Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvek je bila debeljuskasta, kada je sterilisana, a to je bilo u 8 meseci, doktori mi rekli da je sva bila masna unutra ...takav tip, mastan:) A sada se dodatno ugojila jer koristi Zonino prisustvo i moju bolecivost i zelju da ih sve lepo zblizim, bezobraznica jedna:)

Moja CicMic baš mnogo manje jede od kad je steilisana.. čak mislim nekad da je mrša s obzirom da ima malo dužu dlaku... ali šta da radimo, ona je toliko razmažena što se hrane tiče da neće čak da jede ni na jednom istom mestu, nego moraš za njom da ideš sa tacnicom, te na sims od kuhinje, te na terasu, te na tea peć... kad sam videla ćaleta da je hrani na krevetu umalo se nisam šlogirala... :eek: strašno stvarno...

Eeee, ma lopuze su one...:D. Ali ne mozes ih ne voleti :lol:. Ove moje jurim sa klopom po kuci, prostorijama, ormanima, cim mi se ucini da lose jedu. Cak im prinosim dok se izvaljuju na raznim mestima pa jedu iz lezeceg polozaja da se slucajno ne pomere nepotrebno, kad vec imaju mene da ih tetosem :hahaha:.

Eeee, ma lopuze su one...:D. Ali ne mozes ih ne voleti :lol:. Ove moje jurim sa klopom po kuci, prostorijama, ormanima, cim mi se ucini da lose jedu. Cak im prinosim dok se izvaljuju na raznim mestima pa jedu iz lezeceg polozaja da se slucajno ne pomere nepotrebno, kad vec imaju mene da ih tetosem :hahaha:.

:eek::eek::eek: znaaaam o čemu pričaš! Ova moja ne pije vodu uopšte, jedinu tečnost unosi tako što joj obavezno u sosić sipamo vodu i napravimo moču inače nema šanse, dehidrirala bi! A svaki dan joj ipak menjamo vodu! I ako joj slučajno pipneš brk dok joj sipaš sosić u činiju, tresne šapom, digne repić i odeeeee, neće da jede... Joj al sam se sad ispovedila, ovo je sigurna kuća za žrtve mačaka :hahaha:

E sve krajnosti! A ja danas malko prilegla posle rucka, Zone samnom u sobi, mace u drugoj. Kad sam ustala, a u kuhinji haos, prevrnuta kanta za djubre, na podu "oglodana" pileca ledja (koja sam ja za rucak lepo ocistila i MESO podelila macama, a kost kao otpad bacila u djubre):otkacio: A moje mace spavaju kao zaklane na krevetu, nevine face, niko nije kriv:whistling: I da samo napomenem, da su neposredno pre toga rucale, kompletno i bogato! I sta sad ja da kazem, kako ta cudovista da drzima na dijeti? Pa pojesce i nama usi dok spavamo, od gladi bre!:dash:

Večeras mi je Mica imala neke tikove... sva se nešto plašila... spava mi u krilu, ja spustim ruku da je pomazim ona se trgne... na svaki šum se prepadala, ne znam šta joj je... a dođe joj s vremena na vreme... dal je pun mesec ili šta je... :roll:

• Podržavam
Reactions: Zak
Naša Maja neuporedivo bolje jede nego njen sin Meda.
Ona i inače jede svašta, često i čorbice, a otkad je moja mama kod nas (šlogirana pa jede u dnevnoj sobi na trosedu) Maja je dežurna pored nje čim baba uzme kašiku. Obe su naučile da dele babino jelo, pa je madam Majićka počela da jede specijalitete kao što su: hleb udrobljen u supu, punjena paprika sa sve paradajzom, hleb udrobljen u mleko, krompir pire :mrgreen:... Još kad je baba tako dobra da joj da iz svog tanjira - ma sve je super!:klap: Kad njih dve krenu da jedu to samo treba uzeti kameru i snimati. Baba je hepi što ima društvo a Maja smatra svojom obavezom da bakici smaže pola ručka (babi odgovara - ne grdim je da je malo pojela). Slizale su se "ko dve mačke" :cmok:
Od kako je sterilisana maca se baš oporavila i podgojila, nema više stalnih trudnoća i dojenja, zdrava je i vesela. Sad je nabacila i zimsku bundicu pa je sva fina, mekana i svilena. Po ceo dan šetka napolje i nazad, svakog mora da dočeka i isprati, sve da vidi, proveri, onjuška, juri lišće po dvorištu, proverava golubove i vrapce, dok kuvam ona sedi na stolu i doooobro prati kako ja to radim, prve komšije prave kuću pa čim majstori odu Maja kreće u inspekciju (da li su dobro uradili, je li sve na mestu, šta su novo doneli...). Inače je prava reduša: sve mora da bude čito i na mestu, ne daj bože da joj ispadne malo klope na pod, odmah se to detaljno oliže, krzno mora da se sija, Meda mora biti savršeno čist.:super:
Tamo oko 10 uveče konačno ulazi u kuću, malo žvakne pa ode u spavaću sobu na moj deo kreveta i ne ustaje više do 10-11 ujutru:zzzz:. Valjda se premori od tolike šetnje preko dana, a onda sve ispočetka.

