Tema za one koji žele da smršaju

A kako se to jaja peku?

Jaje-na-oko.jpg

proteini nisu vitamini pa da budu termolabilni - termickom obradom na gubi se nista..
mozes da ih spremas na teflonu, obarena ili posirana..
iako su proteinima bogatija zumanca, ne unosis ih u velikoj kolicini zbog holesterola, nego unosis vise belanaca..
svinjsko meso moze naravno, ali ne pecenje, pljeskavice ili masni delovi.
posni odbezmasceni delovi na teflonu ili grilu - slobodno..file, bela vesalica..
crvena mesa ne treba izbegavati zbog vece koncentracije minerala u sebi..narocito gvozdja..

proteini nisu vitamini pa da budu termolabilni - termickom obradom na gubi se nista..
mozes da ih spremas na teflonu, obarena ili posirana..
iako su proteinima bogatija zumanca, ne unosis ih u velikoj kolicini zbog holesterola, nego unosis vise belanaca..
svinjsko meso moze naravno, ali ne pecenje, pljeskavice ili masni delovi.
posni odbezmasceni delovi na teflonu ili grilu - slobodno..file, bela vesalica..
crvena mesa ne treba izbegavati zbog vece koncentracije minerala u sebi..narocito gvozdja..

Hvala,tako sam i mislio. :D

Pitam se kada li će se iskoreniti taj mit o jajima i holesterolu... Kao da smo i dalje u sedamdesetim godinama prošlog veka, kada su počele ovakve informacije da kruže.

Ovo je pisano još pre 4 godine:

"Eating Cholesterol Does Not Raise Blood Cholesterol Levels

The truth is, however, that there is no direct connection between the amount of cholesterol you eat and the concentration of cholesterol in your blood. In most people, eating cholesterol has little or no effect on this amount. In about 30 percent of the population, eating cholesterol does in fact increase the concentration of cholesterol in the blood — but it increases the "good" cholesterol.

To put it in more scientific terms, eating cholesterol "results in a less atherogenic lipoprotein profile."

Računao sam malo koliko ja otprilike dnevno unosim uh,proteina i masti i sračunao sam ovako:

UH-oko 150
Proteini-oko 110
Masti-oko 10
Visina-173 cm
Težina-65 kg

Da li je ovo u redu?
Htio sam da počnem jesti orase,bademe i slično i onda sam vidio koliko oni masti imaju.Pa s obzirom da želim da smršam,da li je u redu da unesem oko 50g dnevno?Ili trebam manje,ili uopšte ne trebam da unosim?

Htio sam da počnem jesti orase,bademe i slično i onda sam vidio koliko oni masti imaju.Pa s obzirom da želim da smršam,da li je u redu da unesem oko 50g dnevno?Ili trebam manje,ili uopšte ne trebam da unosim?

Formula ima na netu podosta za računjanje odgovarajućeg odnosa unosa hrane, odnosno proteina, uh i masti. Izguglaj malo i videćeš, nije teško izračunati. Ako hoćeš poslaću ti na pp jednu iz knjige "Burn the fat feed the muscle" danas kada nadjem vremena, i samo ispratiš i to je to...

Računao sam malo koliko ja otprilike dnevno unosim uh,proteina i masti i sračunao sam ovako:

UH-oko 150
Proteini-oko 110
Masti-oko 10
Visina-173 cm
Težina-65 kg

Da li je ovo u redu?

Tezina ti nije velika, ne mogu da zamislim lika koji ima 173 cm, a 65 kg a da je debeo? Mozda si vise u glavi umislio da treba da smrsas. Ja da sam na tvom mestu povecao bih unos preteina i zapeo na treningu. A uh, koje unosis proste ili slozene? Ako cepas slozene, slobodno mozes da povecas. Recimo na 200-250-300 kako bi mogao da izneeses trening do kraja kako treba. Jer kako cenim ti si slab sa misicnom masom, ako kakazes da si masan sa tom visinom i kilazom.

