Tema za one koji žele da smršaju

To ne može biti dobar savet ka zdravom mršavljenju. Video sam gomilu gojaznih ljudi koji zapravo ne jedu puno, samo jedan obrok dnevno i žive na oko 1.000 kcal. Još se dive meni koliko jedem a bf oko 10%. :D Ako se već mora dati savet u jednoj rečenici, mnogo bi bolje bilo napisati - birajte šta jedete. ;)

To ne može biti dobar savet ka zdravom mršavljenju. Video sam gomilu gojaznih ljudi koji zapravo ne jedu puno, samo jedan obrok dnevno i žive na oko 1.000 kcal. Još se dive meni koliko jedem a bf oko 10%. :D Ako se već mora dati savet u jednoj rečenici, mnogo bi bolje bilo napisati - birajte šta jedete. ;)

i kada jedete i koliko jedete...na taj način ishrane sam mislila...

svakom logikom,više manjih obroka...

Da li je moguce smrsati ako se vezba u teretani, znaci vezba se svaki dan, i jede se samo jedan obrok na dan, ili dva manja obroka bez hleba? Moguce da ce mnogima biti smesno, ili cudno sto se jede tako malo, sigurno je da i nije zdravo, ali treba skinuti 10 kila sala :( a u toku dana pijem dosta limunade sladjene sa medom, ali ne mnogo meda.

Ja po mojim nekim proracunima verujem da za 10 dana moze da se srsa 5 kila, sta mislite Vi?

skinuo sam 16kila za 2-3meseca...cak sam za 5 dana smrsao 5 kilograma,iako zvuci nenormalno.Odgovor je:mozes skinuti 5 kg za 10 dana,ali takav nacin koji si odabrao je jako los i ne zdrav za organizam..preporucujem ti 3-4 manja obroka tokom dana,sa malo ugljenih hidrata,a vise proteina.Nakon jela treba da obavljas sve dnevne aktivnosti normalno,a kada osetis glad treba da pocnes kardio trening...nakon treninga odmah proteinski obrok.Ne smes da smanjis skroz ishranu,jer se onda trosi glikogen iz misica,(pored masti) koji povlaci i proteine sa sobom,atp se istrosi odmah i ti bukvalno jedes svoje misice.Samo mnogo proteina ti moze ocuvati misice od katabolize,a kardio treningom ces vec sagoreti masti. Sto se tice limunade-askorbinska kis. je odlican antioksidant koji sprecava nastajanje slobodnih radikala koji nastaju kao produkt metabolizma,tako da je to dobro,samo je treba piti nakon 1,5-2 posle jela(treninga),piti 2l vode pored toga,na sat vremena pre reninga,ili 2 posle treninga...najkasnije jesti 3 sata pred spavanje i to je to..rezultati perfektni.:D a u tretani sa tegovima nista neces uraditi,osim definicije..ako zelis da povecas misicnu masu to nije ova prica...

skinuo sam 16kila za 2-3meseca...cak sam za 5 dana smrsao 5 kilograma,iako zvuci nenormalno.Odgovor je:mozes skinuti 5 kg za 10 dana,ali takav nacin koji si odabrao je jako los i ne zdrav za organizam..preporucujem ti 3-4 manja obroka tokom dana,sa malo ugljenih hidrata,a vise proteina.Nakon jela treba da obavljas sve dnevne aktivnosti normalno,a kada osetis glad treba da pocnes kardio trening...nakon treninga odmah proteinski obrok.Ne smes da smanjis skroz ishranu,jer se onda trosi glikogen iz misica,(pored masti) koji povlaci i proteine sa sobom,atp se istrosi odmah i ti bukvalno jedes svoje misice.Samo mnogo proteina ti moze ocuvati misice od katabolize,a kardio treningom ces vec sagoreti masti. Sto se tice limunade-askorbinska kis. je odlican antioksidant koji sprecava nastajanje slobodnih radikala koji nastaju kao produkt metabolizma,tako da je to dobro,samo je treba piti nakon 1,5-2 posle jela(treninga),piti 2l vode pored toga,na sat vremena pre reninga,ili 2 posle treninga...najkasnije jesti 3 sata pred spavanje i to je to..rezultati perfektni.:D a u tretani sa tegovima nista neces uraditi,osim definicije..ako zelis da povecas misicnu masu to nije ova prica...

Od kad si ti strucnjak za teretanu?
PA u TERETANI SA TEGOVIMA NECE URADITI NI "DEFINICIJU" !

Zna se sta je definicija i kako se "pravi" . Definicija se pravi u kuhinji i samo kuhinji, a ne sa tegovima. Trcanje sluzi da atrofiras i smanjis misice.

Zna se sta je definicija i kako se "pravi" . Definicija se pravi u kuhinji i samo kuhinji, a ne sa tegovima. Trcanje sluzi da atrofiras i smanjis misice.[/QUO
pa je l lakse napraviti definiciju na mast ili na cist misic??

