JohnnyBoss
Zainteresovan član
- Poruka
- 110
Mislim,nije meni problem,ja ne osjećam glad,već je li može biti nekih negativnih posljedica?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko se prosecno kalorija potrosi na 11,5 kilometara setnje umereno brzim hodom? Otprilike?
Jedan moj ortak me zamolio da pitam ovde šta da jede pre trčanja, citiram: ''nešto što će me zasititi, al da bude neutralno, to jest, da ne osećam da ću da se prevrnem tokom trčanja''
Ima li mu pomoći![]()
Svinja je to, pa voli raznovrsno, ako me razumeš, imaš neki generalni savet da bira hranu, ili je to subjektivno?![]()
proteini nisu vitamini pa da budu termolabilni - termickom obradom na gubi se nista..
mozes da ih spremas na teflonu, obarena ili posirana..
iako su proteinima bogatija zumanca, ne unosis ih u velikoj kolicini zbog holesterola, nego unosis vise belanaca..
svinjsko meso moze naravno, ali ne pecenje, pljeskavice ili masni delovi.
posni odbezmasceni delovi na teflonu ili grilu - slobodno..file, bela vesalica..
crvena mesa ne treba izbegavati zbog vece koncentracije minerala u sebi..narocito gvozdja..
Aaa ovaj..to se zove trzenje..a rerna je za pecenje
Zbog cega zelis da smrsas ? Mislim da ti to nije potrebno .
Htio sam da počnem jesti orase,bademe i slično i onda sam vidio koliko oni masti imaju.Pa s obzirom da želim da smršam,da li je u redu da unesem oko 50g dnevno?Ili trebam manje,ili uopšte ne trebam da unosim?
Formula ima na netu podosta za računjanje odgovarajućeg odnosa unosa hrane, odnosno proteina, uh i masti. Izguglaj malo i videćeš, nije teško izračunati. Ako hoćeš poslaću ti na pp jednu iz knjige "Burn the fat feed the muscle" danas kada nadjem vremena, i samo ispratiš i to je to...
Računao sam malo koliko ja otprilike dnevno unosim uh,proteina i masti i sračunao sam ovako:
UH-oko 150
Proteini-oko 110
Masti-oko 10
Visina-173 cm
Težina-65 kg
Da li je ovo u redu?
Htio sam da počnem jesti orase,bademe i slično i onda sam vidio koliko oni masti imaju.Pa s obzirom da želim da smršam,da li je u redu da unesem oko 50g dnevno?Ili trebam manje,ili uopšte ne trebam da unosim?
Uh konacnoooo,vec par dana cunjam po netu i nikako da dobijem konkretne odgovore na neka pitanja. Te proteini, te UH, te niski glikemijski indeks,te ovo pre treninga,ovo posle treninga... aaaa glava me boli. Vidim da ovde ima zaista raspolozenih ljudi pa bih vas zamolila za neka objasnjenja. Imam 162cm i 59kg, tih 8-9 kilograma viska sam nabucala radjajuci moje dve sincine za vrlo kratko vreme. Do skoro nisam ni prstom mrdnula da bih nesto popravila,osecam se kao debil jer sam sva nekako zakrzljala.
Krenula sam pre 2,5 meseca u teretanu, lagano, snalazim se,saveti se menjaju brze od svetlosti,ne znam koga vise da slusam. Da sad placam privatnog trenera ne mogu,pa bih volela malo da mi pojasnite nacin ishrane, ustvari sta bi trebalo da klopam pre treninga,sta posle.Da li da uzmem neki protein u tim vasim "MUSKIM" prodavnicama,ili neki sagorevac masti,ali molim vas nemojte mi komplikovati sa recenicama tipa -hrana sa niskim gliKemiskim indeksom, slozeni UH,prosti UH,nego konkretno. -Tanja pojedi zitarice sa mlekom pre treninga.,isprzi belo meso posle,krkaj pirinac...., Nadam se da me neko razumeo. :-))) i hvala unapred![]()