gost 149754
Poznat
- Poruka
- 8.473
mi predali dokumenta 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Nadam se da ce neko moci da me posavetuje,jer sam u velikom problemu.Moj sin je rodjen u januaru 2004.Jako kasno je progovorio i jos uvek ima poteskoce u govoru.Ide kod logopeda svaki dan.Upisan je u vrticu na Novom Bgdu u celodnevnoj predskolskoj nastavi.U septembru mesecu se selimo u Zemun.Mislila sam da odlozim polazak u skolu i da on kada se preselimo ide u cetvorosatni predskolski program.Kada sam zvala predskolsku ustanovi u Zemunu,rekli su mi da dete bez obzira na probleme MORA da se upise u skolu i da ne moze dva puta da ide u predskolsko.Uputili su me na Ministarstvo prosvete,gde su mi takodje rekli da dete mora da se upise u skolu.U medjuvremenu sam cula od nekih mama da su uspele da odloze upis njihove dece za sledecu godinu.Ja sam jako zabrinuta,jer ukoliko bi on krenuo u skolu,bojim se da ce nazadovati u nastavi i sto je jos gore,dobiti komplekse od druge dece,a pri tom se jos i selimo u novi kraj.Godinu dana bi mu mnogo znacilo da savlada govor. Sta mi vi savetujete da uradim?

znam ja kako ti je bilo
pa koja da bude- dobro je

Hvala Vexy.
Upravo su nam uneli radni sto u stan, tako da je danasnji dan sav u duhu skole.
Sutra joj je rodjendan , puni 7 i ponasa se kao da sutra postaje bog zna kako dorasla.

...em se upisala u školu, em napunila 7 godina...ihaaaj....

čekala ga ispred vrata

Iskustvo iz tebe govori !

Eeeeeeeeeeee jedan je Goran V![]()
sjetila sam se njega kad je ovaj nazovi direktor krenuo da me prekida u pola recenice i ...
medjutim to je po njihovom nekom "strucnom" zakljucku otprilike jedna trecina ili cak polovina sve predskolske dece u vrticu, tako je isto i po drugim vrticimaVidim da ovde ima onih koji poznaju materiju vezanu za upis u prvi razred osnovne skole. Moze li mi neko odgovoriti ko je po zakonu duzan da testira ucenike pred polazak u skolu. Koliko je meni poznao to bi trebalo da bude u opisu radnog mesta pedagoga i psihologa u skoli u koju se dete upisuje. Ali sta ako je pedagog bolestan? Ko po zakonu moze da ga zameni u toj situaciji. Da li zaista to moze da uradi neka od uciteljica ili je ipak za to potrebno strucno lice u toj oblasti. Molim da mi neko pomogne oko ovog slucaja. Unapred hvala sirokom auditorijumu.
Decu testira psiholog, a moze i pedagog. Ako je bolestan zaposljava se strucna zamena do povratka radnika sa bolovanja.
Uciteljica ne moze da vrsi testiranje, moze samo strucno lice. Uciteljica moze, eventualno, da bude u komisiji za procenu zrelosti dece koja krecu prevremeno u skolu.

Немамо.ajmo Jovo nanovo
naredne školske godine polazi nova generacija đaka prvaka
mene čeka po drugi put da idem u prvi razred, odnosno treće put ako računate ono kad sam ja išla u prvi razred
bili smo na proveri sluha još u novembru
a sistematski pregled je zakazan već, tako da ja smatram da je trka oko upisa već počela
ajmo, ima li još roditelja budućih đaka prvaka
jel imate tremu kao i ja
jao deca nam porasla, kad pre![]()
Немамо.
Син је у првом, а близнакиње имају 4,5 година,броје до 10, знају да пливају, између две ватре, играју не љути се човече, домине и научио сам их да играју шах, углавном.
Јел треба још???