ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

Nemam ja problem, ni sa «sistemima», ni «supstancijom», ni «energijom», već ti sa površnim razumevanja mojih postova.

pa kako misliš da rešiš tj problem?

kako da zainteresuješ ljude da ti se dublje posvete?

šta im nudiš? (osim ovog gusto kucanog sranja of kors..) m?

spoznao si istinu o postojanju svega, samo eto nisi spoznao kako da se predstaviš da te drugi razumedu..

preporuka:

Idi na Adu Međicu, napravi platformu na drvetu, uzmi jedno ćebe, jednu flašu od 2l, jedan kišobran i jedan megafon na solarne baterije.

Tama nije odsustvo svetla, već prisustvo energije u mirujućem stanju – kvantno polje / crna jama.

Tama tj mrak se u nasem recniku jos uvek odnosi iskljucivo na odsustvo svetla. Moraces naci neku drugu neupotrebljenu rec/frazu, ova je zauzeta.

Gravitacija ne postoji. Postoje samo energetsko/materijalna tela i i čestice koje gravitiraju. Kretanje materije je samokretanje. Gravitacija (čestica graviton) naučno nije dokazana.

Kakvi gravitoni? Kazes 'cestice gravitiraju'. Pa sta je to nego gravitacija? Gravitacija je sila koja nastaje usled zakrivljenosti prostora pod uticajem mase objekta. Tesko ces ti filozofiju u nauku da uglavis.

I atomi su napravljeni od elektriciteta. Energija (elektricitet) je samo JEDNA., ali su njeni oblici i stanja (vibracije) različitiala, kroz koje se ona većito pretače.

Sta reche od cega su atomi napravljeni? Elektriciteta? Elektricitet je samo POJAVA uzrokovana naelektrisanjem, opet losha semantika. Pogresno si ovde povezao pojmove. Elektron nije isto sto i elektricitet. A izmedju ostalog, da je sve napravljeno iskljucivo od elektrona, na spram cega bi oni delovali ako ne postoji suprotna sila? Iz tog razloga balansa, postoji proton, tj pozitivan naboj.

To što nauka ne priznaje postojanje “ljudske duše”, isto je kao kad dete ne bi priznavalo da postoji majka koja ga je rodila. Drugim rečima, majka koja je rodila nauku je ljudska duša.

To je sada vec neargumentovano izlaganje. Isto mozes reci za boga, raj i pakao, ruzicaste jednoroge, babaroge, i slicno iz grupine izmastanih likova uzrokovanih ljudskim zeljama i strahovima, kao i karakterima iz knjiga.

“Nije šija, nego vrat”. Različiti oblici energija su samo različiti oblici elekriciteta, tj. vibracija. Sve što postoji je vibracija.

Vec objasnih u prethodnoj recenici, da je elektricitet iskljucivo rec koja opisuje POJAVU uzrokovanu naelektrisanjem. Onaj tvoj primer sa dzemperom preko glave, kada se vide varnice, je pojava.

Sistemi, tj. organizacije, bića, nemaju značenje POSTOJANJA. Značenje POSTOJANJA imaju elementi koji uvek postoje pre svakog sistema, koji putem samorganizovanja grade sistem. Uvek niži stvara onog višeg od sebe, a onaj najniži stvara sve. Elementarne čestice putem samoorganizovanja stvaraju atom kao sistem. Atomi putem samoorganizovanja stvaraju ćeliju kao sistem. Ćelije putem samoorganizovanja stvaraju čoveka kao sistem. Ljudi putem samoorganizovanja stvaraju državu kao system. Države putem samoorganizovanja kroz Ujedinjene Nacije stvaraju čovečanstvo kao system.

Nemati znacenje postojanja...znacenje definise svesno bice... dakle, pre coveka kao tumaca i davanja znacenja necemu, taj znacaj nije postojao.
Ono je neodvojivi deo nas. Ne mozes izdvojiti ono sto smo mi smilili i reci da je znacenje objektivno i da postoji bez nas koji dajemo znacaj.
Tako da, sve u svemu, surovo ali istinito, znacaj ne postoji kao objektivan.

