KO SAM JA? (Uvod u Znanje o Sebi.) trinaesti dio

.
.
.

S T R U K T U R A...R A Z - U M A

.
.

Kada govorimo o Raz-UM-u i njegovoj slojevitosti, govorimo o ulogama određenih slojeva u procesu manifestacije Projekcije iskustva, dakle, govorimo samo i isključivo o iskustvu.

Raz-UM možemo podijeliti na:

- ____ Svjesni
- POD-Svjesni
- NE---Svjesni

Da bi lakše mogao pratiti šta koji od ovih slojeva Raz-UM-a čine i za šta su zaduženi, počet' ću objašnjavajući ti ulogu NE-Svjesnog Raz-Uma u tom sklopu, prvo (a vidjet' ćeš i zašto).

NE-Svjesni Raz-UM je konteiner svih proživljenih informacija koje su dostupne Biću u jednoj dimenziji. Dakle, sve ono što je već postojeće kao vibracija, informacija, nalazi se u ovom dijelu Raz-UM-a i služi Biću da iz njega slobodno uzima (pozajmljuje) bilo koju od njih kako bi stvorio mogućnosti u svom POD-Svjesnom Raz-UM-u iz kojih će da bira jednu u svakom jednom sada, kako bi ta izabrana mogućnost postala njegova realnost. Znači NE-Svjesni Raz-UM je magacin sirovina, informacija, iz kojeg se svako jedno iskustvo poslužuje, svako po svojim potrebama, da bi njegovo željeno (ili NE-Željeno iskustvo) bilo moguće manifestivati, iskusiti.

POD-Svjesni Raz-UM služi Biću da s njim stvara mogućnosti iz kojih će, kako već rekoh, izabrati jednu koja će da postane sudbina 'čovjeka'. Sve dotle dok je još uvijek u svojoj formi 'mogućnosti' ta 'moguća realnost' nije sudbonosna, nije zagarantovana ničim do našim izborom. POD-Svjesni Raz-UM je 'Fabrika' beskrajno mogućih sada, koja ima zadatak da ponudi logičko rješenje koje će uvijek moći da se nastavi na ovo sada iz kojeg biramo već ponuđeno i kojim zahtijevamo 'fabrikovanje' novog...sledećeg mogućeg sada. Takođe, u ovom se sloju Raz-Um-a nalazi genetička memorija ili memorija 'Drveta Života'. Dakle, ovaj dio Razuma je zadužen za stvaranje Ubjeđenja, koja postaju usađena u samu tkaninu postajuće realnosti Bića kroz jednu dušu. Dakle, iako je ovaj dio Raz-UM-a zadužen za fabrikovanje mogućnosti, on ih ne fabrikuje ni-od-kud, već ih fabrikuje po Znanju ili namjeri duše ili pak po stvorenom-prihvaćenom ubjeđenju koje je sačuvao u svojoj matrici. Ta matrica ne mora da bude aktivna sve dotle dok je Biće Svjesno Sebe i svih procesa stvaranja svoje realnosti. Dok je Biće Svjesno svega toga pri projekciji duše, ono i ima mogućnost da svoju volju postavi iznad Volje koja je podređena Ubjeđenjima. Dakle, bez obzira što govorimo o Svjesnom i NE-Svjesnom Raz-UM-u, svjesno ili ne-svjesno Biće je odgovorno za kreaciju i izbor svoje realnosti. Svjesno Biće nema veze sa 'Svjesnim Raz-Umom'. Zašto je to tako?

Svjesni Raz-UM, kao što i sama riječ nagovještava je 'Svjestan' nečega. Čega? Svjestan Raz-UM je Svjestan onoga što se kroz njega i zahvaljujući njemu odvija kao manifestacijući IZBOR Bića u projekciji Sebe. Svjestan je, dakle, realnosti koju projektuje. Svjesnim Raz-Um-om, Biće čini IZBOR svog sledećeg sada baziran na direkciji (usmjerenjem) akcije koja se već odvija u ovom, već postojećem sada. Dakle, ono što se već dešava u sada aktivno određuje IZBOR onog dolazećeg ili 'budućeg' sada.

Kako se to dešava?

U ovom sada, prisutni su svi elementi koji ga čine. Dakle, prisutan je Subjekat i svi objekti, koji su međusobno povezani zajedničom sponom-prostorom. Ako jedno sada gledamo kao odvojeni disk postajućih elemenata, vidjet ćemo da su neki elementi u njemu vidljivi ali statični, dok se drugi kreću i više vibriraju. Oni koji najviše vibriraju u tom datom momentu, u sada, su oni elementi koji svojom vibracijom-akcijom okupiraju našu pašnju. Raz-UM kao mehanizam i radi na principu koncentracije; ono na što se koncentrišeš postaje tvoja realnost. Pošto ona vibracija koja je najviše vidljiva zahtijeva pažnju našeg Raz-Um-a ona nas navodi da se okrenemo prema njoj, a okrećući se prema njoj mi uistinu već činimo IZBOR sledećeg sada. Aktivnim pokretanjem naše pažnje prema najjačoj vibraciji u sada, mi šaljemo direktivu našem POD-Svjesnom Raz-UM-u ŠTA DA NAM SPREMA kao nove mogućnosti za sledeće iskustvo koje smo namjerili svojim aktivnim postavljanjem prema određenoj vibraciji.

