Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram da vas pitam nesto, nije ozbiljno ni zabrinjavajuce, vise me interesuje u cemu je fora.:) Moj macor, od kada zna za sebe, voli da gricka i pritom izbalavi, svoj rep. I to obicno radi kada ga neko podigne i drzi kao bebu, dakle na ledjima tako da mu rep dodje skoro do nosa. Tada dohvati rep sapicama i pocne da ga zvace, gricka, i na kraju mu jedno dva do tri cm od kraja repa ostane tako ubalavljena dlaka. Ranije je to radio dosta cesto, a sada se tako zanima samo kada ga drzi moj brat. Mi smo mislili da to radi jer ga nije majka odgajila neko ljudi koji su ga nasli jos kada je bio slepo mace.
Jel zna neko zasto to macak tacno radi?

moja dva macora,,bilmeza razmazena
od kada im je umrla majka,,,kada trebaju da spavaju, ne uvek,ponekad..
ali to tako bolesno izgleda
legnu,,,jedan se savije i sam sebe uzme i balavi po stomaku ...kao da ima sisu
a drugi stavi glavu pored njega i uzme i sisa ga i on
i to traje 10 minuta
izbalave se
..i zaspu
i zasto to rade?
nemam pojma

moja dva macora,,bilmeza razmazena
od kada im je umrla majka,,,kada trebaju da spavaju, ne uvek,ponekad..
ali to tako bolesno izgleda
legnu,,,jedan se savije i sam sebe uzme i balavi po stomaku ...kao da ima sisu
a drugi stavi glavu pored njega i uzme i sisa ga i on
i to traje 10 minuta
izbalave se
..i zaspu
i zasto to rade?
nemam pojma

Pa to rade kad im je ''milo'' :) Imala sam jednog mačka koji je stalno sisao moju frotirsku pidžamu koju smo zvali MAJKA :hahaha: morala sam da mu je poklonim pošto mi bilo gadno da je onako balavu nosim :sad2:

izbalave se
..i zaspu
i zasto to rade?
nemam pojma

Имају још нагон за сисањем. Моје маче, док је било младо и унутра, забијало је главу у једно ћебе и сисало... и преде све у 16.

А керуша (која је напољу) је усвојила досад два мачета... у буквалном смислу, јер су сисали код ње. На празно додуше, али су тиме пробудили и њен мајчински инстинкт, па их је редовно купала, чувала и грдила... посматрала као своје штенце.

Имају још нагон за сисањем. Моје маче, док је било младо и унутра, забијало је главу у једно ћебе и сисало... и преде све у 16.

А керуша (која је напољу) је усвојила досад два мачета... у буквалном смислу, јер су сисали код ње. На празно додуше, али су тиме пробудили и њен мајчински инстинкт, па их је редовно купала, чувала и грдила... посматрала као своје штенце.

I ja mislim da im je to refleks, jer kad sisaju kod majke oni ''mese'' šapicama... Isto tako moja Mica obožava jedno crno - belo ćebe, samo njega mesi, mada je ona od retkih mačaka koja nikad nije ''sisala'' nešto..

Ово је апдејт мојих неваљалаца... мало су порасли:

img0055ae2.jpg

Женка (лево) је та која је одрасла унутра и која је гњурала у ћебе.
А овај мушки десно је кереће посвојче.

)))
ovo je cile ima oko dve godine
0000379xy4.jpg

velika je maza,mada nekad podivlja i leti po stanu,ispustajuci cudne glasove,dvostruka licnost ))
, jede samo krokete,i ponekad malo mleka i jogurta
ostaluu hranu samo pomirise i mahne repom
ma da je mnogo gladan jeo bi on sve,zazmazena macorcina ))

Mog Cede nema,... :cry: jos uvek i nece se ni vracati,... nesmem slike da stavim jer cu poceti da placem od bola,..ali ove slike sto sam videla do sada su mi medene jakooo!!! :)

Саманта, жао ми је због твог мачета. Моја мачка је летос страдала јер је негде појела нешто отровано (нажалост, сама је крива), и након тога сам мислио да више нећу држати мачке... док се нисам "усрећио" са ове две мале несреће... :)

I ja mislim da im je to refleks, jer kad sisaju kod majke oni ''mese'' šapicama... Isto tako moja Mica obožava jedno crno - belo ćebe, samo njega mesi, mada je ona od retkih mačaka koja nikad nije ''sisala'' nešto..

Да, и то "мешење"... И ова моја је то радила само са једним ћебетом, па је лако било спречити је да то не ради.

Diiivni su! :cmok:
Ovaj muški baš ima prelepe brke i njuškicu!

Мушком је остало старо име "Смрда", а баш је као из оне приче о ружном пачету. Као маче је био шака јада, кост и кожа са опалим брцима коме су једини знаци живота били кијање и безвољно узимање хране... чак га је и ветеринар отписао. Писао сам о њему овде летос... ову жућку сам био донео себи, а Смрда се појавио болестан уз пса док сам био на летовању... па сам онда покушавао женку да удомим, а њега да задржим да негујем, па ми остадоше обоје. А по нарави је невероватан, уопште није кваран и лицемер (:)) као остале мачке... као да нешто псеће има у себи.

