ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

Deagoljub69:
Nauka koristi matematiku,statistiku,materijalna sredstva i oruđa-uređaje,
info-sisteme idr.

Zašto pominješ nauku?

Da, nauka sve to koristi, ali to nije dovoljno da bi se uz pomoć nauke dokazalo i objasnilo postojanje UMA koji nauku stvara uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Na UM su matematika, statistika, materijalna sredstva, oruđa i info sistemi neprimenjivi, iako su i oni, takođe, kreacije UMA. I šta UM sada da radi? Da li da pomoću nauke koju je sam stvorio negira svoje postojanje, zato jer je on izvan domašaja matematike, statistike, materijalnih čulnih pomagala i info sistema? Ova naučna sredstva i pomagala mogu se primeniti samo na fizičke sposobnosti naprezanja i kretanja UMA - da se izmeri sila i masa, površina, zapremina, brzina kretanja, brojno stanje itd, koje je bitno samo za tehnološku fiziku, a ne i za fundamentalnu koja se bavi odgonetanjem porekla materije, života i svemira.

Poslednja izmena:
Svako iskustvo je opažaj. Samo što ti zaboravljaš da osim čulnog opažanja fizičkih pojava i procesa, kojim se bavi nauka, postoji i vančulno opažanje psihičkih pojava i procesa kojim se bavi psihologija, koje je po svojoj istinitosti jednako spoznaji koja se stiče čulnim opažanjem. A postoji i UM koji ima sposobnost logički da misli i otkriva uzročno-posledičnu povezanost između fizičkih i psihičkih proseca i tako dolazi do saznanja da fizički procesi ne bi bili mogući kad ne bi bili uslovljenim psihičkim i da isto tako ni psihički procesi ne bi mogli da postoje kad ne bi bili uslovljeni psihičkim i da je to ZAKON postojanja i fizičkih i psihičkih procesa, koji postoje tako što se uvek iznova jedni pomoću drugih i jedni iz drugih proizilaze.

Vidim, ti očekuješ od emprijske nauke da ti ona otkrije i prezentira istinu o postojanju sveta. Ali empirijska nauka ne može da obuhvati sve. Psihički procesi kao druga polovina od svega onoga što Istina obuhvata, nisu u domeni načnih, tj. čulnih metoda.

Najbitnije pitanje je INFORMACIJA, sta je i kako nastaje. Odgovoris to, i imas sve odgovore. Obzirom da je sve sto postoji informacija.

Poslednja izmena:
CVRLE 77
Najbitnije pitanje je informacija, sta je i kako nastaje. Odgovoris to, i imas sve odgovore. Obzirom da je sve sto postoji informacija.

Informacija nije valjana reč za pojam koji se iza te reči krije. Prava reč je "znanje". A reč "informacija" se odnosi na razne simbole - slova, reči, brojeve, geometijske likove itd. pomoću kojih se zapisuje i čuva znanje, i informacije kao simboli imaju vrednost samo za onoga ko zna njihovo značenje. Na primer, hijeroglifi su takođe informacije, ali su bervredni ako ne znamo njihovo značenje.

Inače u prirodi, informacije kao simboli znanja se ne koriste u komunikaciji između raznih formi postojanja, već telepatija, pomoću koje se znanje prenosi direktno sa subjekta na sujekt, kada primalac znanja prima znanje u istom onom obliku i stanju koje pošiljalac šalje. Telepatija kao način komunikacije i prenošenja znanja radi po principu "kopi-paste". Na primer, DNK ne nosi nikakve informacije, več živo znanje o obliku i građi neke biljke, životinje ili čovjeka i kao takvo ga direktno prenosi na tvar koja treba da se uobliči u određeni oblik. Daljim kpiranjem to znanje se dalje prenosi i umnožava i tako se bespogrešno formira određena živa materijalna forma. Na primjer, kada mi pritisnemo mausom na link nekog sajta na internetu i dobijemo kopiju tog sajta koja je identična originalu, to je takođe telepatija. To je najbolji način prenošenja znanja jer tako se poruka ne gubi i ne iskrivljuje. Bez obzira što mi sva ta naša znanja i sajtove pravimo i razumevamo pomoću informacija, tj. simbola. Simoli koje mi ljudi koristimo, kao što su na primer reči, nisu pogodni, jer primalac koji od pošiljaoca prima znanje pomoću simbola, nikada ne može primiti znanje u onom obliku i značenju koje ono ima za pošiljaoca koji to znanje pomoću simbola šalje, već primalac tog znanja uvek to znanje prevede i razume na svoj način, onako kako on to razume.

Inače, potpuno si u pravu, informacija, odnosno znanje je bit svega što postoji i bez znanja ništa nije moguće. To je i razumljivo jer osim uma i njegovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti ničeg drugog nema. Te fizičke i psihičke sposobnosti ničemu drugom i ne služe, već da Um pomoću njh stekne iskustvo, tj znanje o sebi i svojim kretanjima io naprezanjima. Jer kad ništa ne bi znao, um ne bi bio UM. Sve što se u svemiru dešava i što postoji, po znaju se dešava i postoji. Na jednom drugom forumu sam ranije bio postavio topik pod naslovom "Moć znanja". To je veoma interesantna tema za diskusiju, jer što više znamo o znanju, i njegovoj moći, to više o sebi samima znamo - ko smo, šta smo, kako postojimo i zašto. Informacija, tj. znanja, kao što rekoh, bez uma i njegovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti ne može da bude. S obzirom da se danas mnogi i naučnici i filozofi slažu u tome da temelj svega čini informacija-znanje, to će na kraju svi morati da se lože i sa tim da je UM tj. svest, sa svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji kao stvaralac, nosilac i korisnik znanja u temelju svega. Jer postojanje informacija-znanja, bez uma su je nemoguće.

to je nedostajalo
happy0121.gif
telepatija

Informacija nije valjana reč za pojam koji se iza te reči krije. Prava reč je "znanje". A reč "informacija" se odnosi na razne simbole - slova, reči, brojeve, geometijske likove itd. pomoću kojih se zapisuje i čuva znanje, i informacije kao simboli imaju vrednost samo za onoga ko zna njihovo značenje. Na primer, hijeroglifi su takođe informacije, ali su bervredni ako ne znamo njihovo značenje.

