Hvala! Ne prolazim često pored škole, pošto radim na suprotnom kraju grada, verovatno piše i na našoj školi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Елем
изгледа да ће наредне школске године бити само једно одељење првог разреда у нашој школи, уставри сасвим је могуће да буде тако, јер се, наводно, уписало само 32 детета на српском наставном језику, што је недовољно за два одељења. наводно, треба минимум 34 да би било 2 одеења
е, сад, дал ће ипак донити дозволу да направе 2 одељења или не , видећемо, ја бих ипак волела да их буде мање у одељењу.
и, још увек чекамо тестирање
Meni krece dogodine pa cu sa velikom paznjom pratiti ovu temu.
Nadam se da su se u vašoj školi setili da se dete sa IOPom računa kao dvoje ili troje pri pravljenju odeljenja. Od 32 deteta sigurno je bar jedno slabovido i biće mu potreban drugačiji rad u prvom razredu, i verovatno još neko dete ima neke slične posebne potrebe (nisu svi razlozi za pravljenje IOPa oni ekstremni)с тим да још увек не знам дал ће бити једно или два одељења
неко ми каже једно неко друго
то ћемо да видимо 3. септембра
Nadam se da su se u vašoj školi setili da se dete sa IOPom računa kao dvoje ili troje pri pravljenju odeljenja. Od 32 deteta sigurno je bar jedno slabovido i biće mu potreban drugačiji rad u prvom razredu, i verovatno još neko dete ima neke slične posebne potrebe (nisu svi razlozi za pravljenje IOPa oni ekstremni)
Za asistente ne znam, o IOPima znam samo ono što sam čuo od Amerikanaca na nastavničkim sajtovima (pošto ne radim u školi od pre nego što su uvedeni kod nas), ali pedagoški asistent se dodeljuje samo onima koji ne mogu samostalno da se kreću i funkcionišu po školi.е сад реци ти мени, колико дете мора да је слабовидо, тј колика мора да му је диоптрија да би имало ИОП одн да би му био додељен персонални асистент
Za asistente ne znam, o IOPima znam samo ono što sam čuo od Amerikanaca na nastavničkim sajtovima (pošto ne radim u školi od pre nego što su uvedeni kod nas), ali pedagoški asistent se dodeljuje samo onima koji ne mogu samostalno da se kreću i funkcionišu po školi.
Ako je samo potrebno da dete uvek sedi direktno ispred table i da mu se uvećavaju tekstovi (ili nešto slično, npr. ne može brzo da piše jer su mu oštećeni nervi u ruci, pa se onda ne očekuje da piše dugačke sastave nego se ocenjuje na kratke), onda mu nije potreban asistent.
A pošto sam radio u školi za slabovidu decu, gde nismo imali asistente na časovima u višim razredima, nije slabovidost samo dioptrija. Neka deca imaju suženo vidno polje ili su razroka ili ne razlikuju boje.
јој то не знам
у одељењу мог страијег детета ниједно дете нема ИОП
а није ми познато да иједно дете у школи има ИОП
зашто нема..то не знам
да ли су критеријуми пооштрени или једноставно они неће да се бакћу...не знам
е сад реци ти мени, колико дете мора да је слабовидо, тј колика мора да му је диоптрија да би имало ИОП одн да би му био додељен персонални асистент
их бре, па како нема, баш су безобразни ти продавциИ моја ћера креће у понедељак а ранац још нисмо купили јер нигде нема оно што она жели![]()
У нашем граду, сви ђаци прваци добијају ранчеве са бојицама, пар свезака, перницом и још неким прибором унутра. И могу вам рећи, ранчеви су одлични!
оће, љуби га мајка, Јоца че се снаћи у трећем, а Бане у првом![]()