Tema za one koji žele da smršaju

Pre treninga mozes sta hoces samo da nije brza hrana (pekara, pljeske, pica, burek i sl)

Posle treninga (koji treba da bude jak i tezak - ako nisi znojava - ne valja) ide proteinski obrok - belanca kuvana, ili isprzena + ela sir, ili pilece belo meso, ili tunjevina/riba oslic i tako to.... pred spavanje ili u tom nekom delu kada si gladna a kasno je i ne valja jesti secere - UH nocu mozes popiti whey protein - izgradjuje misice, cuva zdravlje, ubrzava metabolizam (pa se topi salo brze) i nisi gladna a neces se ugojiti od njega....

Preko dana voce i povrce + ova proteinska hrana, a posle 16 h nema UH - tj sve sto sadrzi secer.....

Vidim sama sebi si na osnovu tvoje isine i tezine "izracunala" koliko moras da smrsas.....Zasto to svi jure? Brojevi nista ne znace...Ti mozes sada da se i ugojis 5 kila vise a da izgledas manje, vitkije, tvrdje i zategnutije.....NIJE BITAN KVANTITET NEGO KVALITET.....Pa nismo natovljene svinje na pijaci pa se tu merimo stalno i preracunavamo koliko ce od nas biti cvaraka a koliko kavurme.....

Misici sami po sebi su tezi od sala pa tako neko moze izgledati teze na vagi a ustvari odelo mu sire nego ranije.
...A neko moze izgledati "mrsavi i vitko" a zapravo da bude veoma mastan i pun celulita...Ponavljam, nije toliko bitno da li ces da izgubis 2 kila ili 6 bitno je STA IZGUBIS A STA DOBIJES, I KAKO! Nista ti ne znaci da izgubis 6 kila misica i 200 grama sala, nisi izgubila 6,2 kg tezine nego 6 kila zdravlja a i dalje si masna koliko si bila npr.... Plus sto ces se osecati iznemoglo, umorno nervozno itd....A to bas rade zene - gladuju + vezbaju i slicne gluposti i samo kontra efekat...

Samo pravilna ishrana bez junk food-a + vezbanje i normalan zivot i to da se uvrsti u zivotnu naviku i sve ce biti ok, ne treba covk ni da se opterecuje i da preracunava neke brojke, sve ce se to samo resiti ako se sve dobro radi....

zbog ovoga neki nisu mogli da shvate kako sa 70kg nosim farmerke br 28

A, koliko si visoka? Verovatno 170-175cm?

Devojke ne shvataju kakva predivna figura može biti sa tim proporcijama, nego gledaju isključivo vagu i onih čarobnih -115, a u poslednje vreme čak i -120kg u odnosu na visinu u cm.

Dolazi u teretanu devojka i kaže mi: imam 65kg a visoka sam 170cm, hoću da smršam bar 10kg, mnogo sam se ugojila. Šta dalje reći...

A, koliko si visoka? Verovatno 170-175cm?

Devojke ne shvataju kakva predivna figura može biti sa tim proporcijama, nego gledaju isključivo vagu i onih čarobnih -115, a u poslednje vreme čak i -120kg u odnosu na visinu u cm.

Dolazi u teretanu devojka i kaže mi: imam 65kg a visoka sam 170cm, hoću da smršam bar 10kg, mnogo sam se ugojila. Šta dalje reći...

178cm
tesko je objasniti nekome ko nikada nije vezbao, kako nije stvar u broju kilograma nego u odnosu tkiva..masnog i mislicnog..

imam jedan problem..imam ravan stomak,a debele noge,nisu mnogo...sta treba da radim?

Mozes da radis sta oces. Meni se sada gleda film i sada cu da ga pustim....Posle idem da perem kosu pa onda kod prijatelja.

Tako se ne postavljaju pitanja.Inace sledi odgovor kao moj gore.....Ti si iznela neke cinjenice i nisi postavila pitanje nego si postavila najopstije pitanje koje postoji na koje bilo ko i bilo sta da odgovori moze proci kao "odgovor".

Moras znati ono sto zelis i to pitati ako ocekujes iole konkretniji odgovor!
Iz tvog pitanja se moze svasta nagadjati i zakljuciti - zelis neravan stomak i mrsave noge (negacija tvojih cinjenica) ili pak zelis da jos vise udebljas svoje noge koje "nisu mnogo debele"....I nikako ne razumem kakve to veze ima sto ti je stomak ravan? A kakv treba da bude? Kao kod muskaraca posle 30 godina - izduvan?