Inače u prirodi, informacije kao simboli znanja se ne koriste u komunikaciji između raznih formi postojanja, već telepatija, pomoću koje se znanje prenosi direktno sa subjekta na sujekt, kada primalac znanja prima znanje u istom onom obliku i stanju koje pošiljalac šalje. Telepatija kao način komunikacije i prenošenja znanja radi po principu "kopi-paste". Na primer, DNK ne nosi nikakve informacije, več živo znanje o obliku i građi neke biljke, životinje ili čovjeka i kao takvo ga direktno prenosi na tvar koja treba da se uobliči u određeni oblik. Daljim kpiranjem to znanje se dalje prenosi i umnožava i tako se bespogrešno formira određena živa materijalna forma. Na primjer, kada mi pritisnemo mausom na link nekog sajta na internetu i dobijemo kopiju tog sajta koja je identična originalu, to je takođe telepatija. To je najbolji način prenošenja znanja jer tako se poruka ne gubi i ne iskrivljuje. Bez obzira što mi sva ta naša znanja i sajtove pravimo i razumevamo pomoću informacija, tj. simbola. Simoli koje mi ljudi koristimo, kao što su na primer reči, nisu pogodni, jer primalac koji od pošiljaoca prima znanje pomoću simbola, nikada ne može primiti znanje u onom obliku i značenju koje ono ima za pošiljaoca koji to znanje pomoću simbola šalje, već primalac tog znanja uvek to znanje prevede i razume na svoj način, onako kako on to razume.

Inače, potpuno si u pravu, informacija, odnosno znanje je bit svega što postoji i bez znanja ništa nije moguće. To je i razumljivo jer osim uma i njegovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti ničeg drugog nema. Te fizičke i psihičke sposobnosti ničemu drugom i ne služe, već da Um pomoću njh stekne iskustvo, tj znanje o sebi i svojim kretanjima io naprezanjima. Jer kad ništa ne bi znao, um ne bi bio UM. Sve što se u svemiru dešava i što postoji, po znaju se dešava i postoji. Na jednom drugom forumu sam ranije bio postavio topik pod naslovom "Moć znanja". To je veoma interesantna tema za diskusiju, jer što više znamo o znanju, i njegovoj moći, to više o sebi samima znamo - ko smo, šta smo, kako postojimo i zašto. Informacija, tj. znanja, kao što rekoh, bez uma i njegovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti ne može da bude. S obzirom da se danas mnogi i naučnici i filozofi slažu u tome da temelj svega čini informacija-znanje, to će na kraju svi morati da se lože i sa tim da je UM tj. svest, sa svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji kao stvaralac, nosilac i korisnik znanja u temelju svega. Jer postojanje informacija-znanja, bez uma su je nemoguće.

Gde se uklapa dusa u teoriju uma kao stvaraoca,nosioca i korisnika znanja?

Informacija nije valjana reč za pojam koji se iza te reči krije. Prava reč je "znanje". A reč "informacija" se odnosi na razne simbole - slova, reči, brojeve, geometijske likove itd. pomoću kojih se zapisuje i čuva znanje, i informacije kao simboli imaju vrednost samo za onoga ko zna njihovo značenje.. S obzirom da se danas mnogi i naučnici i filozofi slažu u tome da temelj svega čini informacija-znanje, to će na kraju svi morati da se lože i sa tim da je UM tj. svest, sa svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji kao stvaralac, nosilac i korisnik znanja u temelju svega. Jer postojanje informacija-znanja, bez uma su je nemoguće.
A inače sve što znamo je da ništa pouzdano ne znamo...:mrgreen:
Imamo informacije o relativnim znanjima zahvaljujući tome što smo usvojili reperne tačke i razne
etalone...Pritom koristimo reči s gomilom sinonimai uz to i svaka reč ima drugu vizuru raznih subjekata...
Jer svaki je subjekat egocentričan magnet za informacije,ali i njihovo proceruiranje tako da je često
đaba i determinirani red jer je "viđen" kao haos...
Konkluzija1-čovek je genije da sjebe i najbolje informacije...
Konkluzija 2-i kad ih ne sjebe-sigurno je da su proizvoljno "subjektivne"
Konkluzija konačna-đaba krečili...:manikir:

Idealizam je filozofski pravac koji daje prednost duhu nad materijom. Imajući na umu da sve religije sveta stoje na stanovištu da pre svega postoji bog koji iz ništa stvara materiju, to podrazumeva da svako negiranje boga automatski je i negiranje idealizma.

