burence
Aktivan član
- Poruka
- 1.208
ovo je cica iliti veca-vestica kad je tek stigla kod nas
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prvi put čujem da ženska maca zapišava!
I bila sam ubeđena da samo mokraća mačora smdi onakoooo... fuj!![]()
Mislim i ja tako...ali kako je rasplašiti i naučiti da joj prvi izbor ispoljavanja nezadovoljstva ne bude grebanje i ujedanje?
Uskoro stižu mačići, jedno nameravamo da zadržimo pa će biti prilike za vaspitavanje od početkaa možda i ona omekša uz njega i posle sterilizacije.
Još nešto - da li ogrebotine od mačjih kandži nose rizik od tetanusa?
То је стара пекинезерка (уствари, нешто најближе томе) која ми је остала од баке. Један тотални намћор од пса који је, ето, у 9-тој години научио да воли мачке. Три недеље сам ја њих навикавао једно на друго, а њу сам као маче безброј пута скидао са врха дрвета... да би се на крају баш искрено заволели. Нису се само трпеле, баш су се волеле... чак је и своје мачиће (два пута се мацила) преносила у заједничку просторију где су лежале са њима на смену... оно је било за не поверовати.
Ali interesantno, mešanci pekinezera su skloni da se tako lepo sprijatelje sa mačkama...Moja Zaza se macila kod Gizma u kućici i kad mačići malo porastu, ona ode negde a on ih čuva. A kad sam pokušala da ih upoznam, prvi put je bila scena kao u crtaću, ona je letela u krug po sobi, pela se na zidove i plafon trčeći u krug, ma kao na zidu smrti! Drugi put sam je skidala sa tavana. A posle, samo kad smo ih pustili na miru, da sami utvrde svoj položaj, lepo su se uklopili.
Da li neko ima iskustva sa sterilizacijom macaka na Veterinarskom fakultetu u Beogradu?
Koliko kosta, kakav je tretman, da li su ljubazni ili rade "kao na traci" i ostalo sto bi trebalo znati?
....Ovo je preuzeto iz romana "A posebno macke" Doris Lesing, dobitnice Nobelove nagrade za knjizevnost 2007. Svim ljubiteljima maca i dobre knjige toplo preporucujem![]()
Pa verovatno će on to sam čistiti jezikom i zato je na mačkama rizično primenjivati bilo kakvu lokalnu terapiju.