@Gossca
evo da ti kazem kako su glasala braon zrnca iz Brazila:
gossca: Strah od ljubavi, bliskosti je veoma realan i mnogo ljudi pati od toga.
ovo je jos veca besmislica od Sokolicinog uvodnog posta!!!!!!
Strah od krokodila dok plivas Okawangom je veoma realan.
A strah od ljubavi je tako bolesna floskula, da prestaje da me zabavlja ovo mesto
a mnogo ljudi pati i od alkoholizma, narkomanije, na Zelandu se tetoviraju, u Papui se ruchkaju, na Hawaima se smeju, u Srbiji se gleda Pinka, pa sta stim ??????
Jel to znaci da su u pravu pushaci, jer ih ima vise od oih drugih?
gossca: U knjizi doktora Zorana Milivojevica pronasla sam slucaj cetrdesetogodisnjeg coveka koji je imao problem, a u korenu njegovog problema je bio upravo strah od ljubavi, vezivanja i bliskosti.
i sta stim ?????
Taj tip moze da ima ko zna kakav problem i da okrivi Halejevu kometu, i sta onda ?! Jel ovo treba da bude neki dokaz za nesto?!?!
I ja sam nasao u jednoj knjizi da se Mishima samoubio machem, i ja od tada jedem prstima
gossca: Zasto je strah uzrok njihovih ljubavnih problema? Zato sto cesto imaju na primer fantaziju o ljubavi kao o potpunom davanju sebe.
Ovo nisam razumeo, ali zar fantazije i iluzije nisu suprotno od svesnosti????
gossca; Rekao si Sokolici da nista nije iznad nje, ne znam u kom smislu si to mislio, bukvalno ili preneseno, ali meni je i to neprihvatljivo, to vidjenje sebe kao osobe iznad svih.
Bas nista nije iznad coveka!
Tako je uradio Tvorac, i to je dobro. I to je slatko

I samo je covek mera za sve.
Svako za sebe

I svako je odgovoran prvo za sebe
I bas svako radi bas sve samo zbog sebe
Sve ostalo su izmislili ljudi: institucije, kategorije, bla, bla, bla.....
Slusaj ovu glupost:
"bla, bla, bla.... i onda ti zivot opali samar ...."
Uuuuuuu jbte, daj da vidimo ko je taj Zivot, sta trenira i koliko gura bench !!!!
Zar nam zivot nije podaren da ga zivimo, i zar nam nije data moc da je MOJ ZIVOT U MOJIM RUKAMA ?!?!?!?
Naravno da jeste
gossca: Preterati u ISPOLJAVANJU ljubavi je moguce, u smislu da nase najbolje namere i osecanja ne odgovaraju necijoj predstavi o ljubavi.
Pa ovo je suuuuuper

ali to ide u prilog mom stavu.
Problem je upravo u odnosima, i ocekivanjima, i "najboljim namerama"
Svako ima pravo na svoje "predstave o ljubavi" i niko nema prava da nekome namece "svoje najbolje namere" kao izraz svoje preterane ljubavi
Put do pakla je poplocan dobrim namerama
Stvar je bre sasvim prosta:
ljubavi ima, ili nema
A vi se samo plashite i strashite