Tema za one koji žele da smršaju

Zdravo svima, greskom sam postavio post na pogresnoj temi,ne zamerite na ponavljanju.
Drustvo treba mi savet.
Imam 36 godina, 188 cm i imao sam 178 kg. Sad imam 166.
Bavio sam se borilackim vestinama na fakultetu ali po povratku kuci studentski zivot su zamenile nocne smene gde se samo brine sta ce da se jede, grickalice,koka kole i takve gluposti. Fizicka aktivnost je minimalna i za par godina sam od mojih 130 dosao do 178 maksimalnih.
Pre dvadesetak dana sam inspirisam uspehom jednog kolege sa posla resio da stvari preokrenem iz korena.
Jednostavno se nesto u meni prelomilo i cini mi se da vise nikad necu isto da gledam na hranu. Evo sta sad jedem :
meso - iskljucivo piletinu, belo, retko retko kad telece ili svinjslo. Sve przim bez ulja ili pecem u onoj turbo wave rerni.
suhomesnato- to mi je cini mi se najzastupljenija namirnica : prasku sunku i pileca prsa i nista drugo.
povrce - kuvam u vodi sa vegetom zamrznuti frikom fitnes mesavinu i mesavinu za rusku salatu mada nju izbegavam zbog krompira, kupus, kisele krastavce, nekad po malo paprike i cvekle.Ajvara jedem dosta, recimo jedna tegla na tri dana.
voce - samo grejpgrut i to po jedan svaki drugi dan.
mleko - iskljucivo casu 0.5 jogurt i 0.5 mleko sa whey proteinima. To mi nekad zameni doricak a nekad veceru.Sir na kasicicu. Majonez onaj bez jaja isto na kasicicu.
jaja - jedem samo belance, umutim sa kasikom mleka, dodam persun i beli luk u prahu i przim na suvom tiganju.
pijem samo kiselu vodu i jednu do dve table sumeceg multivitasmina bez secera na dan.
Ono sto nisam napisao ne jedem.
Ovako se hranim dvadesetak dana.Jedem pet sest puta na dan po 200 - 300 g u obroku otprilike. Procentualno gledano, vecernji obrok mi je najobilniji, negde oko 19.00 mada posle toga nesto zvaknem,suhomesnato uglavnom.
.Svestan sam da treba da ubacim fizicku aktivnost i za pocetak sam poceo da pesacim.
Zanima me gde gresim, sta bi trebao da dodam sta da oduzmem, i koja je najbolja vrsta fizicke aktivnosti kojom bi trebao da krenem?
U medjuvremenu sam pricao sa bodibilding trenerom iz mog mesta ,koji je i bb takmicar,cisto zbog njegovih referenci.
On kaze,20,30 40 belanaca na dan, po kilo dva mesa, 0 UH, whey samo ujutru,posto jos uvek ne treniram. Meni sad nije jasno da li da idem na minimalan unos UH ili da idem na manji unos kalorija uz kontrolisanu vrednost UH?
nemoj da jedes nista posle 18 casova , samo pij niskokaloricni jogurt i naravno izbaci majonez

