Direktor NIS-a: U toku pregovori o promeni vlasničke strukture, još ima šanse da dobijemo licencu

disperse-lesley-nielsen.gif

U prevodu: malim prstom nismo mrdnuli ni da pokusamo da dovozimo naftu barzama, iako smo za sve ovo odavno znali...
Prvo nismo MI, u pitanju je firma u kojoj MI imamo manjinski deo, vecinski deo imaju Rusi. Tesko za shvatiti? Ruske naftne kompanije imaju sankcije. Ne moze Srbija uvoziti naftu za firmu koja nije njena i jos je pod sankcijama.

Odakle ti flota barzi za prevoz? Ko bi isplatio toga nekoga da vozi naftu za rusku firmu Dunavom kada ruska firma ne moze da placa nikoga jer je pod finansijskim sankcijama Zapada. Ko bi se usudio da prevozi to gorivo za sankcionisanu firmu da i sam ne padne pod sankcije? Kako bi te barze prosle teritoriju EU koja ne dozvoljava transport nafte za i od ruskih firmi ako za to nemaju odobrenje USA/EU?

I na kraju ne sasvim bezazleno pitanje, kako bi zastitio tu flotu barzi od legitimnih ukrajinskih napada dronovima? Pobiju 50-60 brodara kao zeceve i vise ne mozes naci nijednu budalu koja bi dosla na takvu barzu.

Decko, naucna fanatstika ti ocito nije strana...

1000409149.png

Saopštenje za javnost – PE-NIS korporacije.

Pošto se najavljuje obustava rada, nedostatak licence i privremeni nestanak naftnih derivata, želimo da obavestimo građane da će umesto standardne nafte dobiti — PE-NIS paket.

Ne brinite, to nije novi derivat, već novi mentalitet.

Umesto da se sedi u kolima po ceo dan, pije kafa u praznom rezervoaru i čeka da država nešto natoči, pozivamo vas da pređete na:

🚴 bicikl
🚶 šetnju
💪 pokret
🌬️ svež vazduh

Jer ako bude manje lenjosti i manje čekanja na pumpama, biće:

• manje nerviranja
  • manje troškova
  • više zdravlja
  • više energije
  • više živaca sačuvanih

Dakle:

Manje nafte – više živosti.
Manje čekanja – više života.
Manje sedenja – više PE-NIS efekta: Pokreni Energiju, Ne Insistiraj na Sedenju.

I najvažnije:

🔵 NEMA ZAGAĐENJA ZA DECU I ODRASLE.

Bez dimova, bez smoga, bez trovanja pluća.
Neka deca rastu uz čist vazduh, a odrasli uz zdravu cirkulaciju — a ne uz izduvne gasove.

Back