Нисам. Било ми га је стварно жао, и баш сам био ске.њан што је на моје очи пропадао из дана у дан. Њу (жуту) сам хтео негде да удомим, иако сам је донео за себе, јер ми се није допадала идеја да држим пар... а њу сам много размазио, па сам бирао коме бих је дао, и тако на крају остала. :)

А можда би јој стварно било боље негде другде... била је научена на унутра и на непрестано људско друштво, а сада је напољу и са осталим животињама... чини ми се често када је видим, као да је разочарана у живот. А Смрда, сушта супротност... она депресивна и отмена, а он блесав и срећан...

Нисам, било ми га је стварно жао, и баш сам био ске.њан што је на моје очи пропадао из дана у дан. Њу (жуту) сам хтео негде да удомим, иако сам је донео за себе, јер ми се није допадала идеја да држим пар... а њу сам много размазио, па сам бирао коме бих је дао, и тако на крају остала. :)

А можда би јој стварно било боље негде другде... била је научена на унутра и на непрестано људско друштво, а сада је напољу и са осталим животињама... чини ми се често када је видим, као да је разочарана у живот. А Смрда, сушта супротност... она депресивна и отмена, а он блесав и срећан...

Jao ćuti! Ko da se na slici vidi cela situacija... vidi njene oke :sad2: strašno! A on.... :super:

Taman sam hvalila Maju kako se oporavila i opametila posle sterilizacije - a ona, gadura...:ljutko:
Počela je da zapišava sve redom. Krenulo je sa žbunjem oko kuće, pa ulazna vrata, pa neki dan ormarić u kupatilu i na kraju kruna svega - juče je ladno popiškila suprugovu nogu :aaa::nono:!!! Kad je nije tog momenta ubio, živeće sto godina. Ovo još nikad nismo doživeli, godinama imamo mace i naše i siročiće sa ulice, ali da nas zapišavaju...
Prvo smo mislili da to radi komšijski mačak koji je naučio kako se ulazi na sprat i sad svako veče dolazi da jede (bivši Majin dečko, zovemo ga prizetko:mrgreen:). Kad smo videli da to radi ona, mislili smo da "prefarbava" preko njegovog mirisa, ali brate, kad je izmarkirala supruga - sad više ne znamo ni šta da mislimo :sad2:.

Ово је апдејт мојих неваљалаца... мало су порасли:

img0055ae2.jpg

Женка (лево) је та која је одрасла унутра и која је гњурала у ћебе.
А овај мушки десно је кереће посвојче.

jao cica mice, kako su slaaaaaaaaaaaaatki i kako poziraju :heart: :kiss: , on je, vidi se, djavolak mali :kiss:

Pa to rade kad im je ''milo'' :) Imala sam jednog mačka koji je stalno sisao moju frotirsku pidžamu koju smo zvali MAJKA :hahaha: morala sam da mu je poklonim pošto mi bilo gadno da je onako balavu nosim :sad2:

:lol: i mi smo imali MAJKU, to je bilo neko parche veshtachkog krzna, pa je mache stalno sisalo i vuklo MAJKU sa sobom :heart: i pre spavanja sisa, "mesi" shapicama, prede i onako zaspe u zagrljaju MAJKE :) .
that was sooo cute
nedostajala joj mama :sad2: , bila je stara oko 10 dana kad sam je nashla

Taman sam hvalila Maju kako se oporavila i opametila posle sterilizacije - a ona, gadura...:ljutko:
Počela je da zapišava sve redom. Krenulo je sa žbunjem oko kuće, pa ulazna vrata, pa neki dan ormarić u kupatilu i na kraju kruna svega - juče je ladno popiškila suprugovu nogu :aaa::nono:!!! Kad je nije tog momenta ubio, živeće sto godina. Ovo još nikad nismo doživeli, godinama imamo mace i naše i siročiće sa ulice, ali da nas zapišavaju...
Prvo smo mislili da to radi komšijski mačak koji je naučio kako se ulazi na sprat i sad svako veče dolazi da jede (bivši Majin dečko, zovemo ga prizetko:mrgreen:). Kad smo videli da to radi ona, mislili smo da "prefarbava" preko njegovog mirisa, ali brate, kad je izmarkirala supruga - sad više ne znamo ni šta da mislimo :sad2:.

Prvi put čujem da ženska maca zapišava! :eek:
I bila sam ubeđena da samo mokraća mačora smdi onakoooo... fuj! :)

Данас смо видели мацу у излогу док смо шетали клинци и ја.

U Knezu ima jedna crno bela cica maca koju nekad sretnem kako lezi u izlogu knjizare. Tada kada sam je videla, usla sam unutra i pitala za koje pare prodaju macu :D.

Kad god je vidim imam neku poslasticu za nju, bilo da sedi u izlogu, na barskoj stolici na ulazu radnje, ispred radnje ili negde u okolini. Vazno je da je vidim.

Mislim, sasvim normalno je da nosim brikete sa sobom gde god krenem :lol:. Al' stvarno ih nosim... :roll:

Možda je maca uplašena pa tako reaguje... pogotovo što je trudna...

Mislim i ja tako...ali kako je rasplašiti i naučiti da joj prvi izbor ispoljavanja nezadovoljstva ne bude grebanje i ujedanje?

Uskoro stižu mačići, jedno nameravamo da zadržimo pa će biti prilike za vaspitavanje od početka :) a možda i ona omekša uz njega i posle sterilizacije.

Još nešto - da li ogrebotine od mačjih kandži nose rizik od tetanusa?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back