Zdravo svima, greskom sam postavio post na pogresnoj temi,ne zamerite na ponavljanju.
Drustvo treba mi savet.
Imam 36 godina, 188 cm i imao sam 178 kg. Sad imam 166.
Bavio sam se borilackim vestinama na fakultetu ali po povratku kuci studentski zivot su zamenile nocne smene gde se samo brine sta ce da se jede, grickalice,koka kole i takve gluposti. Fizicka aktivnost je minimalna i za par godina sam od mojih 130 dosao do 178 maksimalnih.
Pre dvadesetak dana sam inspirisam uspehom jednog kolege sa posla resio da stvari preokrenem iz korena.
Jednostavno se nesto u meni prelomilo i cini mi se da vise nikad necu isto da gledam na hranu. Evo sta sad jedem :
meso - iskljucivo piletinu, belo, retko retko kad telece ili svinjslo. Sve przim bez ulja ili pecem u onoj turbo wave rerni.
suhomesnato- to mi je cini mi se najzastupljenija namirnica : prasku sunku i pileca prsa i nista drugo.
povrce - kuvam u vodi sa vegetom zamrznuti frikom fitnes mesavinu i mesavinu za rusku salatu mada nju izbegavam zbog krompira, kupus, kisele krastavce, nekad po malo paprike i cvekle.Ajvara jedem dosta, recimo jedna tegla na tri dana.
voce - samo grejpgrut i to po jedan svaki drugi dan.
mleko - iskljucivo casu 0.5 jogurt i 0.5 mleko sa whey proteinima. To mi nekad zameni doricak a nekad veceru.Sir na kasicicu. Majonez onaj bez jaja isto na kasicicu.
jaja - jedem samo belance, umutim sa kasikom mleka, dodam persun i beli luk u prahu i przim na suvom tiganju.
pijem samo kiselu vodu i jednu do dve table sumeceg multivitasmina bez secera na dan.
Ono sto nisam napisao ne jedem.
Ovako se hranim dvadesetak dana.Jedem pet sest puta na dan po 200 - 300 g u obroku otprilike. Procentualno gledano, vecernji obrok mi je najobilniji, negde oko 19.00 mada posle toga nesto zvaknem,suhomesnato uglavnom.
.Svestan sam da treba da ubacim fizicku aktivnost i za pocetak sam poceo da pesacim.
Zanima me gde gresim, sta bi trebao da dodam sta da oduzmem, i koja je najbolja vrsta fizicke aktivnosti kojom bi trebao da krenem?
U medjuvremenu sam pricao sa bodibilding trenerom iz mog mesta ,koji je i bb takmicar,cisto zbog njegovih referenci.
On kaze,20,30 40 belanaca na dan, po kilo dva mesa, 0 UH, whey samo ujutru,posto jos uvek ne treniram. Meni sad nije jasno da li da idem na minimalan unos UH ili da idem na manji unos kalorija uz kontrolisanu vrednost UH?

da ceo dan nista ne jedes i jedes uvece usporices ceo proces i metabolizam nista ne radi

opet ekspertiza na pomolu . Pa cojek ako pojede 5000 kalorija naravno da ce dobar deo otici u salo . ne ide sve u misice kako ti ljepota bozja mislis . Kad bi tako bilo svi koji bi jeli samo proteini bili bi mrsavi . vazno je sta jedes ali i koliko jedes

Covek ce da vezba.... Nikada nece uspeti da pojede kilograme i kilograme proteina uvece tako da i ono sto maleno pojede nece nista otici u salo. Glup si covece, nista ne kontas, ne umes da razmisljas. Svi koji samo jedu proteine i jesu fit.Necu reci mrsavi jer vidi se nepoznavanje terminologije.Moze neko biti mrsav a izuzetno mastan tj sa visokim procentom BF. Fora je sto ti tvoji svi nikako ne jedu samo proteine nego i obilje junk fooda, kao i ti.

E to je ono sto me buni. Koliko ima veze ukupan broj kalorija koje se unesu u toku dana naspram sastava namirnica. Na primer da li je svejedno da uvece unesem recimo 800 kalorija iz pileceg belog ( oko pola kg) ili unesem 400?

Nije svejedno! Kalorijski suficit (ili višak) je taj koji povećava masu tj goji. E sad odakle je taj izvor kalorija (iz kojih namrenica) takva će se i masa stvarati. Ovo važi uglavnom uz aktivne i hipertrofične treninge.

To ne može biti dobar savet ka zdravom mršavljenju. Video sam gomilu gojaznih ljudi koji zapravo ne jedu puno, samo jedan obrok dnevno i žive na oko 1.000 kcal. Još se dive meni koliko jedem a bf oko 10%. :D Ako se već mora dati savet u jednoj rečenici, mnogo bi bolje bilo napisati - birajte šta jedete. ;)

malo sutra, u zivotu nisam upoznala nekog ko je debeo a da malo jede.
I oni sto kazu da im se i "voda lepi" lazu.

Kad jos pocnu ti isti da mi pricaju kako "jabuke uvece goje"
Da mi je upoznati nekog ko se od jabuka ugojio

malo sutra, u zivotu nisam upoznala nekog ko je debeo a da malo jede.
I oni sto kazu da im se i "voda lepi" lazu.