Daje prednost duhu zato sto to ima razlog istinitosti a ne zato sto ne znamo sta je istina pa se priklanjamo idealizmu ili materijalizmu po zelji kao zvezdi ili partizanu. Idealizam se takodje bavi materijom i to na ispravan nacin zato je i katastrofalno sto materijalisti o istoj nemaju pojma uprkos tome sto sebe nazivaju "materijalistima". Idealizam se ne zasniva na religiji..nekom Bogu koji stvara iz "nista" nego ima daleko ozbiljniji pristup gde stavlja i naivnu predstavu Boga i naivnu predstavu zatucanih realista o njihovoj "materiji" gde im je mesto. Idealizam nema veze sa ovim sto si napisao.

- - - - - - - - - -

који хаос на овој теми, ја спремила кокице

Eto koincidencije..i ja. :)

Ne,svakako ovo ni teološki ne stoji...Ništa u nešto pripada nauci...:cool:

Naime,bitak poseduje nužnost bez koje ne nastaje! Ovo je ključ teologije...

Ne pripada ni nauci ni teologiji ovo sto si napisao osim ako i nauku i teologiju ne uzmemo u nekom laickom smislu. Nesto slicno kao "on mnogo filosofira" ili "razmisljas o smislu zivota" kako ljudi vole da kazu.

Neverni KOJI JESI sad ti bolji Ljubo od Ozija...:hahaha::rotf::mrgreen:

da nisi pipnuo JA KOJI JESAM, covitju TI jesi sudija ovde, skakućeš svima po živć. sistemu i ispravljaš istine od sumnjivih grba :hahaha:

no, videh JA KOJI JESAM, em lep ko lutka, em mudrac em slikar :zaljubljena:

Ozija videh samo na foto, deluje aristokratski, veoma
a Ljuba2...je neko iz senke, cenim...deluje sofisticirano, smireno i umno potentno.
eto toliko od mene :)

Poslednja izmena:
da nisi pipnuo JA KOJI JESAM, covitju TI jesi sudija ovde, skakućeš svima po živć. sistemu i ispravljač istine od sumnjivih grba :hahaha:

no, videh JA KOJI JESAM, em lep ko lutka, em mudrac em slikar :zaljubljena:

Ozija videh samo na foto, deluje aristokratski, veoma
a Ljuba2...je neko iz senke, cenim...deluje sofisticirano, smireno i umno potentno.
eto toliko od mene :)

Mene si videla al nemoj u detalje...

izvinjavam se ostalim učesnicima-filozofima koji znalaćki razbijaju trenutak misli od delića impulsa do pune svetlosti sa istinama koji spotiču i muče ovaj pomenuti kvartet
da svačije zagovaranje bude primarno, što ih nisam detaljisala..

po meni fali samo alim-da do sitnih tačkica razbije monotoniju ponavljanja i držanje pravca glavnih kormilara

mada bi i msje zoro, (ako nije gadljiv i ako voli sve) ironijom svojeg gospodstvenog stava pomogao u celovitosti doživljaja umstva cenjenog skupa :)

učešće ženskog intelekta?..ne nikako, samo bi iskomplikovale istine i osnove zakona postojanja :)

@ znatiželjni, odgovor je u prvom pasusu :)

Poslednja izmena:

Hm, da...pa ovaj, informacija je objektivna, znanje je iskljucivo subjektivno.
Znanje je protumacena i 'svarena' informacija, promenjen je njen original neminovno. Informacija se uopste ne odnosi na reci i brojeve, naprotiv, to je znanje.
Sirova informacija, bez interpretiranja iste, nama je beskorisna.
Cak je i samo znanje opet, informacija za sebe. I ti i ja smo informacija.

DNK je sastavljena od informacija, svaki njen atom, elektron proton i neutron, kvark, od informacija. Informacije se ne 'prenose', one se interpretiraju, a sa interpretacijom gube objektivnost.

Citat Original postavio JA KOJI JESAM Pogledaj poruku
Ego radi... prsnut' će... nadamo se.

Neverni KOJI JESI sad ti bolji Ljubo od Ozija...:hahaha::rotf::mrgreen:

Kao i uvijek, pričaš ispraznosti i pokušavaš da spletkariš.

Ja se iskreno ponadah da će ozijev ego da prsne, to je jedini put ka prosvjetljenju, a o tvom egu da i ne govorim. To ne znači da ti mislim loše, naprotiv, to je najbolje što ti mogu poželjeti. Kada ego prsne ostaje praznina koja nas navodi da se koncentrišemo na istinskog Sebe.

Ова дискусија је пародија на права филозофска знања. Као неки виц.

И било би смешно да се овакве расправе не стављају под атрибут "филозофија". Јер тиме они који би да се упознају са истом а сусретну се са овако нечим побегну главом без обзира лишавајући себе правог знања.

Ti, ozimane, poistovjećuješ Znanje-o-postojanju sa filozofijom (što nema nikakve veze), a filozofiju poistovjećuješ sa institucijom (što i jeste). U tom redosledu shvatanja, poistovjećenja i klasifikovanja 'znanja' još samo nedostaje inkvizitorski dio, da bi tvoja vjera dobila potpuni oblik religije srednjeg vijeka. Ti se ovdje trudiš da taj dio sprovedeš. Ovo samo ukazuje na činjenicu da smo izašli iz 'srednjeg vijeka' ali da se nismo uzdigli ni korak iznad nivoa svjesnosti 'pred-srednjeg vijeka', s kojeg nivoa je i začeta ideja inkvizicije. Jedino što se promijenilo jesu uloge, tj. promijenilo se 'ko kosi a ko vodu nosi'.