O cemu pricas?

Hoes nesto da kazes ali ne znas ni sam kako bi rekao.

Zna se sta je definicija i kako se "pravi" . Definicija se pravi u kuhinji i samo kuhinji, a ne sa tegovima. Trcanje sluzi da atrofiras i smanjis misice.[/QUO
pa je l lakse napraviti definiciju na mast ili na cist misic??

a? sto? mast? misic?

Da li ste za prvo kardio pa spravice ili obrnuto?

Ja radim k pa s, ali se nesto mislim da zamenim. Ne znam zasto, nekako mi se namece ta ideja non stop. Sva sam u nervozi jer ne mogu da skinem ovih svojih 3-4kg, hocu da izludim vise. Iskreno, primecujem napredak otkako sam krenula sa teretanom, ali ne u gubitku kg, cak naprotiv (sto bi bilo ok da se obim smanjuje), vise u "strukturi" ako me razumete, ne znam kako da objasnim, odlepicu. U svakom slucaj, u nije to to. Mozda sam i na ok putu, samo nisam jos svesna, mada ce pre biti da se samo tesim. I na svu ovu tugu smaraju me zene u teretani pa koliko dugo treniram, pa sta jedem, da li se bavim nekim sportom, pa blago meni itd, a meni dodje da vristim, jer nisam zadovoljna. :besna:

I da, uzela bih sagorevac, drugarica je koristila dymaburn, pa sta mislite o tome, hoce li imati nekog efekta, nisam nikad probala?
Kapiram da je i tu bitan kardio, pa kako najbolje da ga radim, osim pitanja pre ili posle tegova? Tj. da li da razvucem kardio deo na sto duze, ili da ga malo smanjim vremenski, a povecam intenzitet - recimo na traci da menjam brzinu tako da trcim normalno, meni je to nekih 10km/h, a da na nekoliko minuta povecam za nekoliko km, pa opet smanjim i tako u krug 20ak min? Uz to i nordijsko toliko dugo, ili bajs.

Koje su vezbe najbolje za skidanje "sala" sa prepona? :D

Ne postoje vezbe za skidanje sala....Ni sa jednog dela tela a kamoli sa prepona.... Ne postoji uopsteno ni vezba ni metod za skidanje sala sa nekog dela tela a sa nekog ne....Ili sa nekog vise a sa nekog manje...

Potrebno je promeniti nacin ishrane! Ustvari to je i najvaznije.Moze se dodati i kardio trening (trcanje, i to minimum 30-40 minuta) + snagaski trening u teretani sa tegovim ai na spravama. Mada ovo sve dzabe ako neko nepravilno jede, previse ili premalo jede.

Znaci kuhinja + kardio + teretana i teske vezbe = perfekcija! Bez toga nema nista i sve ostalo je prevara i sarena laza, pseudoinformacije i netacni saveti. E sad sta kako , e to je duboka tema pa iscitavaj ovaj deo foruma gde smo to pisali milion puta dok ne udjes u stos.To je duboka tema i ne moze se lako odgovoriti jer bi se razbili od pisanja a svakog dana tako neko nov pita kao ti.

Koji cardio raditi u ovakvim "belim" danima? :/ Zanima me koje su najbolje cardio vezbe za kucu (/stan) uz pomoc vijace, tegova (bucica, ako se nevaram?)?

Pa tesko je raditi...Najbolje otici do teretane odraditi traku pa biciklu , malo vijace, neki trbusnjak itd....I obavezno poneti komplet duplo odelo i presvuci se, dobro obrisati, sacekati da se dobro osusis pa pravac kuci.

A u kuci se uvek improvizuje i nije to to. Trcanje u mestu, neko skakutanje, brzi cucnjevi bez tezina, sa bucicama sve zivo za gornji deo tela po 50 ponavljanja, preskakanje vijace sto duze, trcanje uz stepenice ako ih imas, ako ne, napravis nesto da lici na stepenika pa onda kao steper - penjes se, sidjes i tako milion puta, ali brzo. Iskorak sa bucicama i sl......Nije idealno, ali bolje i to nego nista da se ne radi.

Pa tesko je raditi...Najbolje otici do teretane odraditi traku pa biciklu , malo vijace, neki trbusnjak itd....I obavezno poneti komplet duplo odelo i presvuci se, dobro obrisati, sacekati da se dobro osusis pa pravac kuci.

A u kuci se uvek improvizuje i nije to to. Trcanje u mestu, neko skakutanje, brzi cucnjevi bez tezina, sa bucicama sve zivo za gornji deo tela po 50 ponavljanja, preskakanje vijace sto duze, trcanje uz stepenice ako ih imas, ako ne, napravis nesto da lici na stepenika pa onda kao steper - penjes se, sidjes i tako milion puta, ali brzo. Iskorak sa bucicama i sl......Nije idealno, ali bolje i to nego nista da se ne radi.

