Ако овај твој пост није ироничан, онда, бојим се, не говоримо баш сличне ствари...
Наиме, ко што рече Соколица, само родитељска љубав је безусловна, све остале су још како ''условљене''...
Чик да видим како ћемо и даље безусловно волети некога ко нас кињи, туче, малтретира, понижава и изражава презир према нама... Значи, та особа ипак мора да испуњава неке услове... (Иначе, једино рођену децу увек волимо, чак и кад су таква према нама, али то је већ биологија...)
ok, vidim da ne govorimo o slicnim stvarima
Ja mislim da je jedina ljubav "bezuslovna ljubav", i nije vazno prema kome.
Recimo prema Bogu !
Sto se tice "roditeljske ljubavi", tu si na vrlo klizavom terenu, i to nema veze sa biologijom, a tek ako ima - onda nije "ljubav"
Samo jos kad cujem i da deca "vole" roditelje, onda mi se prevrne stomak
Hellen: Чик да видим како ћемо и даље безусловно волети некога ко нас кињи, туче, малтретира, понижава и изражава презир према нама...Значи, та особа ипак мора да испуњава неке услове...
pa zar nisam milion puta ponovio da mi sami biramo sve !!! Ajde sad mi objasni zasto bi neko uopste voleo nekog ko ga "kinji, tuce, ponizava...... "
Zasto bi neko uopste disao isti vazduh sa takvim osobama????????????
Sto se tice "ispunjavanja uslova", to je takodje stvar tvog slobodnog izbora.
Hellen: Иначе, једино рођену децу увек волимо, чак и кад су таква према нама, али то је већ биологија...
Samo da mi jos objasnis odakle potice termin "deca iz kontejnera", i odakle nam puna sirotista ?
Ja tvrdim da je primarni uzrok svih nasih problema "nevoljenost", iz detinjstva, pa tako redom do kraja
Hellen: Претпостављам да постоје и такви, савршени, ''без мане и страха'', али нису баш честа појава...
to i ja mislim, i te "retke" smatram "odabranim"

i oni su hrabri i jaki i pametni i sposobni da vole bezuslovno, da vole za sebe
E, a za sve ostale postoji kineska prodavnica

Tamo je sve dostupno, brzo, i jevtino

toliko i vredi

toliko i traje
Svim uplashenim i zastrashenim zelim prijatno popodne sledecom pesmom Boba Dilana:
cini mi se vekovima,
vuk sa ovcom nesto ima........