Svi ovi gore nabrojani sistemi mogu da se raspadnu i nestanu, ali ono koje POSTOJI pre svakog sistema i koje ima sposobnost putem samoorganizovanja da gradi sve sisteme, ne može ni da nastane, ni nestane, jer ono POSTOJI SAMO PO SEBI. To je energija – elektricitet, ili pak svest, odnosno UM ili DUH, koji sve to radai pomoću svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti.

Recimo da mogu da dokucim da energiju nazivas svtvari po sebi, posto se energija ne moze unistiti niti kreirati, vec samo transformisati.
Po samoj definiciji, ona je bezvremenska, vecna.
Ali gde nadje povezanost energije da je to um, svest ili duh?
Mozes li pojasniti na sta si konkretno mislio?
Da li si samo uradio zamenu reci energije, sa proizvoljnim recima, poput svesti?

Ta tvar se zove; energija/materija = svetlost = elektricitet = svest = um = duh ili duša = bitak = bog = nagon samoodržanja. Pa ti izaberi ime koje ti se sviđa

Aha, stigli smo do boga :) Tacno sam znao da se ovde juri dogma, i da cemo se na kraju sresti sa panteizmom.

Ono sto ti Ljubo ne uvidjas je da je sve ovo samo nasa zabluda...I prema tome nema potrebe mesati i nauku koju smo stvorili opet kroz nas same kao nekakvu instituciju kojom pokusavamo opravdati sebe a kroz druge koji su zagubljeni u nekim svojim svetovima-ne svesni sebe kao Bica koje jesu...Ja sam nekada bio zagovornik iste te nauke ali sam je prakticno iskljucio iz svoje spoznaje, jer je ona kao i sve drugo samo plod nase maste u pokusaju da shvatimo sebe...I sva ta prividna naucna odstignuca i navodne cinjenice nisu nista drugo do nase zablude kako napredujemo u nekom drugom pogledu...Medjutim sve to mora proci kroz nase shvatanje-nas Um i nase Bice koliko god realno izgledalo(a zabluda je ustvari)pa i svi ti merni instrumenti kojima kao nesto postizemo :)se nalaze u nama samima...Te uopste ne vidim svrhu objedinjivanja i ako je ti mozda vidis...

Postavlja se pitanje, sto ti koji si spoznao to, se ne roknes? Nesto se dvoumis?

Poslednja izmena:
zašto se ne ograničite na fenomene, koje možete promatrati ili na neki način ustanoviti i bez problema razumjeti?
tada se uopće ne postavlja pitanje: čemu filozofija. ona postaje praktična i socijalna/politička.
vi uvijek dolazite s gotovim tumačenjima i modelima za stvari, pokrete i sustave, što doista nije u ljudskom dosegu ni zdravom interesu.
u zdravom interesu nije jer je život prekratak i preoskudan da bi ga trebalo trošiti na špekulacije o neizrecivom i neprepoznatljivom. za takav umjetni interes treba ignorirati mnoge proturječitosti u blizini.
tko čini i misli samo ono, što njegovo tijelo i okolina od njega zahtijeva, već ima ispunjen dan, bez da tome mora i može nešto dodati i izmisliti, jer bi ga mogla obuzeti dosada.
o neizrecivom pišem jer izmislimo riječ za nešto, a ne znamo što je to, koji dio čega, pod kojim okolnostima sve nastupa itd. ipak mi tu riječ napunimo značenjima, funkcijama i svojstvima, što sve uopće ne proizlazi iz promatranja fenomena. tako stvaramo jednu statičnu vrijednost, kakva uistinu ne postoji i na takvoj mašti sagradi se slijedeća i ugrađuje u računice, što bi tada trebalo biti dokaz za nešto. tak se uz sve više krivih predodžbi gradi sve veći fantastični svijet, koji samo postoji, dok funkcionira, dok se uruši ili eksplodira. postavke tog fantastičnog svijeta poslužuju one koji izmišljaju i stvarau razlike.
ja mislim da je ugodnije, lakše i optimalno za naša tijela, ako ostajemo sa stopalama na zemlji - u našoj životnoj okolini.
a ne da živimo u slikama hieronymusa boscha ili onima, koje su kojekakvi stručnjaci nacrtali s ravnalima, šestarima i grafičkim programima,
ili - još bolje - izmislili pijani (sebe) u filmskom studiju ili nekoj (hehe) državnoj službi.

