Kad_LupimLupim
Elita
- Poruka
- 19.925
To nema veze sa strahom od ljubavi, nego opsesivne ljubavi i posesivnog ponasanja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Struja:uh,izvini onda,delujes mislenije,ja sam u vrlo kasnim 30-im
da stice se,ali opet neki ljudi koliko god traze ne znaju zapravo sta traze, i koliko god zele, nije im zrela i jasna zelja.i retki su rekla bih iz mog iskustva oni koji se otvore i koji se ne boje.pre cu sagoreti u davanju i primanju,nego se plasiti da dam i primim.uopste se ne plasim.
i ne razumem teznju ljudi za savrsenom srecom i ljubavlju,a sa toliko malo hrabrosti,sa toliko sitnicavosti,toliko straha,toliko vaganja.
to nikada necu razumeti.samo treba uzeti u obzir tu lakocu ljudskog govora, olako davanje obecanja,olako prevaljivanje lepih i sadrzajnih reci, trosenje istih na neke usputne ljude.banalizovanje svega do te mere da se gubi smisao.
takvi ljudi su kukavice, slabici, samozivci, emotivni vampiri, jer te otvore, proceprkaju,uzmu i bez da te zasiju, bez anestetika odu.
mnogo se prica, malo se radi na sopstvenom, malo se oseca za drugog,malo.a sve pod neznim pogledom, ceznjivim uzdahom,nekim iluzijama.
stvar je koliko ces verovati,koliko ces bez obzira sto vidis da nije sve kako izgleda, ipak sebi dopustiti da dajes bez straha. i budi sigurna da ces tako otvoriti sebe, dostici lepotu, uzdici se iznad mizerije,koliko god da nekada deluje da pucas, da si ranjena, da umires.srecni su oni koji bez straha sebe daju.oni mogu da ocekuju i da dobiju.suprotno njima, kukavice se hrane mrvicama i drhte nad njima. pre ce puci, pre ce ostati prazne neispunjene duse jedan takav covek, nego ovaj sto gori vecnim plamom.
a to se uci.

Ali ovo boldovano mu dodje najteze.parka:I ne bi bilo tako teško razlikovati ta stanja, ali nekako nas je društvo (književnost, film, ljis forum itd) ubedilo da "ljubav" nije "prava" ako zbog voljenog nam bića nismo spremni da se u roku od dve sekunde odreknemo: porodice, prijatelja, posla, sopstvenog mišljenja, poslednjeg zalogaja šampite, dece, života, masne hrane, slobode, kućnog ljubimca, p0rn0 sajtova, fudbala/španske serije, svih svojih snova i težnji i sličnih sitnica. Pa onda još i da imamo prava da to tražimo i od nesrećne voljene oobe.

Ovde se ja slažem u potpunosti, samo je problem u tome što mnogi nisu toga svesni, nego misle da su najnesebičniji i najpožrtvovaniji i još svašta naj, a pri tome rade stvari koje od njih niko ne očekuje i ne traži i sve to trpaju u folder "ljubav" pa se posle pitaju zašto to niko nije znao da ceni, tu njihovu žrtvu. I totalno su zaokupljeni sobom i onim što su oni učinili za taj odnos, i u njima nema mesta za ono što onaj drugi zaista želi i oseća. I onda posle bude da taj drugi nije znao da voli.boogie wogie:ko god ima problem sa davanjem ili primanjem "Ljubavi" ima problem sa narcisom.

baby jane:u par prethodnih komentara je bas lepo objasnjeno sta znaci voleti i odakle taj strah od ljubavi kod svih nas...ja jednostavno mislim da kad naidjes na onog pravog,ljubav sama dodje i nema vise onog ja volim,ja zelim i samo ja,ja,ja vec to postaje nesto sto oboje zelite da DELITE...
Sokolica_M:Ne bih se složila...
tara623:vidis da covek pise OO umesto U samo kada je U u sredini,ne na kraju ni pocetku reci...nemoj da me zbunjujes...
Sokolica_M:Da li vam se učinilo nekad da vas neko toliko voli, da vas to na neki način, koliko ispunjava, toliko i još više, plaši, iako se taj strah ne može potpuno definisati i svrstati u red običnih strahova? Ili da vi nekog volite toliko silno, toliko puno i osećate da, što više težite da iskažete veličinu i snagu te ljubavi prema nekome, taj neko vam kao izmiče, kao da ga prepada vaša ljubav?
Ja sam sigurna da u ljudskoj prirodi, podsvesti, psihi,... postoji taj čudan strah od preteranih emocija, ali ne znam kako da ga objasnim... Vidim po sebi, primećujem kod drugih... Da i ljubav, kao najsavršenije osećanje, ipak treba biti kontrolisano u ispoljavanju, ipak treba da se drugima daje ''dozirano''... onoliko koliko je čovek kao nesavršeno biće spremno da ''podnese''...