Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim pomoc,trazim knjigu koju ne mogu da nadjem,radi se o knjizi brace Strugacki Piknik kraj puta.Ako bi iko znao poslednjeg izdavaca u Srbiji bio bi zahvalan:):)

Mozes je naci samo po antikvarnicama, koliko se meni cini.
Objavljena je dva puta: prvi put 1979. izdavac je Srpska knjizevna zadruga, a drugi put 1996, objavio Plato.

Uvijek. Prorok, Halil Džubran

Naše stoljeće Günther Grass; Orhan Pamuk, Istanbul, Snijeg, Muzej nevinosti; Kabulske lastavice Yasmina Khadra; Poslije Krista, Vasilis Aleksakis, Frida ili o boli, Slavenka Drakulić; Život u doba kolere, Gabriel Garcia Marquez; Noriaki Murakami, Norveška šuma; Portugalska pisma, Mariana Soror
Tetka Safia i manastir, Bahaa Tahera

Pročitala sam Ljubavnu priču, Džodi Piko. Sviđa mi se kako je pokazala zbunjenost glavnih junaka, i njihovo suočavanje sa bolom i novim okolnostima. Ništa nije crno-belo, i na kraju se i čitalac zapita da li bi glavnog junaka osudio ili oslobodio, da je bio porota.

Sad čitam Sluškinjina priča, Magaret Atvud. Obećava za sada, orvelovske teme.:)

Iskopao iz svoje biblioteke malu knjižicu, zbirku Grema Grina u predvodu Ljerke Radović, u kojoj su Treći čovek, rađen za film, ali i Pali idol, koji ni bio pisan za film i prvobitno se priča zvala Soba u suterenu , a u knjizi su još i Vožnja u okolinu i Upropastitelji.

Poslednja izmena:
Trenutno citam Hiljadu cudesnih sunaca, a procitala sam Lovca na zmajeve, preporucujem, snazna, realna, i tabu tema, upoznaje nas sa Avganistanom, ratnim desavanjima, dobro obradjena tema, recenice su jasne, opisi snazni, poredim sa Orhanom Pamukom i njegovim stilom pisanja. Za svaku preporuku. Pisac je Haled Hoseini.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back