Poslednja izmena:
telepati u erotičnom performansu

c741944e352bab30b8e84b7a5c8be206.jpg

MINDFUCK

на Враћару ми се допадају два стана

имају две мане

први је 616.000 еура
други је 1.500.000 еура

нумем другачије :(

- - - - - - - - - -

али за тај други су претерали, баш
није ништа супериорнији по материјалима, квадратури, ентеријеру, и безбедносним системом од првог, први је РЕАЛАН

Nemam ja problem, ni sa «sistemima», ni «supstancijom», ni «energijom», već ti sa površnim razumevanja mojih postova.

Neće biti od koristi da se ponavljam. Bolje da te uputim kako da sam rešiš problem i razloga nastajanja sistema i supstancije od koje su građeni i energije koja se koristi.

Kao radni primer i eksperiment, uzmi ljudske ekonomske zajednice kao sisteme, i odgovori na pitanje zašto se one grade, od koje supstancije se grade i koju energiju tom prilikom koriste? Pa kad budeš imao odgovore na ta pitanja, tada ćeš imati odgovore za sve mikro i makro sisteme u svemiru, jer svi su oni ekonomske zajednice, iz istog razloga, potrebe i po istom zakonu se grade, od iste supstancije se grade i istu energiju koriste, kao i ljudske ekonomske zajednice.

Ne zaboravi da prilikom odgovaranja na ova pitanja koristiš svoje znanje o sili i pojavi zvanoj NAGON SAMOODRŽANJA (koja si i ti sam) i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, jer svi odgovori koji su ti potrebni su u tome.
Da bi pocepao trijadu kvarkova koji čine jedan proton treba ti el.energija celog dana pola milionskog grada...
To je takozvana "jaka sila" i Tesla o njoj nije imao pojma,kao ni o kvantnoj mehanici...
Kad startuju veliki kolajder CERNa u Švajcrskoj,dodatno uključuju jednu nuklearku!
A što se tiče "nagona samoodržanja" trenutno mi libidni nagon jači-primarno sam sklon
zajebanciji...:mrgreen:
Kad mi neko kaže:"To je to!" i to s velikim Autoritetom-namah mi jasno da je vreme da se
poslužim jednim pivkanom i menjam temu...Ne bi ni tebi štetilo malo više agnozije...
Ja odem na moje misaono brdo,natočim u 3 dl.pivkana ,kuliram i čitnem tu i tamo po nešto...
Uglanom rečenicu dve s početka i ako zadovolji -čitam sve dok ne kaže "to vam je to..." -
dalje nek si čita ko hoče...:mrgreen:
Ybg...i pored svih vaših intervencija i pokušaja,stvari su i dalje veoma relativne...More bit,al
ne mora značit!:lol:

CVRLE77
Tama tj mrak se u nasem recniku jos uvek odnosi iskljucivo na odsustvo svetla. Moraces naci neku drugu neupotrebljenu rec/frazu, ova je zauzeta.

Dakle, po tebi, crna jame kao oblik energije je zato crna što u njoj nema svetla. I to tako mora da bude zato jer tako u Vujaklinom rečniku stoji. Pa, ne mora sve uvek da bude tako kako u knjigama stoji.

Kakvi gravitoni? Kazes 'cestice gravitiraju'. Pa sta je to nego gravitacija? Gravitacija je sila koja nastaje usled zakrivljenosti prostora pod uticajem mase objekta. Tesko ces ti filozofiju u nauku da uglavis.

Kada podignem kamen i pustim ga da padne na zemlju, ne mogu da primetime nikakvu “silu gravitaciju”, ni “zakrivljeni proctor”. Isto tako kad stavim šargarepu na zemlju i pustim zeca, on obavezno počne da “gravitira” prema šargarepi. Ni tada ne mogu da primetim nikakav “zakrivljeni prostor”, ni “gravitaciju” koja zeca privlači šargarepi. Pa se postavlja pitanje, da li možda ipak kamen i zec “gravitiraju” prema zemlji i šargarepi iz nekih drugih razloga?

