Zasto su ljudi zli?

Naravno da smo apsolvirali. Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to.
Koliko moraš da zaslepiš samu sebe da ne vidiš da jasno i glasno piše da bog stvara zlo? Ne dopušta, ne kontroliše, nego ga STVARA.
To je tako kada se zakacis za jednu rec...
Cela Biblija govori o tome kako je nastalo zlo...
Bog ga sigurno nije stvorio...
Potrudila sam se da ti objasnim i to bi bilo to...

hvala na trudu zaista, cenim :)
A koliko sam se tek ja trudio...
kicking-dirt.gif

Evo mogao bi i ovde da das svoj doprinos temi, u vezi ovoga sto neki tvrde da Bog stvara zlo...

Misli se na nevolju,a ne na zlo u moralnom smislu.

http://www.gotquestions.org/Isaiah-45-7.html

Dakle,covjek svojim gresnim nacinom zivota prizove nevolju na sebe pa mu Bog ispuni zelju i dopusti da mu se desi nesto lose.Bog je odredio nevolju i patnju i smrt, kao posljedice grijeha.

Poslednja izmena:
Misli se na nevolju,a ne na zlo u moralnom smislu.

http://www.gotquestions.org/Isaiah-45-7.html

Dakle,covjek svojim gresnim nacinom zivota prizove nevolju na sebe pa mu Bog ispuni zelju i dopusti da mu se desi nesto lose.Bog je odredio nevolju i patnju i smrt, kao posljdeice grijeha.
da, al tesko to mogu neki razumeti...

Da covek sam bira zivot ili smrt, blagoslov ili prokletstvo...

Evo sta Bog kaze:

Svedočim vam danas nebom i zemljom, da sam stavio pred vas život i smrt, blagoslov i prokletstvo;
zato izaberi život da budeš živ ti i seme tvoje, (5. Mojsijeva 30:19)

"A sto covek poseje to ce i poznjeti." Galatima 6:7

Poslednja izmena:
da, al tesko to mogu neki razumeti...

Da covek sam bira zivot ili smrt, blagoslov ili prokletstvo...

Evo sta Bog kaze:

Svedočim vam danas nebom i zemljom, da sam stavio pred vas život i smrt, blagoslov i prokletstvo;
zato izaberi život da budeš živ ti i seme tvoje, (5. Mojsijeva 30:19)

"A sto covek poseje to ce i poznjeti." Galatima 6:7
A prokletstvo je postavio Bog?

Efescima 2

1 Vi bejaste mrtvi po prestupima i po gresima svojim,
2 u kojima nekad hodiste po običajima ovoga sveta, po knezu sile vazduha, po duhu koji sad deluje u sinovima protivljenja

1 Korincanima 2

12 Ali mi ne primismo duha ovoga sveta, nego Duha koji je od Boga, da poznamo što nam je Bog milošću svojom darovao.
13 I mi o tome govorimo ne rečima ljudske mudrosti, nego naukom Duha Svetoga, i o duhovnim stvarima duhovnim jezikom govorimo.

14 Ali telesni čovek ne prima stvari koje su od Duha Božjega, jer je njemu to ludost, i on ih ne može poznati, jer one treba duhovno da se razgledaju.

15 Duhovni pak čovek sve razgleda, a njega sama niko ne razgleda. :manikir:

Poslednja izmena:
Efezanima 6

11 Obucite se u oružje Božje, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskoga. 12 Jer mi nemamo da se borimo s krvlju i s puti, nego s poglavarima, s vlastima, i upraviteljima ovog sveta tame, s duhovima pakosti ispod neba.
13 Uzmite zato oružje Božje, da biste se mogli braniti u zli dan i održati se.

14 Držite se, dakle, opasavši bedra svoja istinom, i obukavši se u oklop pravde,
15 a za obuću uzmite revnost koju daje jevanđelje mira.
16 A svrh svega uzmite štit vere, o koji ćete moći pogasiti sve plamene strele pakosnoga,
17 i kacigu spasenja uzmite, i mač duhovni koji je reč Božja.
18 Upravite u svako doba duhom molitve i molbe, i uz to bdite neprestano i molite se za sve svete.

Čekaj malo, na jednom mestu tvrdiš kako Bog nije postavio zlo (tj. prokletstvo), a onda ovde citiraš Bibliju koja kaže da je Bog rekao: "Postavio sam prokletstvo.".

Da li opet piše ono što ne piše, odnosno ono što piše ne znači to što piše, ili... ko će ga znati?
Prokletstvo je posledica greha ili odbacivanja Boga....

Čekaj malo, na jednom mestu tvrdiš kako Bog nije postavio zlo (tj. prokletstvo), a onda ovde citiraš Bibliju koja kaže da je Bog rekao: "Postavio sam prokletstvo.".

Da li opet piše ono što ne piše, odnosno ono što piše ne znači to što piše, ili... ko će ga znati?
To znači da mož da kupiš limuzinu kakve oćeš boje, al se proizvde samo crne. Sive limuzine se zaustavljaju u saobraćaju i upućuju u najbliži servis na farbanje, pod pretnjom prinudnog izvršenja. :lol:

Back