Vexy
Buduća legenda
- Poruka
- 34.730
а каква би то приредба и свачаност били да није било сликања
спремни за приредбу
спремни за приредбу

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Веки, слатки су ти синови! А нека је Банету лепо, мада се ја стално питам што је проблем да се у једној школи једноставно организује оно што се сваке године одржава..
Ја сам данас, као и сваке године, на своју руку дочекивала родитеље првака и прваке, смештала где ће ко да седне или стане (деца седе, родитељи стоје, ми примамо 120 првака) бодрила их... Зар је тешко да је неко задужен за то? Ех, кад се ја будем питала, биће другачије..
nas prvak
je znao latinicu sva slova.cirilicu znao je ali mu se vise svidela latinica.
znao je procita neke kratke reci i da pise znao je,malo sa nekom pomoc malo bez.
matematiku zna da sabira oduzima,malo i da mnozi to mu se bas svidelo.
odkad je posao u skolu,naravno prvo uce razne linije da pisu,ne uce redom slova ,uce taman da sklope neku kratku rec i uce ujedno da citaju.
ali on sad sve vise zna da procita.
sa matematkom nisu poceli jos sa brojevima sad uce levo,desno,manje,vece,srednje,uze,sire otvorene zatvorene linije,presek krivih i pravih sa tackom.
Znači, voli, nije mu dosadno?
Znači uče ih kao da ne znaju slova uopšte?
A da li znaš kakva je situacija sa decom koja znaju da čitaju i pišu?
Ovaj moj i čita i piše i ćirilicu i latinicu i bojim se da će neopevano da se dosađuje, a inače ima problem da sluša i bude miran.
A matematika? Šta sad uče?
E da, to vežbanje da lepše piše će mu valjda biti zanimljivo, samo što je jako kratkih živaca i ako mu nešto ne ide kako je on zamislio, šizi i baca sve oko sebe.![]()
Znači uče ih kao da ne znaju slova uopšte?
A da li znaš kakva je situacija sa decom koja znaju da čitaju i pišu?
Ovaj moj i čita i piše i ćirilicu i latinicu i bojim se da će neopevano da se dosađuje, a inače ima problem da sluša i bude miran.
A matematika? Šta sad uče?
Uče ih baš tako, iz početka.
Moja deca, obojica, znali su da čitaju i pišu i latinicu i ćirilicu pre polaska u školu. Ali nisam zapamtila da su se dosađivali, ali znam iz priče mojih roditelja da se moja učiteljica žalila kako se ja dosađujem, jer sam znala da čitam i da pišem sa 4 godine, po istom sistemu kao novembar i njena ćerka. Niko me nije učio, ali sam bila radoznala, pa naučila.
Ali zato moje starije dete, sada zapravo odraslo, kaže da je njega uništio naš sistem školovanja. Da niko nije obraćao pažnju na njega, a po tvom pisanju zaključujem da je tvoj Luka takav, nego se učiteljica trudila do četvrtog razreda da nauči pojedinu decu da čitaju i da nauče tablicu množenja. On se kroz OŠ prošetao, dobar đak je bio i u SŠ, ali nema radne navike, ali nikakve. A sada je na redu fakultet, tako da se ja sada iskreno brinem šta će i kako će.
Ma mnogi iz okoline su nas "savetovali" da ga damo u školu sa 6 godina jer je starmao i zna više od prosečnog sedmogodišnjaka, ali smo mm i ja razgovarali i zaključili da on ipak nije za školu osim što ne želimo da ga guramo u obaveze pre vremena...zato i ne krecu shestogodishnjaci po defoltu u shkolu...
..jel se ti to premishljash oko odluke da ne krene ranije..?
..nece mu biti dosadno, ne brini..
..ja sam chitala i pisala sa tri, tvoja imenjakinja sa chetiri, niko nas nije uchio, zapitkivale dok nismo provalile fazon..
..i nije nam bilo dosadno, ne ide se u shkolu (samo) radi novih znanja i veshtina..
..secam se da mi je bilo chudno shto drugi ne znaju neshto, ali bilo nas je dosta koji smo znali,
pa samo se smejuljili jedni drugima dok uchiteljica shesti put ponavlja..![]()
Ne brinem se ja toliko što on zna te osnovne stvari, nego što ne ume da bude miran i da sluša.Uče ih baš tako, iz početka.
Moja deca, obojica, znali su da čitaju i pišu i latinicu i ćirilicu pre polaska u školu. Ali nisam zapamtila da su se dosađivali, ali znam iz priče mojih roditelja da se moja učiteljica žalila kako se ja dosađujem, jer sam znala da čitam i da pišem sa 4 godine, po istom sistemu kao novembar i njena ćerka. Niko me nije učio, ali sam bila radoznala, pa naučila.
Ali zato moje starije dete, sada zapravo odraslo, kaže da je njega uništio naš sistem školovanja. Da niko nije obraćao pažnju na njega, a po tvom pisanju zaključujem da je tvoj Luka takav, nego se učiteljica trudila do četvrtog razreda da nauči pojedinu decu da čitaju i da nauče tablicu množenja. On se kroz OŠ prošetao, dobar đak je bio i u SŠ, ali nema radne navike, ali nikakve. A sada je na redu fakultet, tako da se ja sada iskreno brinem šta će i kako će.
Uče ih baš tako, iz početka.