Young_blood
Poznat
- Poruka
- 7.391
Jao...kad se setim prvog dana u školi,poteku mi suze na oči...Kad pre prođe ovih osam godina...Dok si pucno prstom....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jao...kad se setim prvog dana u školi,poteku mi suze na oči...Kad pre prođe ovih osam godina...Dok si pucno prstom....
Od prvog aprila počinje upis budućih prvaka u škole. Pošto mi po ceo dan zvoni telefon i postavljaju se pitanja vezana za to, hajde da malo pomognem i ovde.
U prvi razred osnovne škole upisuju se deca koja do početka školske godine, do 1. septembra, imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. Dete starosti od šest i po do sedam i po godina upisuje se nakon ispitivanja pred polazak u školu. U školu se mogu upisati i deca od šest do šest i po godina, ali nakon provere spremnosti za polazak u školu.
Osnovna škola dužna je da upiše dete koje ima prebivalište na području škole. Škola može da upiše i dete sa područja druge škole, na zahtev roditelja, ukoliko ima prostorne mogućnosti.
Roditelj može da izabere osnovnu školu u koju će da upiše dete, o čemu podnosi zahtev izabranoj školi najkasnije do 1. februara tekuće kalendarske godine u kojoj se vrši upis. (Retko koja škola poštuje taj rok)
Dokumentacija potrebna za upis je lekarsko uverenje dokaz o zdravstvenom pregledu deteta (drzavni dom zdravlja), izvod iz matične knjige rodjenih i potvrda o prebivalištu. Od ove godine bice potrebna i potvrda o zavrsenom pripremnom razredu.
Proveru spremnosti deteta za upis u školu vrši psiholog škole.
]
Zdravo!
Prvi put sam na ovom forumu. Moj sin ima 6,5 god. Sad nam sledi upis za skolu. Po mom misljenju je nezreo. Tesko mu ide i crtanje i grafomotorika. Jako je bebast i nemiran. Ako skolski psiholog utvrdi da je emotivno nezreo, da li mozemo odlagati skolu?
Da li neko ima informacije o tome, ili iskustva?
Pozzz svima!
Zdravo!
Prvi put sam na ovom forumu. Moj sin ima 6,5 god. Sad nam sledi upis za skolu. Po mom misljenju je nezreo. Tesko mu ide i crtanje i grafomotorika. Jako je bebast i nemiran. Ako skolski psiholog utvrdi da je emotivno nezreo, da li mozemo odlagati skolu?
Da li neko ima informacije o tome, ili iskustva?
Pozzz svima!
Znam. Ja se samo nadam da ce se ipak sazriti. Nazalost ne voli da radi nista samostalno. Ja ga zamolim da bar jedan red ispise sam, on pocne tri znaka ,a ostalo zvrlja. Uopste ga to ne zanima. Stalno moram sedeti pored njega, makar nesto da nacrta... Zato nisam sigurna da ce pratiti rad u skoli.
Znam. Ja se samo nadam da ce se ipak sazriti. Nazalost ne voli da radi nista samostalno. Ja ga zamolim da bar jedan red ispise sam, on pocne tri znaka ,a ostalo zvrlja. Uopste ga to ne zanima. Stalno moram sedeti pored njega, makar nesto da nacrta... Zato nisam sigurna da ce pratiti rad u skoli.
meni nešto nije jasno
da li ove godine treba potvrda o prebivalištu (pored lekarskog uverenja i izvoda iz matične knjige rođenih)