Bulletdodger
Iskusan
- Poruka
- 6.831
De Sad mi je malo previshe ekstreman , tako da sam obustavio chitanje "filozofije" .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jao boze kada god odem da kupim kakvo stivo za citanje,upropastim se skroz.Jao boze moj.Kupim ja danas 100god samoce konacno da procitam,jedva stignem peske do knjizare,sav ozaren platim 500din za knjigu od 300str.Jaooooooooooooo kad sam stigo kuci,a knjiga hrvatska.I to ne ona hrvatska,na hrvatskom,nego neko ***** od jezika ,nesto da me ubijesh ako znam sta je to.Msm npr.od kada to hrvati govore HISTORISKI umesto povjesno,msm WTF.Ti se jadni hrvati upletoshe u neke fantazije o samostalnom jeziku da jadni ne znaju sta rade,sopstvene reci skrnave.Uglavnom za neverovatno povljnu cenu sam dobio odlicnu knjigu na nekom vanzemaljskom jeziku.Sutra idem u Delfi kod skca da pokusham da vratim ovo stvorenje....Samo da upozorim ljude da paze sta kupuju.U Srbiji svi gledaju gde da te zajebu.
p.s Apelujem da se ne kupuju knjige,vec da se uzimaju striktno iz biblioteka kako Majstor i margarita Bulgakova kostaju 1700dinara,a Carobni breg kosta nepune 2000,msm daj ****** ni jedan roman ne vredi toliko u zemlji gde je prosecna plata izmedju 19 i 25 000![]()
De Sad mi je malo previshe ekstreman , tako da sam obustavio chitanje "filozofije" .
Zavrsila "Kolibu"
Pocela "Dete 44"
pričaj, kakva je "Koliba"? Namjeravam je čitati uskoro, ako nije previše potresna? Pošto znam već o čemu je...
Nisam roditelj
Nego kad sam citao opis knjige izgleda mi kao zanimljivaNisam jos uzeo da je citam.
Da probam ja da odgovorim"Koliba" je više priča o specifičnom poimanju Boga, Isusa, Svetog duha, pa i religije i uređenja sveta i ljudskih odnosa. Jeste potresna u smislu da je petogodišnja ćerka glavnog junaka ubijena, tako priča otprilike počinje. Može da te iznervira knjiga, mene je iznervirala u nekim delovima. Pomalo podseća na Koelja i njegov stil, a i shvatanja.
Pazi, uopšte ne sumnjam u magične moći te knjige, ali iz tvoje postavke vidi se da nisi čitao Džozefa Helera (Kvaka 22):
Ako svako ko Kolibu pročita ili je lud ili poludi, a niko ko je lud to nikada neće priznati, onda zapravo niko ne može znati da je u toj knjizi problem, jer niko o tome neće posvjedočiti!
Ovaj Heler ti je i preporuka za čitanje.
Neko ti je ranije preporučio Peljevina. Najbolja knjiga mu je Čapajev i Praznina. Omon Ra je isto OK, Generacije P još može proći, ostale nisu nešto. Ali Čapajev i Praznina je definitivno jedna od boljih knjiga koje sam čitao u posljednjih deset godina.
Jao boze kada god odem da kupim kakvo stivo za citanje,upropastim se skroz.Jao boze moj.Kupim ja danas 100god samoce konacno da procitam,jedva stignem peske do knjizare,sav ozaren platim 500din za knjigu od 300str.Jaooooooooooooo kad sam stigo kuci,a knjiga hrvatska.I to ne ona hrvatska,na hrvatskom,nego neko ***** od jezika ,nesto da me ubijesh ako znam sta je to.Msm npr.od kada to hrvati govore HISTORISKI umesto povjesno,msm WTF.Ti se jadni hrvati upletoshe u neke fantazije o samostalnom jeziku da jadni ne znaju sta rade,sopstvene reci skrnave.Uglavnom za neverovatno povljnu cenu sam dobio odlicnu knjigu na nekom vanzemaljskom jeziku.Sutra idem u Delfi kod skca da pokusham da vratim ovo stvorenje....Samo da upozorim ljude da paze sta kupuju.U Srbiji svi gledaju gde da te zajebu.
p.s Apelujem da se ne kupuju knjige,vec da se uzimaju striktno iz biblioteka kako Majstor i margarita Bulgakova kostaju 1700dinara,a Carobni breg kosta nepune 2000,msm daj ****** ni jedan roman ne vredi toliko u zemlji gde je prosecna plata izmedju 19 i 25 000![]()