Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
,,,MOZDA
moje je da pitam...nikada nisam o tome razmisljala,,,pa me je zatekla
,,mozda mikroorganizmi koje nosi macija dlaka ako je neciji imunitet u padu moze da izazove takvu reakciju
...... pa slusaj,,,sve u zivotu ima svoje dve strane, crnu i belu
nase je da sagledamo obe strane i onda donesemo odluku
...usput
daj mi broj tog tvog veterinara
treba macu da odvedem da operise kilu,,a ne bih da je dajem u ruke ,,nekom ko operise koze i krave
pa su mu maace samo manji komad mesa

TanjaMB, mislim da si za to i sama dosta kriva. Vratila sam se na tvoje prethodne postove...

Verujem da si u pravu jer nekad i preterujem u pokusaju da ih dovedem u red :rumenko:.

Jedan je razlog sto od poslednjeg maceta (tada bolesnog) koje sam dovela, zarazile su mi se i ostala dva i vrtimo se u krug vec peti mesec, sve sa vetom.

Drugi je sto prave dosta nereda, a to se onda odrazava i na situaciju u kuci sa ostalim ukucanima :eek:.

Treci razlog sto sam vec vise puta licno imala zdravstvenih problema zbog "druzenja" sa cica macama i pored sve brige da higijena bude sto solidnija :confused:. Nazalost, ni svi ukucani nisu bili postedjeni odredjenih zdravstvenih problema zbog moje ljubavi prema macama i kucama, cak ni neki koji nisu ukucani, sto mi je napravilo dodatne probleme :confused::rumenko: .

Sve to me je nateralo da na neke stvari gledam drugacije :think:. To ne umanjuje moju ljubav prema zivotinjama, ali po nesto mora da se promeni da ne ode u ...... tamo negde...:D.

Kad bi mačija dlaka mogla da napravi takav haos, ja bih davno i davno bila mrtva. Bar 20 godina mi mace spavaju u krevetu, a u proleće kad menjaju krzno kuća mi je prepuna.
I još nikad nisam imala problem zbog toga.
Pretpostavljam da dlake koje progutamo svarimo, a one koje udahnemo - iskašljemo. Lane sam imala operaciju gde su mi otvarali grudni koš i rasekli plućnu maramicu, dakle videli su uživo kakva su mi pluća, ali nije nađena ni jedna dlaka (možda nisu ni mogli da vide od silnog dima i duvanske gareži??? - zezam se...). Po logici da se dlaka zadržava u telu ja bih trebala da imam čitav tepih oko pluća.
U svakom slučaju, ne boj se, ako nisi alergična na mačiju dlaku nećeš imati nikakvih zdravstvenih problema.
Čak kažu da ljudi koji drže u stanu kućne ljubimce imaju jači imunitet od ostalih.

macija dlaka je ostrija od dlacica u nosu
,,pa jer sam srela devojku koja kaze da je operisana ,da su joj u plucima nasli loptice macijih dlaka
eto zato
jer ne znam sta da mislim,kada malo bolje pomislim,,zasto bi se macija dlaka ponasala drugacije u plucima macke i u plucima coveka?

Slicne inf. sam i ja cula, ne pitajuci, naravno. Odbacivala sam mogucnost (ni sad ne hipohondrisem na tu temu), ali malo sam manje nepoverljiva prema takvoj mogucnosti, jer i sama sam vise puta odredjene "zivotinjske" bolesti prelezala, ukucani takodje (manje od mene, do duse), a i trenutno imam zdravstveni problem koji je iz tog smera stigao :sad2:. Izlecivo, srecom :worth:.

Mozes konsultovati i veta, kao sto sam i ja. Ubedjivao me je u suprotno, ali mu simptomi problema apsolutno nisu isli u korist. To ne znaci da mislim da ne treba imati ljubimce. Naprotiv (pa i ja ih imam):klap:. Samo mi se cini da treba biti bolje informisan o, eventualnim, zdravstvenim problemima koji mogu da nam se dese i smanjiti rizik za sebe i ostale.

Postoje oni koji citavog zivota zive sa kucama, macama i ostalim zivuljkama - i sve je ok. Ocigledno postoje i oni drugi, a znajuci sebe mislim da je "klub br. 2" - moj klub :roll:.

daj mi broj tog tvog veterinara
treba macu da odvedem da operise kilu,,a ne bih da je dajem u ruke ,,nekom ko operise koze i krave
pa su mu maace samo manji komad mesa
Joj, predobro znam o čemu govoriš.
Ja sam muku mučila godinama, sve dok nije počeo da radi jedan mlađi veterinar koji voli kućne ljubimce, pa ih samo on i leči. Ostali se (citiram njegove reči) "naježe kad treba da leče psa ili mačku". Izem ti takve veterinare - rasiste.
Imala sam priliku da mi macu udare kola a oni neće da dođu nego kažu da je donesem, iako joj je povređena kičma. Ispsovala sam ih kao kretene, vikala sam da bi odmah doleteli da je u pitanju krava ili krmača, a oni kažu da je to ljudima vrednije. Kao da ja za svoju macu neću platiti pošteno i lečenje i izlazak na teren i sve ostalo. Uostalom, kad veterinar izleči krmaču, vlasnik je onda zakolje i pojede, a ja to svojoj maci nikada neću uraditi... Pa šta je onda vrednije - ono što čovek zaista voli ili ono što će zaklati?