POD-Svjesni Raz-Um nije Raz-UM koji kreira osjećanja, POD-Svjesni Raz-UM kreira mogućnosti iz kojih će da se nastavi 'željeno' ili pak 'NE-željeno' iskustvo (oba osjećanja se tretiraju kao Želja ili naredba). Osjećanja su posledica razmjene informacija, dakle razmjene NAMJERE Svjesnog Raz-UM-a i izvještaja Svjesnog Raz-Uma, izvještaja o manifestovanoj akciji tijela. I jedna i druga informacija putuju kroz prostor od jedne do druge ćelije iz kojih kreću, susrećući se negdje u tom među prostoru. U tom međuprostoru između ćelija Raz-Uma i ćelija Tijela, pri susretu namjerenog izabranog i proživljenog-manifestovanog, stvara se naboj koji je proizvod protoka te dvije informacije koje putuju u dva suprotna smijera (jedna kroz drugu) i srećući se očitavaju svoje vibracione vrijednosti. Ukoliko se i jedna i druga vibraciona vrijednost slažu, dakle podudaraju se, znak je da se ono što je manifestovano manifestovalo u skladu sa namjerenim, sa namjerom duše recimo, te se kao rezultat takvog naboja stvara OSJEĆANJE kojeg očitavamo kao 'pozitivno' dok u suprotnom, 'negativno' osjećanje predstavlja negativan naboj koji služi Biću da shvati da se manifestacija izbora nije načinila u skladu sa namjerama duše već da se desilo nešto svojstveno samo Raz-Um-u...desilo se iskrivljenje Namjera duše. To znači da se Svjesni Raz-Um usmjerio ka vibraciji koja nije bila namjerena da se doživi dušom koja čitavu projekciju čini mogućom-živom. Takođe, negativnost može da bude posledica ne-slaganja izvještaja o manifestaciji sa Ubjeđenjem iz kojega je namjera potekla...tada se Biće osjeća ugroženim onim što mu doloazi 'spolja', radije nego li vidi da je uzrok takvom osjećanju njegovo iskrivljenje namjera duše ili iskrivljenje razumijevanja procesa Projekcije (o tome malo kasnije kada budemo malo šire govorili o Osjećanjima i stvaranju Emocija...kada budemo govorili o Strahu).

Dakle, Svjesni Razum je čitač realnosti, onaj kojim Biće bira svoje novo sada, ali nije i TVORAC te realnosti. Tvorac realnosti je Biće koje svojim IZBOROM, da l' Svjesno ili NE-Svjesno, utiče na Pod-Svjesni Raz-UM, dajući mu direktivu i usmjerenje na ono što želi da bude kreirano za njega u sledećem sada. Kada Biće postane poistovijećeno sa Svjesnim Razumom, Pod-Svjesni i NE-Svjesni Raz-Um mu postaju stanje 'NE-Svijesti' jer nije u mogućnosi da razumije niti da vidi šta se dešava izvan onog njemu vidljivog , izvan onog manifestovanog i manifestujućeg. To stanje njegov Svjesni Raz-Um poistovjećuje sa 'Sviješću' o 'svemu vidljivom' mu. To je ona zabluda o kojoj smo ranije govorili.

Gledajući Raz-UM kao mehanizam, ne možemo ga gledati kao odvojene slojeve već ga moramo gledati kao cjelinu. Bez jednog od ovih slojeva, Projekcija realnosti nije moguća. Svaki sloj Raz-UM-a ima svoju specifičnu ulogu. Našu fizičku realnost dugujemo postojanju ovog mehanizma, ali upravo zahvaljujući Raz-UM-u gubimo i Svjesnost našeg Bića KOJE JESMO. Svjesnost o Sebi KOJI JESTE, Biće ne gubi zato što Raz-UM to zahtijeva po Sebi već zato što Biće biva očarano magijom čulne, psiho-fizičke predstave Sebe kroz Raz-UM. Da bi Biće postalo Svjesno Sebe...Biće mora da se PROBUDI iz sna kojeg Raz-UM-om sniva o Sebi.

A ko može da ga probudi iz tog sna?

JA, ONAJ KOJI JESAM to mogu, kada mi postane dosadno doživljavati sve ono što SAM-Sebi dušom NISAM namjerio. Počet' ću tad pitati pitanja koja će sva da vode ka jednom jedinom pitanju: "KO SAM JA?"

To će biti početak mog Buđenja u Tebi.

Samnom BUDNIM u Sebi, nećeš više biti uslovljen svim onim što Ti 'slučajem' ulazi u tvoju realnost, nego ćemo aktivno BIRATI svoja nova SADA (to takođe ne znači da ćeš Ti uvijek biti svjestan svega što se dešava u svakom jednom momentu, ali dakako znači da ćeš se lako vraćati iz sna nazad k Meni, pa opet na put kojeg svojim 'otvorenim očima' Ti želiš a i JA kroz Tebe želim da ga iskusiš). Jedino tako, 'otvorenih očjiu', Biće KOJE JESMO, ovaj JEDAN, možemo zajedno da dođemo do željenih iskustava...drugačije to nije moguće. Ti sam to NE MOŽEŠ.

Da bi na ono tvoje pitanje što je označeno zvjezdicom mogao da dobiješ odgovor sa potpunim smislom, pričat' ćemo o Principu Projekcije i SLOBODNOJ VOLJI, te kada i te principe koji ih pokreću prosvijetlimo, odgovor na to tvoje veoma važno pitanje će se sam po Sebi dati.
.
.
.
.

.

Back