Telepatija kao način komunikacije i prenošenja znanja radi po principu "kopi-paste". Na primer, DNK ne nosi nikakve informacije, več živo znanje o obliku i građi neke biljke, životinje ili čovjeka i kao takvo ga direktno prenosi na tvar koja treba da se uobliči u određeni oblik. Daljim kpiranjem to znanje se dalje prenosi i umnožava i tako se bespogrešno formira određena živa materijalna forma. Na primjer, kada mi pritisnemo mausom na link nekog sajta na internetu i dobijemo kopiju tog sajta koja je identična originalu, to je takođe telepatija.

Prvo što postoji kao nestvoreno jeste apsolut ili suština. Apsolut ii suština NIJE Znanje-o-Sebi već samo i jednostavno: postojanje ili BIĆE (bitisanje). Znanje-o-Sebi-postojanju (Biću) je odraz postojanja OD Sebe ka Sebi, dakle u samom Sebi, kojim Biće-koje-jesmo Sebi (kome bi drugom) potvrđuje da ono JESTE a i KAKO JESTE. Taj odraz jeste Duh (hrišćanastvo ga naziva Svetim Duhom a ima i razloga jer je to Duh koji Sobom obuhvata SVE-TO-što-jeste, dakle sve što kao apsolut jeste, govoreći svakome, dakle svakoj Svjesnosti čovjeka u ovom slučaju, koji prima tu informaciju da 'To-što-jeste' SVE-TI (koji tu informaciju primaš)-JESI. To Znanje-o-Sebi-apsolutu jeste Svijest. Svijest je dakle Znanje, odraz, koji se reflektuje od Sebe ka Sebi zahvaljujući upravo tom Sebi, samom postojanju, dakle onome što i bez Znanja-o-Sebi već jeste, postoji. Iz tog Znanja, dakle iz Svijesti, projektuju se informacije o tom Znanju iz kojih nastaje univerzum. Zato i jeste moguće da se na osnovu tih informacija stvaraju forme 'Života' u univerzumu a da sam ŽIVOT (apsolut) ostane netaknut, nepromijenjen dok se sve te promjene dešavaju u vremenu, dakle u projekciji. Osnova svih tih infornacija dakle, jeste Znanje-o-Sebi, koje je odraz apsoluta i kao i sam apsolut, stoga, jeste nepromjenjivo.

DNK i te kako nosi informacije u sebi. Te informacije su sačuvane u Kodu (COD) koji se razumom čita i prevodi u svoju manifestujuću formu. Kod je sačinjen od informacija a informacije, kao što rekoh od Znanja-o-Sebi. Prva infromacija, dakle najbliža Izvoru-Svijesti nastaje kada se Znanje-o-Sebi emituje u sopstvenu projekciju, dakle u UM. UM je dakle, posledica prve projekcije informacije u svoju manifestaciju. Um je postojeći samo u manifestaciji dok u Svijesti i apsolutu postoji Znanje-o-Sebi-UMU ali ne i njegova manifestacija. To Znanje je osnova po kojoj svako jedno JA iz JASTVA postaje jedan UM svog univerzuma. Svijest je Znanje-o-Sebi koje je Izvor svim informacijama koje slijede u manifestujućim projekcijama.

Znanja-o-Sebi su dakle uvijek prisutna u svakoj kreaciji i služe kao informacije po kojima se kreacija vodi. U tom slučaju bi smo mogli reći, a ne pogriješiti, da svaka kreacija nastaje po Znanju-o-Sebi.

Poslednja izmena:
DNK i te kako nosi informacije u sebi. Te informacije su sačuvane u Kodu (COD) koji se razumom čita i prevodi u svoju manifestujuću formu. .
Jedina ispravna rečenica,ali vredna!

- - - - - - - - - -

Citat Original postavio JA KOJI JESAM Pogledaj poruku
Ego radi... prsnut' će... nadamo se.

...:lol:

Kao i uvijek, pričaš ispraznosti i pokušavaš da spletkariš.

Ja se iskreno ponadah da će ozijev ego da prsne, to je jedini put ka prosvjetljenju, a o tvom egu da i ne govorim. To ne znači da ti mislim loše, naprotiv, to je najbolje što ti mogu poželjeti. Kada ego prsne ostaje praznina koja nas navodi da se koncentrišemo na istinskog Sebe.
Ja sam poznati spletkaroš...:mrgreen:
Spletke su stvar inteligencije-vežbaj

BAU:
Gde se uklapa dusa u teoriju uma kao stvaraoca,nosioca i korisnika znanja?

Možemo reći da je duša SVE. A možemo reći i da je energija/materija SVE. Duh i materija su dva stanja jedne i iste sile i pojave – talas (polje) i čestica. Dakle, ONO koje POSTOJI, a to je UM koji se u sebi manifestuje kao nagon samoodržanja, ima sposobnost da se širi u prostoru i postaje polje, a ima sposobnost i da se skuplja na tačku i postaje čestica. Po Ajnštajnu, «materija je energija koncentrisana do tačke vidljivosti». U praksi ovo Ajnštajnovo znači da se širenje i skupljanje energije, tj. UMA postiže bržom ili sposrijom vibracijom i dužom ili kraćom talasnom dužinom. Kad UM vibrira brže, njegova talasna dužina je kraća i on se tada koncentriše, tj. skuplja. A kad vibrira sporije, njkegova talasna dužina je duža i on se tada širi. Tako radi i čovekov um. Kad je budan i radi, tada vibrira brže i skuplja se. Kad je u stanju sna, vibrira sporije i širi se. Kad je u stanju dubokog sna još sporije vibrira i još više se širi. Tako imamo situaciju da je svemir sagrađen samo iz mnoštva različitih (po svojoj vibraciji, talasnoj dužini i gustini) manjih i večih polja UMA. To omogućuje svim tim poljima da mogu bez ometanja da prolaze jedna kroz druga.ili da borave bez ometanja jedna unutar dugih. Naravno, gušća i manja sa bržom vibracijom mogu boraviti unutar većih i ređih sa sporijom vibracijom ili prolaziti kroz njih. Na tom principu rade naši telekomunikacioni sistemi - radio i televizija - gde imamo situaciju da različiti video i audio programi koji se emituju na različidim talasnim dužinama, bez ometanja prolaze jedni kroz druge.