Uh konacnoooo,vec par dana cunjam po netu i nikako da dobijem konkretne odgovore na neka pitanja. Te proteini, te UH, te niski glikemijski indeks,te ovo pre treninga,ovo posle treninga... aaaa glava me boli. Vidim da ovde ima zaista raspolozenih ljudi pa bih vas zamolila za neka objasnjenja. Imam 162cm i 59kg, tih 8-9 kilograma viska sam nabucala radjajuci moje dve sincine za vrlo kratko vreme. Do skoro nisam ni prstom mrdnula da bih nesto popravila,osecam se kao debil jer sam sva nekako zakrzljala.
Krenula sam pre 2,5 meseca u teretanu, lagano, snalazim se,saveti se menjaju brze od svetlosti,ne znam koga vise da slusam. Da sad placam privatnog trenera ne mogu,pa bih volela malo da mi pojasnite nacin ishrane, ustvari sta bi trebalo da klopam pre treninga,sta posle.Da li da uzmem neki protein u tim vasim "MUSKIM" prodavnicama,ili neki sagorevac masti,ali molim vas nemojte mi komplikovati sa recenicama tipa -hrana sa niskim gliKemiskim indeksom, slozeni UH,prosti UH,nego konkretno. -Tanja pojedi zitarice sa mlekom pre treninga.,isprzi belo meso posle,krkaj pirinac...., Nadam se da me neko razumeo. :-))) i hvala unapred:worth::gace:

Poslednja izmena:
Uh konacnoooo,vec par dana cunjam po netu i nikako da dobijem konkretne odgovore na neka pitanja. Te proteini, te UH, te niski glikemijski indeks,te ovo pre treninga,ovo posle treninga... aaaa glava me boli. Vidim da ovde ima zaista raspolozenih ljudi pa bih vas zamolila za neka objasnjenja. Imam 162cm i 59kg, tih 8-9 kilograma viska sam nabucala radjajuci moje dve sincine za vrlo kratko vreme. Do skoro nisam ni prstom mrdnula da bih nesto popravila,osecam se kao debil jer sam sva nekako zakrzljala.
Krenula sam pre 2,5 meseca u teretanu, lagano, snalazim se,saveti se menjaju brze od svetlosti,ne znam koga vise da slusam. Da sad placam privatnog trenera ne mogu,pa bih volela malo da mi pojasnite nacin ishrane, ustvari sta bi trebalo da klopam pre treninga,sta posle.Da li da uzmem neki protein u tim vasim "MUSKIM" prodavnicama,ili neki sagorevac masti,ali molim vas nemojte mi komplikovati sa recenicama tipa -hrana sa niskim gliKemiskim indeksom, slozeni UH,prosti UH,nego konkretno. -Tanja pojedi zitarice sa mlekom pre treninga.,isprzi belo meso posle,krkaj pirinac...., Nadam se da me neko razumeo. :-))) i hvala unapred:worth::gace:

Pre treninga mozes sta hoces samo da nije brza hrana (pekara, pljeske, pica, burek i sl)

Posle treninga (koji treba da bude jak i tezak - ako nisi znojava - ne valja) ide proteinski obrok - belanca kuvana, ili isprzena + ela sir, ili pilece belo meso, ili tunjevina/riba oslic i tako to.... pred spavanje ili u tom nekom delu kada si gladna a kasno je i ne valja jesti secere - UH nocu mozes popiti whey protein - izgradjuje misice, cuva zdravlje, ubrzava metabolizam (pa se topi salo brze) i nisi gladna a neces se ugojiti od njega....

Preko dana voce i povrce + ova proteinska hrana, a posle 16 h nema UH - tj sve sto sadrzi secer.....

Vidim sama sebi si na osnovu tvoje isine i tezine "izracunala" koliko moras da smrsas.....Zasto to svi jure? Brojevi nista ne znace...Ti mozes sada da se i ugojis 5 kila vise a da izgledas manje, vitkije, tvrdje i zategnutije.....NIJE BITAN KVANTITET NEGO KVALITET.....Pa nismo natovljene svinje na pijaci pa se tu merimo stalno i preracunavamo koliko ce od nas biti cvaraka a koliko kavurme.....

Misici sami po sebi su tezi od sala pa tako neko moze izgledati teze na vagi a ustvari odelo mu sire nego ranije....A neko moze izgledati "mrsavi i vitko" a zapravo da bude veoma mastan i pun celulita...Ponavljam, nije toliko bitno da li ces da izgubis 2 kila ili 6 bitno je STA IZGUBIS A STA DOBIJES, I KAKO! Nista ti ne znaci da izgubis 6 kila misica i 200 grama sala, nisi izgubila 6,2 kg tezine nego 6 kila zdravlja a i dalje si masna koliko si bila npr.... Plus sto ces se osecati iznemoglo, umorno nervozno itd....A to bas rade zene - gladuju + vezbaju i slicne gluposti i samo kontra efekat...

Samo pravilna ishrana bez junk food-a + vezbanje i normalan zivot i to da se uvrsti u zivotnu naviku i sve ce biti ok, ne treba covk ni da se opterecuje i da preracunava neke brojke, sve ce se to samo resiti ako se sve dobro radi....

Back