Moram da vas pitam nesto, nije ozbiljno ni zabrinjavajuce, vise me interesuje u cemu je fora.:) Moj macor, od kada zna za sebe, voli da gricka i pritom izbalavi, svoj rep. I to obicno radi kada ga neko podigne i drzi kao bebu, dakle na ledjima tako da mu rep dodje skoro do nosa. Tada dohvati rep sapicama i pocne da ga zvace, gricka, i na kraju mu jedno dva do tri cm od kraja repa ostane tako ubalavljena dlaka. Ranije je to radio dosta cesto, a sada se tako zanima samo kada ga drzi moj brat. Mi smo mislili da to radi jer ga nije majka odgajila neko ljudi koji su ga nasli jos kada je bio slepo mace.
Jel zna neko zasto to macak tacno radi?

I moji grickaju vrh repa, ali zato što ne mogu sami da ga savladaju. Valjda im je suviše mekan i nemaju način da ga fiksiraju pa im "beži", ali čim im pridržimo vrh repića - odmah počnu da ga detaljno ližu i grickaju.
Možda i tvoj mačak gricka repić da ga očisti?:idea:

Tanja MB,
kakve ste to zdravstvene probleme imali zbog maca?
Znam da se mogu preneti buve i gliste, eventualno dobiti alergiju, ali da cela porodica ima problema - prvi put čujem. Šta vam se dešavalo?:dontunderstand:

Tanja MB,
kakve ste to zdravstvene probleme imali zbog maca?
Znam da se mogu preneti buve i gliste, eventualno dobiti alergiju, ali da cela porodica ima problema - prvi put čujem. Šta vam se dešavalo?:dontunderstand:

Koliko se ja sećam, bila je smena stafilokokoze i gljivične infekcije kože. Jako često kad se "pokupi" maca sa ulice.

Nego, ona "naša" crna ljubimica je viđena pre neki dan kako se igra krilom ubijenog goluba. Ne verujem da ga je ona savladala, verovatno je mama ali verujem da će je naučiti da ih lovi. A komšijska maca na "hacijendi" je krenula polako da se preseljava kod nas, moj Gizmo je mrzi manje nego što je njihov tromesečni nemački ovčar dosadan. :lol: Nama to i odgovara jer gde ima koncentrata, ima i miševa a ona je dobar lovac. A i lepa je maca, crno-bela, deluje kao tamniji harlekin. Još uvek je prilično nepoverljiva ali upoznajemo se polako. Sviđa joj se jagnjetina, mislim da će to biti maca moje mame. ;) Ja možda ipak dovedem onu crnu "golubarku", i oni su nam se uselili na tavan. Šta ću kad ne nailazim na razumevanje okoline pa moram da smišljam izgovore!

Tanja MB,
kakve ste to zdravstvene probleme imali zbog maca?...

Izbegavam da javno mnogo divanim o tome s obzirom da u mojoj blizoj okolini vec odavno ima zabrinutih koji bi da eliminisu cica mace iz stana, a i malo je truba da ovako pred svima pricam o zdravstvenim problemima :D. To su price za doktore i neke uze komunikacije.

Najvise sam pomenula zato sto, ako se ne varam, bolesti koje zivotinje mogu da prenesu coveku (zoonoze), ocigledno postoje. Nesto ti je vec MM navela. Ako mozes veruj, iako se ne znamo, da nisam "slucaj za posmatranje" koji voli da je u centru paznje pa prica svasta :lol:. Ako su mene cika doktori lagali - onda i ja lazem vas :rumenko:, a ne volim da lagim, majke mi :D.

Ova maca kod mene drema na radijatoru, ima prostirku pa legne na nju...inače juče sam ogrebana posle čitavih nekoliko dana. :D Izgleda da ima baš nezgodnu narav - nije da joj nisam simpatična, ujutro dođe i sedne ispred zatvorenih vrata moje sobe dok ne izađem - kad izađem dotrči i počne da se mota oko nogu i da se mazi. Prati me po stanu, oseti još kad izađem iz lifta :D pa me dočeka pored ulaznih vrata. Ali...juče sam je mazila pa sam ustala i otišla u drugu sobu, ona je otišla za mnom i sela ispod stolice. Kad sam čučnula i ispružila ruku da dođe da je mazim (dođe kad je raspoložena, ako nije onda me ignoriše pa znam da ne treba da je diram) ona lepo prišla u tri brza koraka i ogrebala me! Htela je i da me ujede ali sam se izmakla. :D

A bude i da frkće i reži na mene, kad se npr. namestila baš ispod stolice na koju ja treba da sednem - i šta sad, moram je oterati odatle. Mada me u suštini sluša više nego gazdaricu, samo mi je ta ćudljivost problem. Imate li vi takvih problema sa mačkama?

Čekamo sad da se omaci pa će posle kod veterinara na sterilizaciju...

Pa ne izgleda mi nesto debelo.Ova je debela.

25hcwgp.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back