E sada, pitanje je kako ove svoje dve sposobnosti (širenje i skupljanje) UM koristi u praksi prilikom gradnje matrijalnih formi i svemira?

Koristi tako što pomoću njih gradi svoje siteme (organizacije) kretanja i rada, tj. materijalne forme – atome, nebeska tela, sisteme nebeskih tela, tela ćelija, biljaka, životinja, ljudi itd.

Kako to čini?

Čini jednostavno! Uzmimo primer atoma. Atom se sastoji iz jednog šireg elektromagnetnog polja sa sporijom vibracijom i dužom talasnom duživom, unutar kojeg su smeštene elementarne čestice, protoni i neutroni sa bržom vibracijom, kraćom talasnom dužinom i većom gustinom. Elektromagnetno polje koje obavija i u sebi nosi protone i neutrone igra ulogu duše atoma, a protoni i neutroni igraju ulogu tela atoma. Elektromagnetno polje kao duše atoma igra ulogu kolektivne svesti atoma, tj ulogu medija (komunkacionog sistema, tj. prenosnika informacija) pomoću kojeg elementarne čestic u atomu međusobno komuniciraju i usklađuju svoje odnose, da bi tako atom mogao delovati kao kompaktna, živa celina, biće i organizam.

Isto tako su i nebeska tela građena. Elektromagnetno polje planete Zemlje, na primer, igra ulogu duše Zemlje, a atomi unutar nje igraju ulogu tela Zemlje.

Na isti način su građeni i sistemi nebeskih tela – galaksije.

Tako su građene i ćelije. Ćelija je jedno šire elektromagnetno polje koje igra ulogu kolektivne svesti i duše ćelije, koja u sebi nosi i komunikativno povezuje atome i molekule koji igraju ulogi tela ćelije. Što omogućuje da i ćelija bude živi organizam i biće.

Isti slučaj je i sa čovekom. I ljudsko telo kao organizacija ćelija i organa, obavijeno je jednim posebnim i širim elektromagnetnim poljem koje igra ulogu kolektivne svesti ćelija i organa tela. Ovo polje je nosilac naše, ljudske svesti. Pomoću njega radi naš mozak i nervni sistem. Istinski mislilac u ljudskom telu nije mozak, već ovo elektromagnetno polje koje igra ulogu ljudske duše pomoću koje ljudski mozak radi. Ljudski mozak je samo hard ware koji služi kao spremište informacija i on ne može da radi bez električne energije, isto kao i naš kompjuter. Kad telo ostari, ovo elektromagnetno polje (ljudska duša) se odvaja od tela i preživljava smrt tela, a telo, pošto ostaje bez svoje kolektivne svesti koja u sebi komunikativno povezuje sve ćelije i organe, se raspada. Naravno, ni telo ne umire, već se samo raspada na svoje sastavne delove, molekule i atome, koji se vraćaju majci Zemlji od koje su i uzeti i nastavljaju da žive životom Zemlje kojim su živeli i pre ulaska i boravka u ljudskom telu. Inače, izmena materije u ljudskom telu se vrši tokom čitavog života tela, tako da čovekovo telo tokom života nikada ne gradi jedna i ista materija. No bez obzira na to, čovek tokom celog života ostaje čovek. Isto kao što je i čovečanstvo uvek čovečanstvo, iako uvek iznova jedne generacije čovečanstva umiru, a druge se rađaju. To što čovek stalno ostaje čovek, bez obzira što se materija njegovog tela stalno menja, treba zahvaliti upravo ljudskoj duši, tj. onom elektromagnetnom polju koje komunikativno povezuje sve ćelije i organe tela i tako ćini da telo dugo postoji i deluje kao kompaktna celina. Ovo elektromagnetno polje se tokom života čoveka nikada ne menja. Ali kad se ovo elektromagnetno polje odvoji od tela, tada telo više ne može da opstane i mora kao organizacija života i rada ćelija i organa da se raspadne.

Uz napomenu da i čovečanstvo ima svoju kolektivnu svest, ali da ono još nije spojeno, ni obuhvaćeno njome, jer se još nije razvilo do tog stupnja da bi to bilo moguće. Umesto te naše, čovečanske kolektivne svesti, kao medij pomoću kojeg sada na planeti Zemlji komuniciramo, povezujemo se i samoorganizujemo, koristimo elektromagnetno polje Zemlje. Inače, celo Otkrivenje sv. Jovana u Bibliji, posvećeno je opisu događaja koji će se desiti u vreme spajanja čovečanstva sa svojom kolektivnom svešću i načinu na koji će se to desiti. Takođe i Isus Hrist o tome govori u evanđelju po Mateju 24:15-29. Postoje i druga proročanstva koja o tome govore. A glavne pripreme za taj događaj će, po Mitru Tarabiću, da počnu u Srbiji. To je onaj deo Mitrovog proročanstva koji govori o «novom narodu». A sv. Jovan Bogoslov u Otkrivenu, o «narodu u čistim belim haljimama».

