Žrtvovanje kao dokaz ljubavi?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako se žrtvujete zbog nekoga,radite nesto da bi nekom drugom bilo lepo iako vam se to u tom trenutku ne radi, ili vam je tesko ili ne zelite ili vam ne prija

Da li je to dokaz ljubavi ? Ili je samožrtvovanje izdaja ili gubitak sebe ?

Сваки животни однос се састоји од много много микрожртви на свакоднедном нивоу.

Ako se žrtvujete zbog nekoga,radite nesto da bi nekom drugom bilo lepo iako vam se to u tom trenutku ne radi, ili vam je tesko ili ne zelite ili vam ne prija

To nije osecaj ljubavi vec osecaj za druge ljude.

Lako je imati osecaj za vlasiti zeludac. Egoizam je sila sabirnica naseg bica.

Osecaj za druge je nesto sto bi bio visi nivo zrelosti duse.

Upravo tako. Danas pravim kompromis ja, sutradan će on.

Termin “žrtva” je odlično postavljen ovde, jer većina nije ni svesna tih žrtvi na svakodnevnom nivou, iznad napisa neko o tome...
Hajde malo da prevedemo. Žrtvuješ svoj ego, udobnost, lenjost, zarad drugog. Svaki dan. Ustaneš rano da odvedeš dete u vrtić. Odrekneš se piva sa ekipom svakog petka ter hoćeš da pošalješ klinca prvi put na letovanje, U partnerstvu, Ideš tamo gde ona voli jer znaš da je čini srećnom. Žrtvuješ se radi nje. Iako tebi nije nešto.

Pa mnoge žene posle nekoliko godina braka u seksu "leže kao klade", neće da učestvuje, a žrtvuje se zbog dece da ne pukne brak.

Hajde malo da prevedemo. Žrtvuješ svoj ego, udobnost, lenjost, zarad drugog. Svaki dan. Ustaneš rano da odvedeš dete u vrtić. Odrekneš se piva sa ekipom svakog petka ter hoćeš da pošalješ klinca prvi put na letovanje, U partnerstvu, Ideš tamo gde ona voli jer znaš da je čini srećnom. Žrtvuješ se radi nje. Iako tebi nije nešto.
Pitala si za razliku izmedju žrtve i kompromisa, odgovorila sam ti. Očigledno nisi razumela da su to potpuno sve različite stvari. Vrati se, pročitaj ponovo.

Ovo što opisuješ u postu na koji se nadovezujem su komptomisi u jednoj vezi.
Nešto dobrovoljno, na obostrano zadovoljstvo. To je ok.

Raditi nešto što ne želiš i što doživljavaš kao svoju žrtvu je jako loše za tebe, u toj vezi.

Pa nije isto zbog nekog i za nekog.
Zbog mi je vise kao dill a za je cista moja zelja jer cu uzivati da nekog necim usrecim(uradim makar zahtevalo napor),pa mi nije ni gubitak sebe.
Na kraju krajeva bitan je krajnji ishod.I za sebe se nekada iscimam da bi (mi)na kraju bilo lepo.
Stvar iskrene zelje nije gubitak kako god da ga okrenes,ne gubi se tu sopstvena autonomija

Pitala si za razliku izmedju žrtve i kompromisa, odgovorila sam ti. Očigledno nisi razumela da su to potpuno sve različite stvari. Vrati se, pročitaj ponovo.

Ovo što opisuješ u postu na koji se nadovezujem su komptomisi u jednoj vezi.
Nešto dobrovoljno, na obostrano zadovoljstvo. To je ok.

Raditi nešto što ne želiš i što doživljavaš kao svoju žrtvu je jako loše za tebe, u toj vezi.
Pročitaj ti moje postove. Ako želiš da skapiraš šta sam htela da kažem. Nebitno uostalom. Nije prvi put sa tobom neko nerazumevanje.

Back