А бојиш се рећи и Маркса и Титу и Слобу па и ове данашње са мозгом друкчије боје од униформе. С друге стране о Вуку о којему и јесте реч. Мислим да је грешка не сматрати га издајицом. Замисли како би било са Србима да је Лазар пристао на ултиматум Муратов. Ја мислим да би прошли као Босна и Албанија а можда и горе. Јер и Босна и Албанија могу захвалити Србима што су их ослободили од Турака. А да смо и ми постали муслимани данас би пола Еропе сигурно било Турско. И не би било ни Босне ни Албаније а ни Србије можда ни Бугарске ни Румуније. Овим нашим данашњим историчарима недостају извори из цркве, и они због тога друкчије гледају на чињенице. Колико историчара зна и пише о том ултиматуму? Или како би Мурат поступио да му Лазар са Србима није изашао на Мегдан? Да је Вук издржао до краја, па макар и сви изгинули, ни то нико не може замислити. А оно спашавање неколико хиљада живота Турци су их узели следећих неколико година. Ни Александар ни Петар нису могли ништа против одлуке великих сила.
a koji je to ultimatum,o kojem istoricari slabo pisu?......gde si ti to procitao i koji je izvor?
ako je Vuk Brankovic bio izdajica,zasto se nije posle bitke ponasao kao klasicni turski sluga i podanaik,kako su se mnogi tada ponasali?