Elefteria
Aktivan član
- Poruka
- 1.682
''Deseta simfonija'', triler a la Da Vinčijev kod, pri kraju sam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I, zašto praviš istu grešku?
Msm, knjige se meni dopadaju, ali ti ako ih ne voliš, ovo ti je slično.
Nisam rekla da sam napravila gresku zato sto sam uzela da je citam.
Vec da sam imala predrasude o "popularnim " knjigama.
Zasto sam uzela ovu drugu?Izgleda da u meni cuci jedan mali mazohista
Inace "Lovac na zmajeve" mi je toliko bio tezak, da 3 dana nisam znala za sebe, ali sam otisla direkt u biblioteku po "Sunasca"![]()
![]()
To samo znaci da te je ``Lovac na zmajeve`` kako bih rekla ``dotakao``, ostavio utisak na tebe, pa si posle ``odmora`` uzela i drugu njegovu knjigu.
E sad, koja ce ti se vise dopasti, to zavisi od tvog senzibiliteta citalackog.
Meni su se vise dopala ``Sunasca``![]()
Ako moze neko ko je clan Centralne biblioteke Beograda da mi se javi, imam neko pitanje...? Hvala unapred....!
Te malo cudne knjige i jesu najbolje.Zivot je cudan,pa prave knjige isto tako deluju.
Madam Bovari je jednostavnija knjiga ali Flober je generalno dobar pisac.Njegovih knjiga nema puno kod nas.Imaju i neka njegova pisma da se nadju.A osim Madam Bovari koja je najcesca,malo teze je naci Salambu i Sentimentalno putovanje.Ja od njega imam i knjigu Kusanje svetog Antonija.
Tajni dnevnik Adrijana Mola - Sju Taunzend, Laguna, 240 str. 10/10
E pa, slatko sam se smejala.
Tipican tinejdzer, sa tipicnim tinejdz problemima, ali ih sasvim netipicno pretstavlja i o njima prica.
Toliko mi je sladak, simpatican, i drag, da mi je doslo da ga usvojim
PS. Za ovo je kriva ova nasa Nora
Spomenula ovde Adrijana, ja u biblioteci naletela na njega, i evo podetinjila![]()
Kažu da postoji i serija, nisam gledala.
Luciuss, imas li nesto od Peljevina?
Mene licno zanima Capajev i praznina.
Gde to moze da se nadje?
Ja trazila... Nema... Rasprodato.
Al' si me zbunio s ovim kusanjem. Ja imam Iskušenje Svetog Antonija. Dok shvatih da misliš na kušanje...![]()
Nemam.I kad sam imao zaboravio sam da sam imao,jer njega nisam citao i deluje mi da je nebitan,ali ko zna,mozda i nije.
Ne nasedam ja na to sto ga ovde na forumu neki preporucuju.
Tazko meni dodje musterija i kupi neku ozbiljnu filozofsku knjigu,i pocnemo pricu,pa mi on onda trazi Lovac u zitu,kao cuo je da to mora da se procita.I onda ja se iznenadim,jer gde moze Selindzer da se poredi sa tim sto je on od mene kupio Platona,Dostojevskog ili Getea.
I tako dosta mojih musterija posmatram,vidim da im neko puni glavu sa nekim preporukama,groznim preporukama.Ali sa kim si onakav si.Ako se druzis sa nekim ko cita lose pisce,ti se identifikujes sa njim i imitiras ga.
Onda Lucius, ti mora da se družiš samo sa članovima SANU.
Нажалост, ове недеље морам да бирам књигу по броју страна, јер имам много обавеза а од следећег понедељка морам да читам лектиру. Тако да ако знате нешто психо - филозофско до 200страна, а да није баш савремено, јер то не волим да читам, предложите ми.![]()
Koju lektiru?
Ako ces kratko a da valja onda Alber Kamija,ako nisi citala,mozes neke Kafkine pripovetke takodje.
Ima jedan prevarant koji pise samo kratke knjige da bi se dodvorio citaocima,jer zna da ljudi nemaju strpljenja za knjigu od 500 strana.To je Koeljo,ali njega nikad nemoj da citas.
Imas jos ktatkih dela od Hesea.
Oko 200 strana je i Pan od Knuta Hamsuna,dobra knjiga i lako ju je naci.
I ima jos dosta odlicnih pisaca sa ne bas obimnim knjigama,ali za njih malo ko i da je jedva nacuo nesto.
Recimo August Strinberg ( Brakovi, Gospodjica Julija,Otac) ,Lope de Vega( Fuente Ovenuha), Visente Blasko Ibanjes ( Gola Maja,Slucaj u Huerti,Kolumbo), Selma Lagerlef.
Markes ima puno kratkih knjiga.
E bas lepo sto si mi pojasnilaMnogo mi je drago da ti se dopao.
Da znaš, ima nekih 5 ili 6 delova i svi su u formi dnevnika. Adrijan će porasti (u poslednjem delu koji sam čitala ima 30ak godina), postati još samouvereniji, ali ne mnogo pametniji.
A Pandora će doktorirati srpskohrvatski.
Kažu da postoji i serija, nisam gledala.
Nemam.I kad sam imao zaboravio sam da sam imao,jer njega nisam citao i deluje mi da je nebitan,ali ko zna,mozda i nije.
Ne nasedam ja na to sto ga ovde na forumu neki preporucuju.
Tazko meni dodje musterija i kupi neku ozbiljnu filozofsku knjigu,i pocnemo pricu,pa mi on onda trazi Lovac u zitu,kao cuo je da to mora da se procita.I onda ja se iznenadim,jer gde moze Selindzer da se poredi sa tim sto je on od mene kupio Platona,Dostojevskog ili Getea.
I tako dosta mojih musterija posmatram,vidim da im neko puni glavu sa nekim preporukama,groznim preporukama.Ali sa kim si onakav si.Ako se druzis sa nekim ko cita lose pisce,ti se identifikujes sa njim i imitiras ga.