Sta reche od cega su atomi napravljeni? Elektriciteta? Elektricitet je samo POJAVA uzrokovana naelektrisanjem, opet losha semantika. Pogresno si ovde povezao pojmove. Elektron nije isto sto i elektricitet.

Hm! Koliko ja znam, elektron kada miruje je crno nevidljivo polje. A Elektricitet je to kada se to polje napregne pokrene i zasvetli. Dakle, elkktron i elektricitet su ipak jedno i isto. To su samo dva stanja jednog i istog – neaktivno (nepokretno) i aktivno (radno i pokretno). Sve čestice od kojih je svemir napravljen su od iste građe. Samo se u svemiru kao jedinstvenom sistemu i organizmu različito ponašaju (rade), pa ih mi različito vidimo i shvatamo. Kao što su i svi ljudi isti, ali u ljudskoj društvenoj i ekonomskoj zajednici kao jedinstvenom sistemu i organizmu se različito ponašaju (rade), pa zato za nekog čoveka kažemo da je lekar, za nekog da je inženjer, za nekog da je zemljoradnik, za nekog da je domaćica i majka itd. Sve što postoji od iste građe je napravljeno, ali se sve različito ponaša (radi). To tako mora. I u tome je caka.

A izmedju ostalog, da je sve napravljeno iskljucivo od elektrona, na spram cega bi oni delovali ako ne postoji suprotna sila? Iz tog razloga balansa, postoji proton, tj pozitivan naboj.

Imaš primer muža i žene, koji su napravljeni su od iste građe, ali kad su goli u krevetu ponašaju se kao dve suprotne sile – tj. kao pozitivan i negativan NABOJ.

To je sada vec neargumentovano izlaganje. Isto mozes reci za boga, raj i pakao, ruzicaste jednoroge, babaroge, i slicno iz grupine izmastanih likova uzrokovanih ljudskim zeljama i strahovima, kao i karakterima iz knjiga.

Kada kažem da je ljudski duh (UM) stvorio nauku koja ga ne priznaje jer ne može eksperimentalno da ga dokaže, ta je tako, a ne neka izmaštana “babaroga”.

Vec objasnih u prethodnoj recenici, da je elektricitet iskljucivo rec koja opisuje POJAVU uzrokovanu naelektrisanjem. Onaj tvoj primer sa dzemperom preko glave, kada se vide varnice, je pojava.

Može se to i tako reći – elektron koji miruje i ne svetli i elektrom koji se napreže i svetli jesu dva različita POJAVNA oblika elektrona.

Nemati znacenje postojanja...znacenje definise svesno bice... dakle, pre coveka kao tumaca i davanja znacenja necemu, taj znacaj nije postojao.

Kada nešto postoji, ono postoji nezavisno od toga da li ima ili nema čoveka da tom postojanju da značenje postojanja. Drugim rečima, čovek kad daje neko značenje stvarima i pojavama, on na njih time ne utiče, već samo pokušava da ih objasni i razume..

Recimo da mogu da dokucim da energiju nazivas svtvari po sebi, posto se energija ne moze unistiti niti kreirati, vec samo transformisati. Po samoj definiciji, ona je bezvremenska, vecna. Ali gde nadje povezanost energije da je to um, svest ili duh? Mozes li pojasniti na sta si konkretno mislio?

Konkretno - kad zec gravitira prema šargarepi, ta energija koja ga tera da gravitira, nije gravitacija, već osećanje gladi. To podrazumeva da ne postoji nikakva sila gravitacija koja u vidu energije deluje IZ VANA i pokreće bilo šta, već se sve stvari i pojave kreću same pokretane svojom vlastitom subjektivnom silom i snagom koja deluje iznutra njih. I samo u tom smislu možemo tvrditi da je SVE ENERGIJA i da je svako kretanje materije, SAMOKRETANJE. Gravitaciju su izmislili naučnici, isto kao i vernici boga s ciljem da uzroke postojanja materije i prirode i uzroke svih njihovih promena objasne delovanjem IZ VANA. Međutim, to nije tako. Postojanje bilo čega i promene bilo koje, uzrokovane su uvek IZNUTRA sviih stvari i pojava i ta unutrašnja sila i pojava (energija) uvek je SUBJEKTIVNA, SAMOSVESNA, NAGONSKA.