Ok, vidim da si mlada, ali sedi smisli konkretno pitanje pa napisi opet......Sve u svemu univerzalno resenje postoji za sve a to je - zdrav zivot, zdrava i nutritivno dobra hrana, sto manje stresa, fizicko vezbanje i ako pretpostavimo da imas iole prosecnu genetiku tj genetski materijal tela sa svim normalnim funkcijama, sve bi trebalo da bude u redu....Bitno je da ti to sve postane normalni ritam zivota a ne samo trenutno orudje da ostvaris svoj cilj.

178cm
tesko je objasniti nekome ko nikada nije vezbao, kako nije stvar u broju kilograma nego u odnosu tkiva..masnog i mislicnog..

Bas to...Usta me zabolese objasnjavajuci to zenskom rodu i one opet nista gledaju me nekim pogledom tipa - "Jao sto si ti glup, sta to lupetas, nista te ne razumem" .....

Bas mi je drago da neka predsavnica zenskog roda tako razmislja inace bi rekao - zene su glupe kao guske...

Nadam se da nisi neki frik u vezbanju i da nisi koristila testos depo ii sl, pa ti se malo izmenila hemija mozga i pocela zbog toga pravilno da razmisljas :mrgreen:

Hvala vam momci, otprilike sam tako i klopala ova 2-3 meseca, nego kad sam uzela malo detaljnjije da se bavim ishranom uz trening ostala su mi neka pitanja nejasna,pa hvala na odgovoru. Inace to sto sam vam dala podatak visine 162 i tezine 59, smatralo mi se nekako logicnim, sta znam,kako biste stekli utisak o meni. Sigurno ne bih dobila isti odgovor da sam rekla da imam 163cm i 116 kg. zar ne? :lol::lol:
Kapiram ja vrlo dobro o cemu vi pricate, ali realno ja imam 9 kg viska,pa sad da li je to voda,mast misici,mene ne zanima,znam samo da sam teza i da ne izgledam kao ranije. Nekad,tj. do pre 6 godina, dok nisam imala klince bavila sam se aktivno gimnastikom,ali verujte mi da apsolutno nisam vodila o racuna o tome sta jedem,cak sta vise,ali je sve bilo savrseno. Sad pretpostavljam da se stvari menjaju,presla sam 30,izradjala klince,pa vise nije lako biti fit.
Iz tog razloga sam i trazila savet od vas i dala vam sve te podatke,jer nije isto imati 20 godina i nemati decu,nego imati 31 i dvoje dece.
U svakom slucaju hvala na odgovorima,i zao mi je sto ste stekli pogresan utisak:dash:

Hvala vam momci, otprilike sam tako i klopala ova 2-3 meseca, nego kad sam uzela malo detaljnjije da se bavim ishranom uz trening ostala su mi neka pitanja nejasna,pa hvala na odgovoru. Inace to sto sam vam dala podatak visine 162 i tezine 59, smatralo mi se nekako logicnim, sta znam,kako biste stekli utisak o meni. Sigurno ne bih dobila isti odgovor da sam rekla da imam 163cm i 116 kg. zar ne? :lol::lol:
Kapiram ja vrlo dobro o cemu vi pricate, ali realno ja imam 9 kg viska,pa sad da li je to voda,mast misici,mene ne zanima,znam samo da sam teza i da ne izgledam kao ranije. Nekad,tj. do pre 6 godina, dok nisam imala klince bavila sam se aktivno gimnastikom,ali verujte mi da apsolutno nisam vodila o racuna o tome sta jedem,cak sta vise,ali je sve bilo savrseno. Sad pretpostavljam da se stvari menjaju,presla sam 30,izradjala klince,pa vise nije lako biti fit.
Iz tog razloga sam i trazila savet od vas i dala vam sve te podatke,jer nije isto imati 20 godina i nemati decu,nego imati 31 i dvoje dece.
U svakom slucaju hvala na odgovorima,i zao mi je sto ste stekli pogresan utisak:dash:

Pa posle 25-e sve ide teze i nema propusta i nema zezanja a da ide sve kao "voda"...Tada se mora jos ozbiljnije baviti svojim ciljevima jer je sve teze....

Tu su i neke bioloske stavke - rasire se malo kukovi zenama posle porodjaja, post porodjajni stres i trauma, pa neke zene mnogo vise jedu, usporava se metabolizam i mozda su zene i gladnije jer mora da proizvode mleko, sta znam...A i zenama se tada mnogo menja hemija tela tako da se neke uopste i ne ugoje, a neke se razvale koliko se ugoje....Jos ako je zena manja sve se to nekako lakse i primeti, visoka zena lako to zamaskira i "rasporedi" po telu.