Eto, toliko na temu «UM-DUŠA-TELO»

Uz dodatno objašnjenje da sve što se u svemiru dešava i radi, to radi UM uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Ako bi i jedna nedostajala, sve to ne bi bilo moguće. UM i ove njegove sposobnosti se nikada ne gube. Nikada ne počinju i ne završavaju. Radnje, fizičke i psihičke uvek iznova počinju i završavaju. To je ZAKON POSTOJANJA.

CVRLE77:
Informacije se ne 'prenose', one se interpretiraju, a sa interpretacijom gube objektivnost.

Upravo tako. Ja bih to, da bude jasnije, rekao ovako; "Informacije kao simboli znanja, ne nose originalno znanje koje simbolišu, koje pošiljalac znanja šalje, već primaoci informacija moraju to znanje da interpretiraju po svome. Tako poslano znanje prilikom interpretacije gubi na svojoj objektivnosti.

Kad čovečanstvo bude obuhvaćeno i prožeto svojom kolektivnom svešću, tada ljudi neće međusobno komunicirati pomoću informacija, tj. simbola, već će svoja znanja jedni na druge prenositi telepatski, tj. direktno, na način da će primalac znanja da razume i doživljava primljeno znanje potpuno identično kao i onaj ko znanje šalje.

Uz napomenu, kada govorim o telepetiji kao direktnom i neposrednom načinu prenošenju znanja, ništa ne izmišljam, već to govorim na osnovu svog bogatog iskustva koje imam u vezi toga.

JA KOJI JESAM:
Prvo što postoji kao nestvoreno jeste apsolut ili suština. Apsolut ii suština NIJE Znanje-o-Sebi već samo i jednostavno: postojanje ili BIĆE (bitisanje).

Bitisanje UMA bez znanja o sebi dešava se samo u vreme kad UM spava. Tj u vreme kada ne koristi ni jednnu od svoji sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, jer samo pomoću njih može biti svestan sebe. Sve u smislu oonog Deskartesovog: «Mislim, dakle, postojim». A kad UM ništa ne mislim, ne oseća, ne opaža, ne pamti, ne razume, ne napreže se i ne kreće, tada možda i postoji, ali to ne zna. A možda i ne postoji.

Znanje-o-Sebi-postojanju (Biću) je odraz postojanja OD Sebe ka Sebi, dakle u samom Sebi, kojim Biće-koje-jesmo Sebi (kome bi drugom) potvrđuje da ono JESTE a i KAKO JESTE.

Prostije, srpski rečeno da nas ceo svet razume, to znači da UM može biti svestan sebe samo pomoću svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji kad može reći sebi: «Naprežem se i krećem se, dakle, postojim». «Opažam svoje naprezanje i kretanje, dakle, postojim». «Osećam svoje naprezanje i kretanje, dakle postojim», «Pamtim svoje naprezanje i kretanje, dakle, postojim». «Mislim o svom naprezanju i kretanju, dakle, postojim». « Razumem svoje naprezanje i kretanje, dakle, postojim».

Taj odraz jeste Duh (hrišćanastvo ga naziva Svetim Duhom a ima i razloga jer je to Duh koji Sobom obuhvata SVE-TO-što-jeste, dakle sve što kao apsolut jeste, govoreći svakome, dakle svakoj Svjesnosti čovjeka u ovom slučaju, koji prima tu informaciju da 'To-što-jeste' SVE-TI (koji tu informaciju primaš)-JESI.
Prostije rečeno: «JA KOJI JESAM», jesam UM = SVEST. I time je sve rečeno.

To Znanje-o-Sebi-apsolutu jeste Svijest. Svijest je dakle Znanje, odraz, koji se reflektuje od Sebe ka Sebi zahvaljujući upravo tom Sebi, samom postojanju, dakle onome što i bez Znanja-o-Sebi već jeste, postoji. Iz tog Znanja, dakle iz Svijesti, projektuju se informacije o tom Znanju iz kojih nastaje univerzum.

Osnova svih tih infornacija dakle, jeste Znanje-o-Sebi, koje je odraz apsoluta i kao i sam apsolut, stoga, jeste nepromjenjivo.