Da li si samo uradio zamenu reci energije, sa proizvoljnim recima, poput svesti?
Da, uradio sam zamenu. Umesto reči “energija” koristim reč “svest”, “um”, “nagon”. Ali to nisam uradio “proizvoljno”. Objasnio sam da su osnovni faktori svesti (uma, nagona) sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti – naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje i nabrojao sam naučne dokaze da sva energija/materija u prirodi, kako organska, tako i anorganska, raspolaže sa ovih sedma fizičkih i psihičkih sposobnosti. Dakle, naučni dokazi postoje da je svaka energija svesna, umna nagonska sila i pojava. Svest i materija su jedna i ista sila i pojava. Svest ne bi mogla da postoji kad ne bi bila materijalna, niti bi materija mogla postojati kad ne bi bila svesna. To je uslov da NEŠTO (bilo šta) može da postoji samo po sebi kao nestvoriva i neuništiva energija. To je ZAKON svakog postojanja.

Aha, stigli smo do boga Tacno sam znao da se ovde juri dogma, i da cemo se na kraju sresti sa panteizmom.
Ja samo nabrajam praktične primere i dokaze poznate nam iz iskustva, kao i logiku pomoću koje postojanje svesti objašnjavam pomoću energije-materije, a energiiju-materiju pomoću svesti i tako izvodim zaključak da su svest i materija jedna i ista sila i pojava jer su uzajamno kauzalno uslovljeni. A gde će ko ovo moje objašnnjenje postojanja svesti i energije-materije da svrsta – da li u nauku, filozofiju, religiju, politiju itd, nebitno je. Bitno je samo to da je ovo moje objašnjenje postojanja energije-materije i svesti iskustveno proverljivo i logički objašnjivo i razumljivo. Što se za sva ostale, dosadašnje, naučne, filozofske ili religijske pokušaje, poglede i teorije ne može reći.

Konkretno - kad zec gravitira prema šargarepi, ta energija koja ga tera da gravitira, nije gravitacija, već osećanje gladi. To podrazumeva da ne postoji nikakva sila gravitacija koja u vidu energije deluje IZ VANA i pokreće bilo šta, već se sve stvari i pojave kreću same pokretane svojom vlastitom subjektivnom silom i snagom koja deluje iznutra njih. I samo u tom smislu možemo tvrditi da je SVE ENERGIJA i da je svako kretanje materije, SAMOKRETANJE. Gravitaciju su izmislili naučnici, isto kao i vernici boga s ciljem da uzroke postojanja materije i prirode i uzroke svih njihovih promena objasne delovanjem IZ VANA. Međutim, to nije tako. Postojanje bilo čega i promene bilo koje, uzrokovane su uvek IZNUTRA sviih stvari i pojava i ta unutrašnja sila i pojava (energija) uvek je SUBJEKTIVNA, SAMOSVESNA, NAGONSKA..
.
Znači kad miš i slon tutnje preko mosta i sruše most-tako mu i treba kad je tako hteo...:mrgreen:
Ok da ima unutrašnjih sila i tenzija i to najjačih u svemiru-tzv jakih sila između trijade kvarkova...,
ali ima i dejstva spoljašnjih -interakcija...Otkud bi ljudi lupetali o kauzalnosti događanja...?
Ili o korelaciji na pr.:lol:
Ja bih ipak rekao da su nauke i nove tehnologije toliko razotkrile raznovrsnost postojanja sa svim
fenomenima da je filozofija sve nemoćnija da to sve isprati...:cool::manikir:

Poslednja izmena:
Postavlja se pitanje, sto ti koji si spoznao to, se ne roknes? Nesto se dvoumis?
Projektujes svoje zapazanje iz sebe a uopste to tako ne funkcionise kod mene...
Moja izlaganja mozda deluju po nekad nerazumno jer se setam sa nivoa na nivo svesnosti o sebi da bi nesto objasnio drugima.
Zasto bi se roknuo lol pa ja volim sebe i ovaj svet cak i ako je on samo zabluda za Bice koje jesam.Ja uzivam da spoznajem sebe-ovaj svet Duhom...Misli i reci mi postaju suvisne u toj spoznaji odnosno one predstavljaju samo smetnju...Ja uzivam da projektujem svojim Um-om kroz svoj Duh... I ti to cinis samo nisi svestan sta je to u stvari kao jedna od projekcija nas samih-time ne zelim da te omalovazim ni na koji nacin...Ali cu pokusati da ti objasnim kako to funkcionise:Imamo misli i reci jedne su u sprezi sa drugima i njima komuniciramo izmedju nas projekcija-one nisu savrsene cak naprotiv vrlo su subjektivne i prema tome predstavljaju posebne istine za svaku od nas projekcija.Kada mislimo mi koristimo reci kojima obrazlazemo slike i dogadjaje u sebi kako ih i na koji nacin mi vidimo odnosno tumacimo...Medjutim iskljuci misli i reci iz svoje spoznaje recimo kada odes u prirodu (stavljam ovaj primer zbog videa koji sam postavio bumbar i pcelice u postu 101 mislim da je :) ) gde je lako uociti to stanje nas samih kada se prepustimo, inace to je proces koji se odvija stalno u nama i nije nista cudno samo ga treba uvideti...Dakle kada posmatras navodni objektivni svet i iskljucis misli-reci iz svoje spoznaje istog ostaju ti samo osecanja kojima upijas sve ono sto se desava u tom svetu oko nas a u nama,da ponovim to je dakle stanje bez misli-reci...Ti tada reagujes pa da kazemo instinktivno na stvari koje se desavaju oko tebe-menjas pogled i usmeravas svoj Um ka nekoj promeni koja se desava u njemu-Um-u-Svetu oko nas...Tada pocinjes da osecas postojanje Duha u nama i van nas ,jer je to ustvari ono sto on predstavlja bar ovde u ovom navodno materijalnom svetu...Cineci to odnosno ne cineci nista(kada kazem nista mislim na ne misliti vec samo posmatrati) ti pocinjes da spoznajes svet na jedan drugaciji nacin-da uvidjas ono sta on-ti ustvari jeste-uvidjas istinu onakvu kakva ona uistinu jeste-bez laznih primesa -opterecivanja sebe da dokazes sebi kako je to sto se odvija u tebi a izvan tebe nesto potrebno obrazlaganja na nacin shvatanja mislima-recima.To je pocetak uvidjanja Duha u nama i kako se on ostvaruje kroz nas kao projekcije istog a kroz nas Um u nasem Bicu koje jesmo.Iskustva tu igraju veliku ulogu i ona su kljuc nase spoznaje nas samih.Nadam se da sam ti malo priblizio ovu temu da je shvatis i pocnes da uvidjas kako mi ustvari funkcionisemo i od cega se sastojimo...

DRAGOLJUB69:
Znači kad miš i slon tutnje preko mosta i sruše most-tako mu i treba kad je tako hteo... Ok da ima unutrašnjih sila i tenzija i to najjačih u svemiru-tzv jakih sila između trijade kvarkova...,ali ima i dejstva spoljašnjih -interakcija...Otkud bi ljudi lupetali o kauzalnosti događanja...?Ili o korelaciji na pr. Ja bih ipak rekao da su nauke i nove tehnologije toliko razotkrile raznovrsnost postojanja sa svim fenomenima da je filozofija sve nemoćnija da to sve isprati.
.

Postoje samo unutrašnje, subjektivne, tj. psihičke sile i uzroci i one imaju značenje energije jer se objektivno, fizički, manifestuju ka energija/materija. To su uvek onih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Ali ove psihičke sile deluju na dva nivoa – na unutrašnjem i spoljašnjem.

