se činjenjem dobra dobro troši i u svetu ostaje više zla. Kad god sam sreo neku dobru žensku svim silama sam se trudio da iz nje...
Eve me, da ispunim želju mnogima odavle, malopre sam bio kod dvoje psihijatara. Ordinaciju drži bračni par dr Olja Drrolja i dr Kadžija Drrkadžija. Majku mu, odmah mi je upalo u oko to da ona nije uzela muževljevo prezime. Mogla je da se zove dr Olja Drrkadžija ili dr Olja Drrolja Drrkadžija. Pitao je ja, ali veli ona da ne drrka kliću pa ne može da uzme njegovo prezime, te da mu se piša na prezime. I ništa, oni tako porazgovarali sa mnom i za to mi uzeli 50 €. Pa skupo mnogo to odlaženje kod doktora. Je6em li vam nanu naninu, a što sam vas poslušao? Ko će sada da mi vrne tih 50 €? A ništa mi posebno nisu rekli. Vele da prokrvljivanje glave i glavića treba da se odvija ravnomerno, jer kad nije ravnomerno, odnosno kad mi više krvi ode...
When the dark wood fell before me And all the paths were overgrown When the priests of pride say there is no other way I tilled the sorrows of stone I did not believe because I could not see Though you came to me in the night When the dawn seemed forever lost You showed me your love in the light of the stars Cast your eyes on the ocean Cast your soul to the sea When the dark night seems endless Please remember me Then the mountain rose before me By the deep well of desire From the fountain of forgiveness Beyond the ice and the fire Cast your eyes on the ocean Cast your soul to the sea When the dark night seems endless Please remember me Though we share this humble path, alone How fragile is the heart Oh give these clay feet wings...
Sinoc sam prosao pored lesa mladica...auto je bio sav zguzvan na drugoj strani ulice. Danas se jedva poznaje fleka od krvi kako se rasteze niz ulicu. Sto je bilo juce danas nema...
Jedna noć
Jedna noć Ukus karmina još uvek na usnama, parfem tvoj na meni, uvela ruža na stolu, tuga u srcu, papir u ruci, na papiru slova crnja od noći, teža od olova, a samo jedna reč napisana. Zbogom ! ----------------------------------------------------------------------- Zašto bre ...:sad2:
Voleo bih da provalim kako da napišem nešto za ovu sadašnju omladinu,a da neko od njih to i pročita. Strašno su smoreni.Svime su smoreni. Čak i Fejsom... Bulje u taj ekran na kom sve više reklama,a sve krači tekstovi... Omladina ne čita...Kratke poruke! Tako je!!! Cela njihova literatura,treba da su kratke poruke! A ne tu neko smaranje s Anom Karenjinom ili Drinom na ćupriji...Sačuvaj Bože! Literatura od SMS i poruka na Fejsu! Pa ko zna da "napravi" OK. Taj je CAR!!! Dotle-za školu-interpretacije s GUGL a... A i te interpretacije su baš mogli skratiti... E,a interpretacije-interpretacija?! TO!!! Lansiramo!Pet rečenica...Plafon...
Не волим растанке јер онај ко одлази увек понесе и део мене, а не остави увек ни осмех као залог а камоли да узврати истом мером Зато не волим растанке али се увек баш увек радујем новом састанку у нади да никад баш никад неће доћи до новог растанка Једном... Једном ћу бити у праву
...Prometej vatreni
... ......kaktusi to su ruže pustinje i ko je rekao da nijesu okrenuo se mojoj srdzbi i bijesu nemam ja osim sebe u kaktusima ništa ali gdje oni ne stražare haraju vatre i vatrina staništa... ...staništa...
. Kuća Gore na vrhu onog brda, koje nazivamo svojim, sagradićemo kuću. Jednostavnu,ali komfornu kuću za nas dvoje -nekomfornih ljudi. Biće savršena! Čudesna, od ljubavi sačinjena. Niko takvu kuću imati neće! Stvorićemo zagonetnu,mitsku pećinu u kojoj se danju legu šarene jarebice, a noću,dodirujući se svojom hladnoćom, tope stalagmiti i stalaktiti. Gore,na vrhu onog brda postojaće naša kuća. Jednostavna,komforna kuća za nas dvoje -nekomfornih ljudi. U inat ćemo je sagraditi! U inat 21-om stoleću koje nas je naučilo da se volimo suprotno Božjoj volji, virtuelno -na daljinu... Ps.Posvećeno entuzijastama...graditeljima-amaterima, tj. arhitektama bez iskustva. :lol: ...
. Gde god da spustim kofere opet sam prokleto sama, meni su tesni tudji zidovi moja ljubav je u nama. Kad usud spoji,a onda rastavi nada se u život izgubila, u nijednom nema onoga što sam u tebi ljubila. Mesecima sam se borila sa očajničkom potrebom za njim. I dugo nisam shvatala da je ustreptalost mog srca zapravo bila žudnja,neispunjena u svom postojanju. Nakon što je otišao iz mog života,nestale su sve moje želje. Moje suštinsko postojanje,ono iskonsko u meni,zamrlo je.. Za mene,od nemira i strasti sazdanu,bol koji sam osećala za njim,postao je nepodnošljiv. Zato mu nikada posle toga nisam rekla,niti napisala nijednu reč.. Samo sam i dalje nastavila da ga volim... Ps.For my man called a desire..... ....
Da li ?
Da li ? Znam da te lome dosadni dani, tugom protkani, ali ... da li sam ti dosadan i ja i moje reči sve iako nežne uvek iste ... ? Da li su ti dosadne noći i poznati davno dodiri meki ... ili te možda daljine zovu i čovek nepoznat neki ... ? Da li ti srce ljubavi traži, ljubavi nove nekako divlje da ubiješ vreme i ove dane nekako sive ... i dane buduće možda još sivlje ... ? Da li i tebi kao i meni u grlu zastane dah kada pomisliš da može doći kraj ... ili tebe nije strah ... ? Da li ? Da li ? Da li ? Hiljadu da li odgovor nema, hiljadu da li čeka da kažeš da li i tebi nedostaje ... Prvi dan ljubavi naše.
Back