loptica doskocica
Domaćin
- Poruka
- 3.541
Mislim kada neće da uradi nešto za tebePa to kad ti trebas nesta uraditi za nekoga a kada neko za tebe onda nije
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim kada neće da uradi nešto za tebePa to kad ti trebas nesta uraditi za nekoga a kada neko za tebe onda nije
Pa musko je valjda mu je sudjena ta uloga zrtvenoga jarcaMislim kada neće da uradi nešto za tebe
Dogovoreno!Pa musko je valjda mu je sudjena ta uloga zrtvenoga jarca
On ne voli more, ja obožavam. Naravno da idemo na letovanje. Ne mora svake godine, idem i sa drugaricama, ali dovoljno što je ispoštovao moju želju.Neki praktičan/čest primer za to?
Ako se žrtvujete zbog nekoga,radite nesto da bi nekom drugom bilo lepo iako vam se to u tom trenutku ne radi, ili vam je tesko ili ne zelite ili vam ne prija
Da li je to dokaz ljubavi ? Ili je samožrtvovanje izdaja ili gubitak sebe ?
To nije osecaj ljubavi vec osecaj za druge ljude.Ako se žrtvujete zbog nekoga,radite nesto da bi nekom drugom bilo lepo iako vam se to u tom trenutku ne radi, ili vam je tesko ili ne zelite ili vam ne prija
Ovo nije žrtva već kompromis i dogovor.On ne voli more, ja obožavam. Naravno da idemo na letovanje. Ne mora svake godine, idem i sa drugaricama, ali dovoljno što je ispoštovao moju želju.
Pogledaj forum gde je tema. Omašio si poentu.To nije osecaj ljubavi vec osecaj za druge ljude.
Lako je imati osecaj za vlasiti zeludac. Egoizam je sila sabirnica naseg bica.
Osecaj za druge je nesto sto bi bio visi nivo zrelosti duse.
Ukoliko to nazivaš mikrožrtvama i to na svakodnevnom nivou najbolje beži iz tog odnosa.Сваки животни однос се састоји од много много микрожртви на свакоднедном нивоу.
Koja je razlika između žrtve i kompromisa? Osim strane i domaće reči?Ovo nije žrtva već kompromis i dogovor.
Najbolje da se niko ne druži ni sa kim, jer svaki odnos zahteva nešto. Tipa, zove te drugar na kafu, hoće da ti priča nešto njemu važno, a tebi se spava? Ili još bolje, zove telefonom, a ti se ne javljaš jer te mrzi.Ukoliko to nazivaš mikrožrtvama i to na svakodnevnom nivou najbolje beži iz tog odnosa.
Žrtva može biti dobrovoljna ili ne (evo pikax je opisala kroz primer davanja bubrega, što je ok).Koja je razlika između žrtve i kompromisa? Osim strane i domaće reči?
Pričamo o ljubavnim odnosima. Tema je na tom forumu.Najbolje da se niko ne druži ni sa kim, jer svaki odnos zahteva nešto. Tipa, zove te drugar na kafu, hoće da ti priča nešto njemu važno, a tebi se spava? Ili još bolje, zove telefonom, a ti se ne javljaš jer te mrzi.
Kakav kompromis kao obostrani pristanak? Pa jedan hoće, drugi neće? Izgleda da taj termin žrtva asocira na neko seciranjeŽrtva može biti dobrovoljna ili ne (evo pikax je opisala kroz primer davanja bubrega, što je ok).
Ukoliko nije dobrovoljna - žrtva si manipulacije.
Kompromis je dogovor. Obostrani pristanak na nešto.
Upravo tako. Danas pravim kompromis ja, sutradan će on.Kakav kompromis kao obostrani pristanak? Pa jedan hoće, drugi neće? Izgleda da taj termin žrtva asocira na neko seciranje![]()
Hajde malo da prevedemo. Žrtvuješ svoj ego, udobnost, lenjost, zarad drugog. Svaki dan. Ustaneš rano da odvedeš dete u vrtić. Odrekneš se piva sa ekipom svakog petka ter hoćeš da pošalješ klinca prvi put na letovanje, U partnerstvu, Ideš tamo gde ona voli jer znaš da je čini srećnom. Žrtvuješ se radi nje. Iako tebi nije nešto.Upravo tako. Danas pravim kompromis ja, sutradan će on.
Termin “žrtva” je odlično postavljen ovde, jer većina nije ni svesna tih žrtvi na svakodnevnom nivou, iznad napisa neko o tome...
Pa mnoge žene posle nekoliko godina braka u seksu "leže kao klade", neće da učestvuje, a žrtvuje se zbog dece da ne pukne brak.Ako se žrtvujete zbog nekoga,radite nesto da bi nekom drugom bilo lepo iako vam se to u tom trenutku ne radi, ili vam je tesko ili ne zelite ili vam ne prija
UpravoAko danas pristaneš na nešto što ne želiš, vec sutra ili jednog dana ceš mrzeti tu osobu zbog koje si podnela žrtvu koju nisi želela
A mrzeceš i sebe što si pristajala na sve to
Pitala si za razliku izmedju žrtve i kompromisa, odgovorila sam ti. Očigledno nisi razumela da su to potpuno sve različite stvari. Vrati se, pročitaj ponovo.Hajde malo da prevedemo. Žrtvuješ svoj ego, udobnost, lenjost, zarad drugog. Svaki dan. Ustaneš rano da odvedeš dete u vrtić. Odrekneš se piva sa ekipom svakog petka ter hoćeš da pošalješ klinca prvi put na letovanje, U partnerstvu, Ideš tamo gde ona voli jer znaš da je čini srećnom. Žrtvuješ se radi nje. Iako tebi nije nešto.
Pa nije isto zbog nekog i za nekog.Ako se žrtvujete zbog nekoga,radite nesto da bi nekom drugom bilo lepo iako vam se to u tom trenutku ne radi, ili vam je tesko ili ne zelite ili vam ne prija
Pročitaj ti moje postove. Ako želiš da skapiraš šta sam htela da kažem. Nebitno uostalom. Nije prvi put sa tobom neko nerazumevanje.Pitala si za razliku izmedju žrtve i kompromisa, odgovorila sam ti. Očigledno nisi razumela da su to potpuno sve različite stvari. Vrati se, pročitaj ponovo.
Ovo što opisuješ u postu na koji se nadovezujem su komptomisi u jednoj vezi.
Nešto dobrovoljno, na obostrano zadovoljstvo. To je ok.
Raditi nešto što ne želiš i što doživljavaš kao svoju žrtvu je jako loše za tebe, u toj vezi.
Ukoliko to nazivaš mikrožrtvama i to na svakodnevnom nivou najbolje beži iz tog odnosa.