pivosok
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
nemoj da jedes nista posle 18 casova , samo pij niskokaloricni jogurt i naravno izbaci majonezZdravo svima, greskom sam postavio post na pogresnoj temi,ne zamerite na ponavljanju.
Drustvo treba mi savet.
Imam 36 godina, 188 cm i imao sam 178 kg. Sad imam 166.
Bavio sam se borilackim vestinama na fakultetu ali po povratku kuci studentski zivot su zamenile nocne smene gde se samo brine sta ce da se jede, grickalice,koka kole i takve gluposti. Fizicka aktivnost je minimalna i za par godina sam od mojih 130 dosao do 178 maksimalnih.
Pre dvadesetak dana sam inspirisam uspehom jednog kolege sa posla resio da stvari preokrenem iz korena.
Jednostavno se nesto u meni prelomilo i cini mi se da vise nikad necu isto da gledam na hranu. Evo sta sad jedem :
meso - iskljucivo piletinu, belo, retko retko kad telece ili svinjslo. Sve przim bez ulja ili pecem u onoj turbo wave rerni.
suhomesnato- to mi je cini mi se najzastupljenija namirnica : prasku sunku i pileca prsa i nista drugo.
povrce - kuvam u vodi sa vegetom zamrznuti frikom fitnes mesavinu i mesavinu za rusku salatu mada nju izbegavam zbog krompira, kupus, kisele krastavce, nekad po malo paprike i cvekle.Ajvara jedem dosta, recimo jedna tegla na tri dana.
voce - samo grejpgrut i to po jedan svaki drugi dan.
mleko - iskljucivo casu 0.5 jogurt i 0.5 mleko sa whey proteinima. To mi nekad zameni doricak a nekad veceru.Sir na kasicicu. Majonez onaj bez jaja isto na kasicicu.
jaja - jedem samo belance, umutim sa kasikom mleka, dodam persun i beli luk u prahu i przim na suvom tiganju.
pijem samo kiselu vodu i jednu do dve table sumeceg multivitasmina bez secera na dan.
Ono sto nisam napisao ne jedem.
Ovako se hranim dvadesetak dana.Jedem pet sest puta na dan po 200 - 300 g u obroku otprilike. Procentualno gledano, vecernji obrok mi je najobilniji, negde oko 19.00 mada posle toga nesto zvaknem,suhomesnato uglavnom.
.Svestan sam da treba da ubacim fizicku aktivnost i za pocetak sam poceo da pesacim.
Zanima me gde gresim, sta bi trebao da dodam sta da oduzmem, i koja je najbolja vrsta fizicke aktivnosti kojom bi trebao da krenem?
U medjuvremenu sam pricao sa bodibilding trenerom iz mog mesta ,koji je i bb takmicar,cisto zbog njegovih referenci.
On kaze,20,30 40 belanaca na dan, po kilo dva mesa, 0 UH, whey samo ujutru,posto jos uvek ne treniram. Meni sad nije jasno da li da idem na minimalan unos UH ili da idem na manji unos kalorija uz kontrolisanu vrednost UH?