TOPIC ZA KUKAVICE

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da neke stvari budu jasnije, te rupe o kojima se prica, su Windows XP SP2 , firewall, antivirus i antyspyware, vise komada antispyware, boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka. Naravno i sav ostali potrebni softeware za normalno koriscenje racunara i zadovoljavanje svih potreba korisnika. Ja nemam problema sa svojim, niti bilo ko drugi kome sam instalirao (naravno osim ako nije deinstalirao firewall), a instalirao sam mnogo. Sem toga programeru je bilo lakse da to neko drugi uradi, ne znameram mu, pa je to i poverio nekom drugom, a znajuci ga, ne bi dao bilo kome da sedne i da ostavlja rupe......

Stavio si FAT32 sistem koji nije dovoljno bezbedan ("rupa"), i zamolio te lepo josh tad chovek da stavish NFTS. Toga se i ja dobro secam.
Druga primedba je stavljanje passworda na administratorski nalog. Mislio je da si to uradio.

Sada smo podelili smo komp na vishe korisnika (radi buduce zashtite) kada sam na netu, i poshto koristim jedan od korisnichkih usera, zbog onakve instalacije, nismo bili u mogucnosti da omogucimo da korisnik ima ista prava kao i administrator (instalacije programa itd...). To ce moci da se uradi tek kada ponovo budem instalirala ceo sistem, a do tada cu se muchiti....ovako.
To je i razlog moje nervoze u postu.Ono na shta JA stavljam akcenat je zamena FAT32 i NTFS-a. Nije mi jasno zashto to tada nisi uradio?
Mi smo pokushali da zamenimo ali nije bio moguc pristup tom delu kompa..."Programer" zna bolje ( zashto ne mozemo da pristupimo tom delu ), i nije bash neshto voljan da pricha o tome...

Shto se tiche antivirusnih programa, antispyvera, firewalla i ostalih slichnih programa, niko ti nishta nije osporio niti ce ti osporiti to. I svi navedeni programi funkcionishu besprekorno. Ali je moj sistem pre par dana srushen ( ni meni nije jasno kako), i kada smo ga na jedvite jade digli, videli smo gomilu oshtecenih fajlova (sistemskih). Sad je to sredjeno.
To bi bilo to. Hvala i kao shto rekoh u prethodnom postu...
Zdravo i dovidjenja

Stavio si FAT32 sistem koji nije dovoljno bezbedan ("rupa"), i zamolio te lepo josh tad chovek da stavish NFTS. Toga se i ja dobro secam.
Druga primedba je stavljanje passworda na administratorski nalog. Mislio je da si to uradio.

Sada smo podelili smo komp na vishe korisnika (radi buduce zashtite) kada sam na netu, i poshto koristim jedan od korisnichkih usera, zbog onakve instalacije, nismo bili u mogucnosti da omogucimo da korisnik ima ista prava kao i administrator (instalacije programa itd...). To ce moci da se uradi tek kada ponovo budem instalirala ceo sistem, a do tada cu se muchiti....ovako.
To je i razlog moje nervoze u postu.Ono na shta JA stavljam akcenat je zamena FAT32 i NTFS-a. Nije mi jasno zashto to tada nisi uradio?
Mi smo pokushali da zamenimo ali nije bio moguc pristup tom delu kompa..."Programer" zna bolje ( zashto ne mozemo da pristupimo tom delu ), i nije bash neshto voljan da pricha o tome...
To bi bilo to. Hvala i kao shto rekoh u prethodnom postu...
Zdravo i dovidjenja

izvini dobrila ali morao sam:lol:

u bra, buter, sta dramis.. ostavio je adminov nalog bez paswworda kazes? pa ulogujes se kao admin i samo kucnes u command promptu CONVERT C(ili d ili sta vec hoces): /fs:ntfs i eto ti ntfs particije umesto fat

Pomenuti "programer" je shef celog sektora za informatiku Privredne komore Beograda. Zavrshio pmf, ima 4 microsoftova zvanja( MCP, System engineer, Solution developer, Database administrator)) i vec godinama odrzava celu mrezu komore. Da li ste sigurni da govorimo o choveku koji neshto ovako ne zna da uradi????
Ja mislim da je ova tema od sad pa nadalje zavrshena. I molim i ostale komentatore (izuzev Glocka) da se suzdrze komentara.

A Glock bi mogao da koristi mail od sada pa na dalje, ako zeli neshto da kaze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back