Šta ste danas jeli?

Sinoć uz Istražitelje :rumenko: pileće batake pečene u pokrivenoj posudi, nalivene vinom i sa još par klasičnih začina (C, peršun, beli luk i slatka paprika), paradajz-salatu sa dosta luka i lanenu pogaču (koja je odlična za probavu, verujte mi na reč).

Lepa corbica od junetine sa dodatkom mladih krompirica, przeni krompirici posle kao dezert, shta cu kad ga svi volimo, e jeste li probali kada przite mlade krompirice da ubacite malo belog luka da se przi zajedno sa krompiricima, daje im neverovatan ukus.:bye:

Spagete od tunjevine - wth is that. :think:
Па, погрешила сам ...није шпагете ОД туњевине, него СА туњевином.:D

У случају да те занима рецепт:
два-три чена белог лука исецкати на ситне коцкице, па их ставити на уље да се пропрже....па у то додати брашно и пропржити га заједно са белим луком...па на то налити сок од парадајза са мало воде, шећера и соли....ако се згусне додати воду да се разреди...кад прокључа, убацити једну конзерву туњевине и кувати још десетак минута...ето прелива за шпагете...ручак готов за 20 минута плус лаган:)

Ovo cu morati da probam. :D Mada sam prilicno konzervativan sto se tice tunjevine, jedem je samo sa hlebom i lukom. I to sam se jos navukao u poslednje vreme na onu tunjevinu sa mirodjijom, a sad je vise nema nigde u gradu. :sad2:

Back