Ljudi, treba mi preporuka za veterinara, negde u naselju Braće Jerković bi bilo idealno. Macu bi trebalo vakcinisati i sterilisati - da li se to obavlja isključivo u ordinaciji (pošto nam je transport problem) i koliko okvirno košta? I koliko se životinja menja nakon sterilizacije?

Ljudi, treba mi preporuka za veterinara, negde u naselju Braće Jerković bi bilo idealno. Macu bi trebalo vakcinisati i sterilisati - da li se to obavlja isključivo u ordinaciji (pošto nam je transport problem) i koliko okvirno košta? I koliko se životinja menja nakon sterilizacije?

ja ti mogu na pp poslati broj veterinara koji dolazi na kucnu adresu i poprilicno je jeftin,a ja sam jako zadovoljna onim sto radi i kako radi...
moj macor se nakon sterilizacije promenio poprilicno,postao je jos veca maza i ala : )

Neupucena, vakcinu ti moze dati vet u kuci, ali sterilizacija se obavlja u ordinaciji. Za zenku je to prava operacija, za muzijaka nesto manje.

A moje mace (sve tri) su ostale potpuno iste, osim sto su veoma zdrave (najstarija je umrla u 18-oj godini, a druge dve sad imaju 15 i 13). Toplo ti preporucujem da to obavis, samo je posle nemoj razmaziti sa ishranom, to ostaje isto kao i do sada. Sto se karaktera tice, nista se ne menja na losije, samo na bolje, maznije su mace, uvek dobro raspolozene, nemaju tegoba i bas ih briga za sve:)

sterilizacija, koliko ja znam, moze da se radi i u stanu, meni je veterinar dosao i odradio to u kuci, tacnije kastarciju, mada koliko mi se cini mislim da je moguce uraditi i sterilizaciju zenke u kuci...

nego, sa gasom mi nesto nije ok, kada ga uzmem ili dodirnem iza zadnjih sapa jako ga boli, ne mogu da skontam da li ga boli pozadi ili sa strane, ili na oba mesta i pocne da mjauce, kada hoda, hoda normalno,ali ne moze normalno da legne i sedi, uspela sam da ga slikam, nikada tako nije lezao,totalno neprirodan polozaj,ali ne mogu da skonta sta ga boli
na ovoj slici se vidi kao ne savija zadne sapa kada legne, to je od jutso, sinoc je sve bilo ok, ne znam sta moze da bude, svakako cu pozvati veterinara,ali sada moram da izadjem iz stana pa me zanima da li neko ima bilo kakavu ideju
najgore mi je sto moram da ga ostavim a ne znam sta mu je

totalno neprirodan polozaj i stalno tako drzi taj gornji deo podognut kada pokusa da legne : S

NEUPUCENA - Do sad sam dve svoje mace vodila na sterilizaciju. Kod kuce nisam radila i nekako mi deluje sigurnije u pristojno opremljenoj ordinaciji.

Najmladji je skoro sterilisan i nema jos promene u ponasanju, a najstariji je jos bolje i mirnije naravi nego ranije.

TARA 623 - Nisam imala ovakav problem (samo bi mi jos i to falilo). Mogu samo da pretpostavim da mu nesto nije ok ili sa zadnjim trapom ili sa nozicama. Ne vidim bolju opciju od odlaska kod veta.

Jedna od stvari koju bi te verovatno i vet pitao jeste: da li normalno jede, piski kaki, hoda, da li je postala mirnija, povucenija, sklanja li se negde od ukucana i sl...

Vlasnici obicno intuitivno osete kada "gori" i hitno je. Sudim po sebi i onome sto mi je i vet rekao kad sam izbezumljena dolazila kod njega videvsi da je kriticno stanje kod nekog od mojih ljubimaca. Do sad jos, hvala Bogu, nisam pogresila...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back