1. Kad deluju na unutrašnjem, subjektivnom, psihičkom nivou, one tada svojim naizmeničnim kauzalnim delovanjem i odnosom uzrokuju same sebe. Tj. uzrokuju svoje večito POSTOJANJE. Uzrokuju tako što kao psihičke sile uzrokuju svoje naprezanje i kretanje, kojom prilikom dobivaju svojstvo sile i mase, pa tako uzrokuju sebe kao fizičku, energetsko-materijalnu silu i pojavu. A zatim kao fizičke, energetsko-materijalne sile, tokom kretanja stiču iskustvo o sebi, tj. znanje, pa tako uzrokuju sebe ka psihičku silu i pojavu, jer suština svake psihe je ZNANJE O SEBI. Ovo ZNANJE se dakle, stiče uz pomoć onih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji – naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja (dobra i zla), pamćenja, mišljenja i razumevanja.

2. Kad deluju na spolajšnjem nivou, ove psihičke sile tada ne NE UZROKUJU POSTOJANJE, već ga samo KREIRAJU. Kao na primer, kada čovek od gotove energije/materije koja postoji sama po sebi, KREIRA most. A slon i miš se zatrče preko mosta pa KREIRAJU srušeni most. Uostalom, imajući na umu da je suština POSTOJANJA energije/materije u njenoj sposobnosti naprezanja i kretanja, tj. rada, to je razumljivo da je suština SVEMIRA KAO FIZIČKE KREACIJE samo prelaženje energije/materije sa neorganizovanog, haotičnog oblika kretanja i rada, sa značenjem zla, na organizovano, harmonično kretanje i delovanje sa značenjem dobra. Sve materijalne forme od kojih se svemir sastoji – atomi, nebeska tela, sistemi nebeskih tela, tela ćelija, biljaka, životinja, ljudi itd, samo su oblici organizovanog, harmoničnog kretanja i rada energije/materije koja UZROKUJUĆI samu sebe već POSTOJI, od uvek i zauvek, sama po sebi.

Sve kad se sabere, treba praviti razliku između pojmova UZROKOVANJE i KREIRANJE. U tom smislu, energija materija svemira je uzrokovana, odnosno, SAMOUZROKOVANA. A materijalni svemir NIJE UZROKOVAN, već KREIRAN. Kreiran od one samouzrokovane energije/materije koja već postoji. Možda bi ispravnije bilo reći – SAMOKREIRAN putem SAMOORGANIZOVANJA, tj.usklađivanja odnosa prilikom kretanja i rada već POSTOJEĆIH, SAMOUZROKOVANIH polja i čestica energije/materije.

Tako da na kraju možemo zaključiti da samo JEDANA prirodna sila i pojava postoji – NAGON SAMOODRŽANJA i njegovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. I samo JEDAN prirodni zakon – ZAKON POSTOJANJA. I samo jedna logika po kojoj sve postoji – LOGIKA NAGONA SAMOODRŽANJA i njegovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

.

Postoje samo unutrašnje, subjektivne, tj. psihičke sile i uzroci i one imaju značenje energije jer se objektivno, fizički, manifestuju ka energija/materija. To su uvek onih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Sve kad se sabere, treba praviti razliku između pojmova UZROKOVANJE i KREIRANJE. U tom smislu, energija materija svemira je uzrokovana, odnosno, SAMOUZROKOVANA. A materijalni svemir NIJE UZROKOVAN, već KREIRAN. Kreiran od one samouzrokovane energije/materije koja već postoji. Možda bi ispravnije bilo reći – SAMOKREIRAN putem SAMOORGANIZOVANJA, tj.usklađivanja odnosa prilikom kretanja i rada već POSTOJEĆIH, SAMOUZROKOVANIH polja i čestica energije/materije.
.
A da li bi moglo bez uzroka i kreiranja?
Onako,slučajno...Haotićno,a mi primetimo samo šta se od toga uklapa u obrazac...
Pa čak i algoritamski?

