Stavio si FAT32 sistem koji nije dovoljno bezbedan ("rupa"), i zamolio te lepo josh tad chovek da stavish NFTS. Toga se i ja dobro secam.
Druga primedba je stavljanje passworda na administratorski nalog. Mislio je da si to uradio.
Sada smo podelili smo komp na vishe korisnika (radi buduce zashtite) kada sam na netu, i poshto koristim jedan od korisnichkih usera, zbog onakve instalacije, nismo bili u mogucnosti da omogucimo da korisnik ima ista prava kao i administrator (instalacije programa itd...). To ce moci da se uradi tek kada ponovo budem instalirala ceo sistem, a do tada cu se muchiti....ovako.
To je i razlog moje nervoze u postu.Ono na shta JA stavljam akcenat je zamena FAT32 i NTFS-a. Nije mi jasno zashto to tada nisi uradio?
Mi smo pokushali da zamenimo ali nije bio moguc pristup tom delu kompa..."Programer" zna bolje ( zashto ne mozemo da pristupimo tom delu ), i nije bash neshto voljan da pricha o tome...
Shto se tiche antivirusnih programa, antispyvera, firewalla i ostalih slichnih programa, niko ti nishta nije osporio niti ce ti osporiti to. I svi navedeni programi funkcionishu besprekorno. Ali je moj sistem pre par dana srushen ( ni meni nije jasno kako), i kada smo ga na jedvite jade digli, videli smo gomilu oshtecenih fajlova (sistemskih). Sad je to sredjeno.
To bi bilo to. Hvala i kao shto rekoh u prethodnom postu...
Zdravo i dovidjenja
Lepo, spanska serija, de ako ima jos neko nesto tako dobro da cujem :-)
Ne diraj me ne diram te.... to je princip.
FAT 32 moze se iz Windows-a konvertovati u NTFS, i nije nikakv problem, obrnuto ne moze, svega par minuta posla, a secas li se da je trebalo da kupujes novi veci HDD tada, pa nismo zato nista dirali, cisto da ti malo osvezim pamcenje.
Sto se tice naloga i passworda iz control panela postavis pass na Admin account i to je to, isto bi ti se pojavilo da upises pass kao i za drugog usera, ne vidim sta je tu problem. Kod sebe nikada nisam imao nikakvih problema zbog ne stavljanja admin pass-a, smara me, ne vidim zasto bi kod tebe to bilo od tako krucijalnog znacaja (ipak ti kod kuce nemas sistem kao sto je informacioni sistem neke vece firme), u ostalom masa ljudi na ovom svetu to ne radi na kucnim racunarima koji samo oni koriste.
A sto se tice price o znanju tvog ujaka ko je njega uopse osporio, ok zna super, ima tutle, pa?! kada ima zamerke neka popravo to, pa za nejga je to bar lako.
A sto se tice ostecenja sistemskih fajlova, verovatno ce ti crci HDD kroz mesec dana (to ti je hardware, i nema puno veze sa softwareom, a i vreme mu je), pa jedan mali savet - uradi backup, mozda bolje da to uradis na neku ntfs particiju na drugom racunaru kod kuce da ne bi bilo problema sa file sistemom na cd-u jer nije dovljno bezbedan. Ako se ipak odlucis na korak rezanja, taj backup obavezno izvadi iz drajvova da ti neko slucjno nesto bitno ne bu ukrao.....ne daj boze. ;-)