Uglavnom pokusaj da nekako vratis vezbanje uz svoj zivot, eventualno bar kuci da radis vezbe, a kada klinci malo porastu taman i njih u to da uvedes jer deca uce po modelu i oponasaju ponasanje roditelja i to je onda odlicna osnova da im se odmalena "usadi" u glavu potreba za vezbanjem i zdrav nacin zivota....

Pozdrav :) Imam 13 godina, 58kg i visok sam 1.59m... Imam malo sala na butinama i stomaku.

Koje mi vezbe preporucujete da se malo "zategnem"? Ja treniram karate (tri puta nedelju 1,5h). Vozim bickl (leti, zimi ne) a trcim samo na treningu (oko 5/10min) i na fizickom (kada igram basket ili fudbal)

PS: Nemojte da mislite ono kao klinac se nafurao da bude baja sa plocicama itd.... Hocu samo da izgledam "normalno" :)

tacno!
da bi se izgubilo 100gr telesnih masti, potrebno je napraviti rad kojim se sagori 9000kal..za sat vremena dzogiranja se gubi oko 500kal, pa ti sad vidi..

Sa sagorevanjem 9000kal, jel se izgubi 100gr ili 1kg :O

I da li to mora da se potrosi nekom aktivnoscu, ili npr. ima oni kalkulatori po netu koji ti pokazuju koliko treba da uneses kalorija. Ako trebas (npr.) da unetses 1000 a ti uneses 900 kalorija da li ti onda ostaje da potrosis 8900 ili se to ne racuna?

Nadam se da me razumes sta sam hteo da kazem :))

Sa sagorevanjem 9000kal, jel se izgubi 100gr ili 1kg :O

I da li to mora da se potrosi nekom aktivnoscu, ili npr. ima oni kalkulatori po netu koji ti pokazuju koliko treba da uneses kalorija. Ako trebas (npr.) da unetses 1000 a ti uneses 900 kalorija da li ti onda ostaje da potrosis 8900 ili se to ne racuna?

Nadam se da me razumes sta sam hteo da kazem :))

razumem..
racuna se i to..
postoji ta neka kolicina kalorija koju organizam trosi cak i ukoliko ih dodatno ne unosimo - disanje, znojenje, rad organa..
samo tesko uklopiva matematika na takav nacin..
ako je potrebno sat vremena da tercis da bi izgubio oko 50 kal, mozes li da zamislis koliki je to rad na nivou 24h koji treba telo da uradi da bi dnevno istopilo 1kg mastnih naslaga?;)

razumem..
racuna se i to..
postoji ta neka kolicina kalorija koju organizam trosi cak i ukoliko ih dodatno ne unosimo - disanje, znojenje, rad organa..
samo tesko uklopiva matematika na takav nacin..
ako je potrebno sat vremena da tercis da bi izgubio oko 50 kal, mozes li da zamislis koliki je to rad na nivou 24h koji treba telo da uradi da bi dnevno istopilo 1kg mastnih naslaga?;)

E zato je mnogo vaznije sta jesti nego kako trenirati,,,,,U izgradjivanju tela 80% je ishrana i suplementacija.

Mnogo je bolje ne pojesti junk food nego posle trcati 4 sata da se izbaci jedna pica iz tela... Da ne pricam da emo trcanjem i istrositi i misice, tako da momcima ovo ekstremno ne odgovara

Ne verujemo. :) Ne izbacuje se loša hrana odjednom, pa da se preživaljavaju veće ili manje krize, već postepeno. Sa unosom šećera, pa još sa ždranjem istog, kao što ti reče, nema ništa od mršavljenja. Nisu tu toliko bitne samo te loše kalorije iz šećera, već jako negativan uticaj šećera(kao i ostalih namernica sa visokim GI) na insulinsku osetljivost.

ne znam....ja ceo zivot jedem neredovno...jedem kasno...jedem masno, slatko, jedem sve...jedem puno...ne jedem po ceo dan pa se odvalim ko stoka...... cini mi se da nema sanse da bih mogao da se dovedem u redem....jako volim da jedem i ako oko neceg ne mogu da se kontrolisem onda je to hrana....... mada ja ni nemam problem ... kilu -dve viska mozda..... dosao sam samo da se pohvalim :mrgreen: odoh sad da jedem :mrgreen:

u stvari da...sad sam se setio...... jesam ja par puta se tako kontrolisao,,,, i posle 7-8 dana skroz mi se sravni stomak i sve ... i ja reko super... i jednom mi se desi da se najedem uvece i ekspresno se vratim na staro.....i reko ma da li je moguce...da se zezam toliko a da ne mogu ni jednom da se opustim...ma pali...i ovako mi nije problem....etooo

Back