JA KOJI JESAM:
Kako vidim ti ne razlikuješ apsolut, Svijest, Svjesnost niti Biće od Uma. Um nije taj koji ZNA Sebe, Biće-koje-jesmo (JA KOJI JESAM) je ono koje se koristi UMOM ali takođe i Duhom. Duh je Svijest ili Svjesnost. I jedno i drugo su sveobuhvatna Znanja-o-Sebi, a razlika između jednog i drugog je u tome šta se jednim a šta drugim Duhom obuhvata. Cjelina Znanja-o-Sebi suštini jeste Svijest. Svjesnost je sveobuhvatna cjelina Znanja-o-postajućem Sebi, bilo da se radi o čovjeku, mravu ili samom univerzumu. Dakle Svjesnost je odraz stanja a Svijest odraz postojanja, biti.
Simo, ne razumem te. Ne znam o čemu pričaš. Mislim da nam se termini ne podudaraju. Ne koristimo iste termine za iste pojmove. Da bih te razumeo trebalo bi za svaki termin koji ti koristiš (“svest”, “svesnost”, “biće”, “um”, “duh”, “znanje”, “apsolut” itd) da mi daš definiciju pojma na koji se termin odnosi i navedeš primer tog pojma iz iskustva da mogu tačno da znam koji termin kojem pojmu pripada.

Druga stvar, koju primećujem je to da predmet tvoje i moje filozofije nije isti. Predmet moje filozofije je POSTOJANJE, a tvoje je KREACIJA. POSTOJANJE i KREACIJA nisu isto. Ono jedino što postoji je ENERGIJA i ja pokušavam da objasnim ŠTA je energija, KAKO, postoji i ZAŠTO. A kreacija je ono što je od te energije kreirano, a to je SVEMIR. Ako te dobro razumem, ti se baviš, SVEMIROM. Samo što ti problemu svemira ne prilaziš sa njegove fizičke, tj. materijalne strane, kao što to čini nauka, već sa njegove psihičke, tj unutrašnje, duhovne strane, slično kao što to čine religije, pa onda kod tebe, kao i kod religija više treba da se veruje u ono što pričaš, a manje da se kroz iskustvo proverava i razume.

Ovo je nekakav moj prvi utisak o tvoojoj filozofiji. Ako nisam u pravu ispravi me.

Simo, ne razumem te. Samo što ti problemu svemira ne prilaziš sa njegove fizičke, tj. materijalne strane, kao što to čini nauka, već sa njegove psihičke, tj unutrašnje, duhovne strane, slično kao što to čine religije, pa onda kod tebe, kao i kod religija više treba da se veruje u ono što pričaš, a manje da se kroz iskustvo proverava i razume.

.
Jeste,jeste i ima gomilu sledbenika!
A to da rešava svemirske probleme-sitnica-mi na ovom pdf rešavamo i krupnije probleme...
U kafani smo pokrenuli krucijalno pitanje o korištenju duhana u hedonističke svrhe...
Originalno pitanje je bilo:Pušenje ili zdravlje...:manikir:

Samo što ti problemu svemira ne prilaziš sa njegove fizičke, tj. materijalne strane, kao što to čini nauka, već sa njegove psihičke, tj unutrašnje, duhovne strane, slično kao što to čine religije, pa onda kod tebe, kao i kod religija više treba da se veruje u ono što pričaš, a manje da se kroz iskustvo proverava i razume.

I kod tebe je tako ljubo. Ne mozes tako, moras da obrazlozis kako dolazis do toga o cemu pricas ako mislis da ovaj tvoj sistem nazovemo filosofijom.

ZNATIŽELJNI MISLILAC:
I kod tebe je tako ljubo. Ne mozes tako, moras da obrazlozis kako dolazis do toga o cemu pricas ako mislis da ovaj tvoj sistem nazovemo filosofijom.

Ja se trudim da svaki moj stav potkrepim primerom iz iskustva i logički obrazložim i zato sam bio ubeđen da je sve što kažem razumljivo. Po ovoj tvoj primedbi izgleda, bio sam u zabludi. No, dobro, u tom slučaju zamolio bih svakoga ko bilo šta u mojim postovima ne razume, neka me upozori. Ja svaki moj stav mogu na više različitih načina da obrazložim. Tome ove diskusije i služe.

Back