UM ne može o sebi steći nikakvo iskustvo, tj, znanje jer Um je NIŠTA. Tek kad počne da koristi svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, tj. kad počne da se napreže i kreće, Um dobija svojstvo sile i mase i postaje NEŠTO, tj. postaje materijalni, fizički objekt svoje spoznaje. Ali ni tada UM ne može steći znanje o sebi, već samo o svojim fizičkim i psihičkim radnjama pomoću kojih može znati da POSTOJI i reči sebi «JA (KOJI) JESAM» i može znati da je on taj koji te fizičke i psihičke radnje vrši. Naravno, to podrazumeva da se UM ne može odvojiti od svojih fizičkih i psihičkih radnji (trčanje se ne može odvojiti od trkača, ni misao od mislioca) i gdje god vidimo da se, bilo kakve fizičke i psihičke radnje odvijaju, gdje god vidimo da se nešto dešava ili fizički, objektivno postoji, moramo znati da se uvek u središti svakog fizičkog ili psihičkog dešavanja ili postojanja nalazi i UM koji to fizičko iili psihičko dešavanje ili postojanje čini mogućim. Sve u smislu: «bog (um) je na svakom mestu, on sve vidi, sve čuje i sve zna». Naravno, On i sve radi – svako i dobro i zlo njegovo je delo. Ako je dobro, tada i uživa u svom dobru. Ako je zlo, sam pati u svom zlu. «Sam pao, sam se ubio» kaže naš narod. Iili, «pomozi sam sebi i bog će ti pomoći». Zato i ne treba u bilo kakvim nevoljama prizivati (religijskog) boga u pomoć, je on sigurno neće doći, jer ga i nema. Treba se uvek uzdati «Use' i u svoje kljuse». Jer sva zla koja ljudi doživljavaju na planeti Zemlji tokom svoje istorije, dolaze nam od nas samih – od ljudi. Prestanimo sami sebi činiti zlo i zla više neće biti. Racept za prevazilaženje zla, ostvarenje dobra je univerzalan – napraviti društveni i ekonomski sistem sa pravednm podelo rada i rezultata rada i to je sve. Atom, nebesko telo, telo. ćelije, biljke, životinie, čoveka itd, su samo primeri društvenih i ekonomskih zajednica sa pravednom podelom rada i rezultata rada, napravljeni samo zato da se pomoću njih izbegava zlo, a ostvarije dobro i ni za šta drugo. Ljudske društvene i ekonomske zajednice to nikada do danas nisu bile i zato su one stalni uzrok ljudskih stradanja, patnji i zla.

Zato i jeste moguće da se na osnovu tih informacija stvaraju forme 'Života' u univerzumu a da sam ŽIVOT (apsolut) ostane netaknut, nepromijenjen dok se sve te promjene dešavaju u vremenu, dakle u projekciji.

Ono što uvek ostaje nepromenjeno i isto je UM i njegovih sedam fizičkih i psihičkih SPOSOBNOSTI. A ono što uvek iznova počinje i završava i što se stalno menja su sedam fizičkih i psihičkih RADNJI. Treba praviti razliku između SPOSOBNOSTI I RADNJI. Sposobnosti su uvek iste, a MOGUĆNOSTI korištenja ovih sposobnosti mogu biti beskonačno različite. Naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja mogu biti beskonačno različita i upravo ona omogućuju beskonačnu različitost fizičke manifestacije UMA u svemiru koja se ogleda kroz mnoštvo različitih oblika i pojava UMA. Dakle, sposobnosti UMA ima samo sedam, a MOGUĆNOSTI praktičnog korištenja ovih sposobnosti su beskonačne. Kao što u pismu našeg jezika imamo samo tridest slova, koja su uvek ista, a MOGUČNOSTI da pomoću ovoh trideset slova napišemo bezbroj različitih reči, rečenica, literarnih, filozofskih, naučnih, religijskih ili bilo kojih drugih dela su beskonačne.

Uz napomenu da sve mnogobrojne različite fizičke manifestacije UMA uvek nastaju po ZNANJU o brojnim različitim načinima organizovanog kretanja i delovanja pomoću kojih se najlakše izbegava zlo, a ostvaruje dobro. Inače, sva moguća različita znanja koja postoje se u u svojoj suštini uvek znanja o dobru i zlu. Čak i znanje o tome kako se vežu i odvezuju pertle na cipelama je znanje o dobru i zlu. Nema tu nikakvog znanja O SEBI, već uvek o dobru i zlu.

(nastavak u sledećem postu)

Poslednja izmena:
(nastavak iz prethodnog posta)

JA KOJI JESAM
DNK i te kako nosi informacije u sebi.

Ne «nosi informaciju u sebi», već ZNANJE o obliku i građi organizma kao društvene i ekonomske zajednice sa pravednom podelom rada i rezultata rada pomoću koje se najefikasnije ostvaruje dobro, a izbegava zlo.

Te informacije su sačuvane u Kodu (COD) koji se razumom čita i prevodi u svoju manifestujuću formu. Kod je sačinjen od informacija a informacije, kao što rekoh od Znanja-o-Sebi.
Informacije su simboli znanja i uglavnom ih najviše ljudski rod koristi jer ljudi još uvek nemaju svoju zajedničku kolektivnu svest pomoću koje bi se mogli sporazumevati telepatski i tako prenositi jedni na druge svoja znanja bez simbola, direktno. Unutar organizama koja imaju svoju kolektivnu svest informacije, tj. simboli znanja, ne postoje, već čista znanja. Na primer, komunikacija u ljudskom telu između ćelija i organa, koji imaju svoju kolektivnu svest, ne odvija se pomoću simbola znanja, već se telepatski čista znanja po principu «copy-paste» prenose u trenutku kroz čitavo telo. Na primer, kada se želudac čoveka isprazni znanje o tome da su potrebne nove količine hrane da se njima ponovo napuni želudac se automatski, u vidu osećanja gladi (osećanje gladi je čisto znanje) automatski preko kolektivne svesti prenese na celo telo i nema šanse da telo to znanje pogrešno shvati i da ne zna šta treba da radi kad primi to znanje u vidu osećanja gladi. Audio, video slike i zapisi, kao i sva osećanja, koje stvara naš mozak, ćula ili pojedini organi tela, automatski se u svoj svojoj čistoći i jasnoći direktno kao živa znanja prenose po celom telu. Kad je čovek srećan, srećan je celim svojim telom. Kad je tužan, tužan se celim svojim telom. Kad je neki organ povređen i pati od boli tada i celo telo pati. Kad je čovek gladan, gladan je celim svojim telom. Kad je zaljubljen, zaljubljen je celim telom. Kad misli mozgom, ta se misao širi kroz celo telo. Kad duša čovekova putem misli i mozga izda neku naredbu telu, ta naredba je uvek u vidu čistog znanja i nema šanse da telo ne razume tu naredbu i da ne zna kako da je izvrši. Isto je i sa znanjem koje stoji u DNK u zametku neke biljke, životinje ili čoveka. Nisu to nikakve informacije, već čista znanja koja se razumeju i izvršavaju identično onako kako ona znače. A kod nas ljudi koji komuniciramo pomoću simbola, tj. informacija, ako poredamo deset ljudi i šapatom pošaljemo jednu informaciju od uveta do uveta, videćemo da kada ona dođe do kraja, do onog destog u redu, da više neće da bude ni nalik onoj informaciji koja je na početku poslata. Šta mislite kako pčele i mravi kao društva međusobno komuniciraju, koji imaju svoju kolektivnu svest?