Kad jos pocnu ti isti da mi pricaju kako "jabuke uvece goje"
Da mi je upoznati nekog ko se od jabuka ugojio

Ok, posto si najpametnija od svih nas koji smo gooodinama u ovome i znamo sta pricamo, idi lepo trpi gladnda i uvece jedi jabuke, samo vise nemoj da dolazis na ovaj forum.

I zasto bi, kada ti znas "najbolje" ?!

Ok, posto si najpametnija od svih nas koji smo gooodinama u ovome i znamo sta pricamo, idi lepo trpi gladnda i uvece jedi jabuke, samo vise nemoj da dolazis na ovaj forum.

I zasto bi, kada ti znas "najbolje" ?!

A ko si ti da odredjujes ko ce da dolazi na forum?

Nisam rekla da ja nesto znam najbolje, nego da ne verujem u tu pricu o 1000 kalorija i gojaznim osobama ..... pa mozes ti da budes u tome 200 godina
Jer zaista nikada nisam upoznala nikog debelog a da malo jede, eto da ponovim jos jednom.

nisam strucna, pisem svoje zapazanje

Poslednja izmena:

Nisam rekla da ja nesto znam najbolje, nego da ne verujem u tu pricu o 1000 kalorija i gojaznim osobama ..... pa mozes ti da budes u tome 200 godina
Jer zaista nikada nisam upoznala nikog debelog a da malo jede, eto da ponovim jos jednom.

Neko ko cesto jede ali umereno nece biti debeo,ali ljudi koji jednu dva puta dnevno obicno ili ne jedu dovoljno ili jedu previse ta dva puta. 90% gojaznih jede 1-2 puta dneno... ;)

A kako samo ti nisi, a misvi ostali smo vidli na milione takvih ljudi!

kojom cinjenicom vi tako sigurno raspolazete?

Cinjenica je da:

-Ne moras da trcis da bi smrsao,dovoljna je samo ishrana i teretana(cak moze i bez ikakvog treninga,ali zavisi o kolikom visku kila se radi)
-Ishrana je glavni faktor u odredjivanju procenta telesnih masti
-Ishrana treba da izgleda tako sto ce se imati minimum 4 obroka,3 normalna obroka i jedna uzina.
-ishrana treba da bude raznovrsna i da u svakom obroku sadrzi masti,proteine,povrce,ugljenehidrate
-Pozeljna je fizicka aktivnost bar 3 puta nedeljno u trajanju od po 30 min minimum
-Mora se jesti i uneti svakodnevno dovoljna kolicina hranljivih materija,a da se ne bi gojili te hranljive materije unositi iz pravih izvora

Ima toga jos puno...slobodno pitaj,reci da li je i zasto nesto tako i tako,ili nije tako i tako i bice ti receno da li je ili nije. :)

Za svaku od ovih tvrdnji sam navodio ljude koji su ih i postavili kao temelje zdravog zivota,a to su ljudi koji su najbolji na svetu u svom poslu.

bas bih volela da vidim te milione gojaznih koji unose 1000 kalorija dnevno :zcool:

pa ima ih.... on ako i unese 1000, istrosi samo 500 a 500 ode u salo. trosi misice kao gorivo a salo se pakuje i normalno da je gojazan,,,,, jel si ti nekad cula izraz "i od vazduha se gojim" , e to je bas to o cemu pricam nego ljudi ne znaju i onda tako metaforicno kazu.... sve je u metabolizmu i genetici, metabolizam zavisi i od naicna zivota i izbora namirnica pa tako dolazimo do podatka da je vecina ljudi loseg metabolickog stanja. Imas npr 2 cimera, isto jedu u menzi i kupuju hranu i spremaju i dele na 2 dela, jedu, jedan je ultra mrsav, drugi ultra debeo na tih npr 1000 kalorija dnevno....

pa ima ih.... on ako i unese 1000, istrosi samo 500 a 500 ode u salo. trosi misice kao gorivo a salo se pakuje i normalno da je gojazan,,,,, jel si ti nekad cula izraz "i od vazduha se gojim" , e to je bas to o cemu pricam nego ljudi ne znaju i onda tako metaforicno kazu.... sve je u metabolizmu i genetici, metabolizam zavisi i od naicna zivota i izbora namirnica pa tako dolazimo do podatka da je vecina ljudi loseg metabolickog stanja. Imas npr 2 cimera, isto jedu u menzi i kupuju hranu i spremaju i dele na 2 dela, jedu, jedan je ultra mrsav, drugi ultra debeo na tih npr 1000 kalorija dnevno....

ovo je laz onih koji jedu ko svinje , Lazu i sebe i tebe.
Kaze ti da je pojeo samo to i to a zaboravi da je u medjuvremenu pojeo smoki+ kroasan sa dzemom+ 4 kolaca itd, on to ne racuna ustvari).
U to sam se uverila milion puta.

ajde bre ovo je neozbiljno skroz

"pa ima ih....."