Sta ce mu kardio? Ako ides u teretanu I radis sa tegovima kardio ti Ne treba jer posle treninga sa tegovima metabolizam se ubrzava I posle a od kardia samo tokom izvodjenja.
Jos ako ima sredjenu ishrano top je.

Sta ce mu kardio? Ako ides u teretanu I radis sa tegovima kardio ti Ne treba jer posle treninga sa tegovima metabolizam se ubrzava I posle a od kardia samo tokom izvodjenja.
Jos ako ima sredjenu ishrano top je.

Nesto ne verujem da on ide u teretanu zato je i pitao....Vidis da pominje i tegove.... Cim on ima tegove kuci a nije hard kor vezbac, taj ne ide u teretanu....Cak ni ja nemam tegove kuci....Nikako da ih kupim jer su mi maltene luksuz jer non stop idem u teretanu pa kao sta ce mi sada, kupicu kada prelivaju pare, a to se retko desi hehe.

I kardio trening ubrzava metabolizam pogotovo ako se radi ujutru. To je afterburn efekat....Ako nekom nije sredjena ishrana, zbog ovoga ili onoga, bolje da ubaci kardio nego da ga nema a nema ni ishranu ok...

Pozdrav, imam 60kg, 163cm... Zeleo bih da smrsam nekih 2-3 (mozda cak i 4 kile). Pa bih zeleo da zamolim nekog ako moze da mi napise raspored trcanja.. (npr. ponedeljak 30min lagano, utorak....) Znam da je dosta ne zahvalno traziti odgovore na ovakva pitanja preko foruma, ali... :(

I jos nesto, da li je pametno trcati napolju po ovakvom snegu? :/

Zdravo svima, greskom sam postavio post na pogresnoj temi,ne zamerite na ponavljanju.
Drustvo treba mi savet.
Imam 36 godina, 188 cm i imao sam 178 kg. Sad imam 166.
Bavio sam se borilackim vestinama na fakultetu ali po povratku kuci studentski zivot su zamenile nocne smene gde se samo brine sta ce da se jede, grickalice,koka kole i takve gluposti. Fizicka aktivnost je minimalna i za par godina sam od mojih 130 dosao do 178 maksimalnih.
Pre dvadesetak dana sam inspirisam uspehom jednog kolege sa posla resio da stvari preokrenem iz korena.
Jednostavno se nesto u meni prelomilo i cini mi se da vise nikad necu isto da gledam na hranu. Evo sta sad jedem :
meso - iskljucivo piletinu, belo, retko retko kad telece ili svinjslo. Sve przim bez ulja ili pecem u onoj turbo wave rerni.
suhomesnato- to mi je cini mi se najzastupljenija namirnica : prasku sunku i pileca prsa i nista drugo.
povrce - kuvam u vodi sa vegetom zamrznuti frikom fitnes mesavinu i mesavinu za rusku salatu mada nju izbegavam zbog krompira, kupus, kisele krastavce, nekad po malo paprike i cvekle.Ajvara jedem dosta, recimo jedna tegla na tri dana.
voce - samo grejpgrut i to po jedan svaki drugi dan.
mleko - iskljucivo casu 0.5 jogurt i 0.5 mleko sa whey proteinima. To mi nekad zameni doricak a nekad veceru.Sir na kasicicu. Majonez onaj bez jaja isto na kasicicu.
jaja - jedem samo belance, umutim sa kasikom mleka, dodam persun i beli luk u prahu i przim na suvom tiganju.
pijem samo kiselu vodu i jednu do dve table sumeceg multivitasmina bez secera na dan.
Ono sto nisam napisao ne jedem.
Ovako se hranim dvadesetak dana.Jedem pet sest puta na dan po 200 - 300 g u obroku otprilike. Procentualno gledano, vecernji obrok mi je najobilniji, negde oko 19.00 mada posle toga nesto zvaknem,suhomesnato uglavnom.
.Svestan sam da treba da ubacim fizicku aktivnost i za pocetak sam poceo da pesacim.
Zanima me gde gresim, sta bi trebao da dodam sta da oduzmem, i koja je najbolja vrsta fizicke aktivnosti kojom bi trebao da krenem?
U medjuvremenu sam pricao sa bodibilding trenerom iz mog mesta ,koji je i bb takmicar,cisto zbog njegovih referenci.
On kaze,20,30 40 belanaca na dan, po kilo dva mesa, 0 UH, whey samo ujutru,posto jos uvek ne treniram. Meni sad nije jasno da li da idem na minimalan unos UH ili da idem na manji unos kalorija uz kontrolisanu vrednost UH?

Back