Goscica
Domaćin
- Poruka
- 4.534
Ja za ručak napravila bešamel sos i prelila preko ravioli sa mesom. Na desert nisam smela ni da pomislim
A vi?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A MI smo na roštilj bacili dobre komade pastrmke, prelivene limunom, belim lukom i peršunom i sve vreme prelivali mešavinom maslinovog ulja i belog vina. Umlaćena uz krompir salaticu sa crnim lukom i jabukovim sirćetom. Sve vreme zalivano vinom, a posle svega grožđe Hamburg + više komada duvana sa kavicom. Užas!Goscica:Ja za ručak napravila bešamel sos i prelila preko ravioli sa mesom. Na desert nisam smela ni da pomislimA vi?
jagodica:to je kolac od testa sa visnjama, deluje dosadno, dok ne pocnete da ga jedete..ja smazala jedno 4 sada
Odlican izbor za dijetu. Moracu da probam...jagodica:jagodica:to je kolac od testa sa visnjama, deluje dosadno, dok ne pocnete da ga jedete..ja smazala jedno 4 sada
pala je i 5. za slobodu...ili ej to bila shesta
posto ima masti onako nisu bash laganica. ali su dobree...
ode dijeta))
taj kolach pravi moja majka i ludilo je.Ipak je najlepsi sa visnjama, mada mogu i kajsije ili neko drugo voce....Danima mi se jedu KNEDLE SA SHLJIVAMA, mozda padnu danas, sutra na tanjirche!jagodica:evo vam bublanjina...dobar nachin da se zavrsi dan, narocito ako ste na dijeti
ako znate nema veze, verovatno su vam pravile mame. to je kolac od testa sa visnjama, deluje dosadno, dok ne pocnete da ga jedete..ja smazala jedno 4 sada
1/4 kg masti mutiti sa 1/4 kg secera i 6 zumanaca (oko pola sata). dodati 1/4 kg brasna i 6 umucenih belanaca. sipati u pleh a odozgo staviti visnje (ili neko drugo voce - mi ga uvek jedemo s visnjama)..oko 1/2 kg ociscenih visanja
mozete da pospete i prah secerom
inache ja sam an dijeti i terba da jedem najvise voca ali pred kraj dana dosadi..danas sam jela i meso jer je dan za proteine. he he
e da, pise da je bolje 1/8 masti i 1/8 margarina ali moram da proverim...trebalo bi valjda da je bolje sve mast!
Ovo ne zvuci lose za "prvu pomoc"... ali ja ipak navijam za malo vise posla i testo sa krompirom!sanja:BRZE KNEDLE SA SLJIVAMA
u jedan lonac stavis vodu (blago slanu) da provri, tu ces da kuvas gotove knedle.
u drugi manji stavis 1/4l vode, 70 gr masti (puna supena kasika), malo soli pa kad provri skines sa ringle, umesas 250gr brasna i jedno jaje. mesas dok ne pocne da se odvaja od suda. pravis knedle, za to vreme prokuvala voda a na onu prvu ringlu stavis serpu sa prezlama i uljem. knedle se kuvaju 8-10 min. (pa isplivaju), bacas na te uprzene prezle i njam!
brzo je i lako, zaista. svekrva mi je dala jer sam kukala da me mrzi da kuvam krompir. ako volis jake ukuse, ja u sredinu svake sljive stavim secer izmesan sa cimetom, a i gotove knedle mogu da se poprskaju blago ulupanom slatkom pavlakom.
sanja:izgleda nesa i ja imamo isti recept za peceno pile.![]()
ziveo maxi sto radi do 21h i uvek ima sveze pecene pilice (i paradajz, i 'ladno pivce...)!!!
za advanced users sve to moze da se oplemeni i kolacima ili vocem, ako ima jos mesta u tibi...
Šta ti je half- Sosa! Ništa bez rezanaca sa makom.www mira:sanja:izgleda nesa i ja imamo isti recept za peceno pile.![]()
ziveo maxi sto radi do 21h i uvek ima sveze pecene pilice (i paradajz, i 'ladno pivce...)!!!
za advanced users sve to moze da se oplemeni i kolacima ili vocem, ako ima jos mesta u tibi...
He, he kako si pogodila. Nisam smela da kažem da je
posle nešinog pileta bilo: REZANCI SA MAKOM ja ih pravila i mnooogo ih volim.
Espanol:Šta ti je half- Sosa! Ništa bez rezanaca sa makom.www mira:sanja:izgleda nesa i ja imamo isti recept za peceno pile.![]()
posle nešinog pileta bilo: REZANCI SA MAKOM ja ih pravila i mnooogo ih volim.Bravissimo!
I ja imala isti recept pre neki dansanja:izgleda nesa i ja imamo isti recept za peceno pile.![]()
gigule:Espanol:Šta ti je half- Sosa! Ništa bez rezanaca sa makom.www mira:sanja:izgleda nesa i ja imamo isti recept za peceno pile.![]()
posle nešinog pileta bilo: REZANCI SA MAKOM ja ih pravila i mnooogo ih volim.Bravissimo!
Sama mesiš rezance?
...ja da,nekako je drugačije a i poseća me na detinjstvo ali ne smem često jer se rasturimo od toga...
Ma ja ne smem da spomenem m od mak jer znam šta mi sleduje...da mesim!!!
Nema rezanaca dok ih Sosa ne umesi!www mira:gigule:Espanol:Šta ti je half- Sosa! Ništa bez rezanaca sa makom.www mira:sanja:izgleda nesa i ja imamo isti recept za peceno pile.![]()
Sama mesiš rezance?
...ja da,nekako je drugačije a i poseća me na detinjstvo ali ne smem često jer se rasturimo od toga...
Ma ja ne smem da spomenem m od mak jer znam šta mi sleduje...da mesim!!!
Dok je moja pokojna mama prava Sremica bila živa nisam smela ni da pomislim a kamoli da kupim gotove rezance. Znalo se , zasuci rukave i mesi. E boga mi neka mi mama oprosti ali često kupim gotove.Samo kada me spopadne nostalgija ili hoću da se napravim važna ja ih mesim. A da su lepši od kupovnih JESU. Staviću i recept posle sa sve slikom
pa neka ti curi voda na usta.Baš sam zlobna,a?
Joj... neki nikad nece nauciti!Espanol:Nema rezanaca dok ih Sosa ne umesi!www mira:Dok je moja pokojna mama prava Sremica bila živa nisam smela ni da pomislim a kamoli da kupim gotove rezance. Znalo se , zasuci rukave i mesi. E boga mi neka mi mama oprosti ali često kupim gotove.Samo kada me spopadne nostalgija ili hoću da se napravim važna ja ih mesim. A da su lepši od kupovnih JESU. Staviću i recept posle sa sve slikom
pa neka ti curi voda na usta.Baš sam zlobna,a?![]()
![]()
![]()