Ja ne kazem da neko ima bolji neko sporiji metabolizam. Moj brat i ja recimo..on jede duplo vise od mene. Mrsav je kao da je iz Etiopije a ja uvek imam par kila vise.
Ali cim izbacim slatko, testo, itd i aktiviram se jace , vidi se.
A sto se tice voca uvece , letos kad sam imala radno vreme do 23:30 stalno sam jela uvece voce......nisam mogla ranije a nisam znala to da voce nije bas preporucljivo unositi uvece.
jela sam po 2 banane, jela sam sljive, breskve, jagode svasta i puno i smrsala sam bas dosta , osusila se zapravo:D

Eh kad bi svi unosili 1000 kalorija tesko da bismo imali ovoliko gojaznih!

ovo je laz onih koji jedu ko svinje , Lazu i sebe i tebe.
Kaze ti da je pojeo samo to i to a zaboravi da je u medjuvremenu pojeo smoki+ kroasan sa dzemom+ 4 kolaca itd, on to ne racuna ustvari).
U to sam se uverila milion puta.

ajde bre ovo je neozbiljno skroz

"pa ima ih....."

Ja ne kazem da neko ima bolji neko sporiji metabolizam. Moj brat i ja recimo..on jede duplo vise od mene. Mrsav je kao da je iz Etiopije a ja uvek imam par kila vise.
Ali cim izbacim slatko, testo, itd i aktiviram se jace , vidi se.
A sto se tice voca uvece , letos kad sam imala radno vreme do 23:30 stalno sam jela uvece voce......nisam mogla ranije a nisam znala to da voce nije bas preporucljivo unositi uvece.
jela sam po 2 banane, jela sam sljive, breskve, jagode svasta i puno i smrsala sam bas dosta , osusila se zapravo:D

Eh kad bi svi unosili 1000 kalorija tesko da bismo imali ovoliko gojaznih!

Kolicina jeste bitna ali je vrsta hrane mnogo bitnija ti na primer mozes uvece pojesti 20 bjelanaca i nece otici u salo...ali ako pojedes 20 smokija ne valja nista.Tako da sam gledao hiljadu ljudi a imam jedan primer u kucu znaci sestra moja jede dva puta manje od mene evo sad je smrsala 5 kila sa dijetom koju sam joj nasao..Sigurno si videla gojazne osobe koje se pridrzavaju dijeta tipa ,,samo salata'' i to je nezdravo mrsanje..em ne jedu nista ne unose proteine em gube misice i izledaju mlitavo sa salom bez energije. Tako da je FitnessGuy u pravu

,,Ako se već mora dati savet u jednoj rečenici, mnogo bi bolje bilo napisati - birajte šta jedete. ''

Kolicina jeste bitna ali je vrsta hrane mnogo bitnija ti na primer mozes uvece pojesti 20 bjelanaca i nece otici u salo...ali ako pojedes 20 smokija ne valja nista.Tako da sam gledao hiljadu ljudi a imam jedan primer u kucu znaci sestra moja jede dva puta manje od mene evo sad je smrsala 5 kila sa dijetom koju sam joj nasao..Sigurno si videla gojazne osobe koje se pridrzavaju dijeta tipa ,,samo salata'' i to je nezdravo mrsanje..em ne jedu nista ne unose proteine em gube misice i izledaju mlitavo sa salom bez energije. Tako da je FitnessGuy u pravu

,,Ako se već mora dati savet u jednoj rečenici, mnogo bi bolje bilo napisati - birajte šta jedete. ''

posto me opet verovatno ocekuje ovakvo radno vreme

sta jesti oko ponoci?
Iz prodavnice (nemam tamo uslove da spremam, imam samo blender)

A moram ......gladna sam tad...jer 3 sata moram da igram s gostima:zroll:

Back