Znanja-o-Sebi su dakle uvijek prisutna u svakoj kreaciji i služe kao informacije po kojima se kreacija vodi. U tom slučaju bi smo mogli reći, a ne pogriješiti, da svaka kreacija nastaje po Znanju-o-Sebi.
Svaka kreacija nastaje po znanju o kreaciji. Sasvim druga stvar je što kolektivna svest neke kreacije, kada je kracija već gotova, identifikuje svoje JA sa kreacijom, pa onda kaže «kreacija, to sam JA». Kao što čovekova duša za svoje telo često u zabuni kađe: «moje telo, to sam JA». Ili kao što je Hitler, kada je kreirao Nemačku po svojoj volji i želji, za Nemačku rekao: «Nemačka, to sam ja».

Znanje o kreaciji je jedno, a Um koji kreira neku kreaciju po znaju o kreaciji je nešto sasvim dugo i to znanje o kreaciji nikada nije podudarno sa ZNANJEM UMA O SEBI. Na primer, minerali iz plodnog tla pre nego pređu u telo neke biljke imaju drugačiji pojam svoga jastva od jastva koje usvajaju kada postanu građa i telo biljke. Tada oni prestanu da misle da du minerali, a počnu misliti da su biljka. Kad jagnje pojede biljku i kad minerali iz biljke uđu u krv i telo jagnjeta, tada oni više ne kažu «Biljka, to sam JA», već kažu; jagnje, to sam ja». A kad čovek zakolje i pojede jagnje i kad ti isti minerali postanu građa i telo čoveka, tada se njihov pojam JASTVA ponovo menja i oni tada kažu: «Čovek, to sam JA» A kad čovek umre i zakopaju ga u zemlju, onda, što rek'o Alim... yebiga...mineral koji je prešao kroz tri inkarnacije, bivajući prvo biljke, zatim jagnje, pa čovek, na kraju shvata da nije ništa od svega toga, već samo mineral. Isto je tako i sa svemirskim UMOM. Prilikom gradnje svemira pretače se kroz hiljade oblika, stanja i inkarnacija, svaki put idetifikujući svoje JASTVO sa inkarnacijom koju u određenom trenutku gradi. A kad se celi svemir sruši, tada taj svemirski UM shvati da je on SAMO UM i ništa drugo. Pa šta mislite zašto neki ljudi za sebe tvrde da su Srbi, drugi da du Hrvati, treći da su Kinezi ili Englezi, a opet neki da su pravoslavci, katolici, muslimani ili demokrate monarhisti ili komunisti? Nema ništa od toga. Sve su to samo lude ideje u ludim ljudskim umovima i ništa drugo. Pogotovo kad se zbog tih ludih ideja gube glave i čini zlo. Nema ništa od toga, sve različite identifikacije našega JASTVA, odnosno, UMA treba smućkati i prosuti i shvatiti da je čovek i ne samo čovek, već sve što postoji, samo UM i ništa drugo i da sve različitosti koje radimo tokom večnosti služe nam samo da pomoću njih izbegnemo zlo, a ostvarimo dobro i da svaku identifikaciju i radnju koja za svoju posledicu ima suprotan efekt, treba odmah odbaciti i zaboraviti. Srbin, Hrvat, pravoslavac, katolik, Kinez, Eneglez, tandara-mandara.... to ničemu ne služi drugom do zlu. Ljudska istorija je prepuna primera koji to dokazuju.

Mi smo samo UM, uvek smo to i bili i ostaćemo i ništa drugo. I to JEDAN-JEDINI, svemirski UM.. Samo smo delići tog SVEMIRSKOG UMA u koji ćemo se na kraju svi utopiti i postati ponovo samo JEDAN UM: Sve ostalo su samo naše fizičke i psihičke radnje. Ako u njima uživamo, neka tako što duže i potraje. A ako zbog njih mi ili bilo ko ili šta strada, odmah s tim treba prestati. Osim ako bi time ugrozili vlastiti opstanak, kao što je, na primer, nužno hraniti se biljkama i životinjama da bi se u životu održali i tako im činiti zlo. A možda to i nije zlo, jer tako onim umovima koji grade tela biljaka i životinja pružamo priliku da u našim telima malo osete i to kako je biti čovek. Pod pretpostavkom da je veće uživanje i sloboda biti čovek, nego biljka ili životinja.

Poslednja izmena:

Back