Šta ste danas jeli?

Espanol

Poznat
Poruka
8.305
Goscica:
Ja za ručak napravila bešamel sos i prelila preko ravioli sa mesom. Na desert nisam smela ni da pomislim :( A vi?
A MI smo na roštilj bacili dobre komade pastrmke, prelivene limunom, belim lukom i peršunom i sve vreme prelivali mešavinom maslinovog ulja i belog vina. Umlaćena uz krompir salaticu sa crnim lukom i jabukovim sirćetom. Sve vreme zalivano vinom, a posle svega grožđe Hamburg + više komada duvana sa kavicom. Užas! :lol: :lol: :lol:

jagodica

Veoma poznat
Banovan
Poruka
12.189
evo vam bublanjina...dobar nachin da se zavrsi dan, narocito ako ste na dijeti ;)
ako znate nema veze, verovatno su vam pravile mame. to je kolac od testa sa visnjama, deluje dosadno, dok ne pocnete da ga jedete..ja smazala jedno 4 sada
1/4 kg masti mutiti sa 1/4 kg secera i 6 zumanaca (oko pola sata). dodati 1/4 kg brasna i 6 umucenih belanaca. sipati u pleh a odozgo staviti visnje (ili neko drugo voce - mi ga uvek jedemo s visnjama)..oko 1/2 kg ociscenih visanja
mozete da pospete i prah secerom

inache ja sam an dijeti i terba da jedem najvise voca ali pred kraj dana dosadi..danas sam jela i meso jer je dan za proteine. he he

e da, pise da je bolje 1/8 masti i 1/8 margarina ali moram da proverim...trebalo bi valjda da je bolje sve mast!

cavalli

Obećava
Poruka
58
Epa ovako, posto sam od danas na najstrozijoj dijeti za rucak sam jela salatu od 2 paradajza, 2 krastavcica, pola crvene, pola zelene paprike, kuvanog krompirica, kasikom senfa i sve to preliveno fit jogurtom...fenomenalno je...ne salim se :)

Goscica

Domaćin
Poruka
4.534
jagodica:
evo vam bublanjina...dobar nachin da se zavrsi dan, narocito ako ste na dijeti ;)
ako znate nema veze, verovatno su vam pravile mame. to je kolac od testa sa visnjama, deluje dosadno, dok ne pocnete da ga jedete..ja smazala jedno 4 sada
1/4 kg masti mutiti sa 1/4 kg secera i 6 zumanaca (oko pola sata). dodati 1/4 kg brasna i 6 umucenih belanaca. sipati u pleh a odozgo staviti visnje (ili neko drugo voce - mi ga uvek jedemo s visnjama)..oko 1/2 kg ociscenih visanja
mozete da pospete i prah secerom

inache ja sam an dijeti i terba da jedem najvise voca ali pred kraj dana dosadi..danas sam jela i meso jer je dan za proteine. he he

e da, pise da je bolje 1/8 masti i 1/8 margarina ali moram da proverim...trebalo bi valjda da je bolje sve mast!
taj kolach pravi moja majka i ludilo je.Ipak je najlepsi sa visnjama, mada mogu i kajsije ili neko drugo voce....Danima mi se jedu KNEDLE SA SHLJIVAMA, mozda padnu danas, sutra na tanjirche!

S

sanja

Gost
BRZE KNEDLE SA SLJIVAMA

u jedan lonac stavis vodu (blago slanu) da provri, tu ces da kuvas gotove knedle.
u drugi manji stavis 1/4l vode, 70 gr masti (puna supena kasika), malo soli pa kad provri skines sa ringle, umesas 250gr brasna i jedno jaje. mesas dok ne pocne da se odvaja od suda. pravis knedle, za to vreme prokuvala voda a na onu prvu ringlu stavis serpu sa prezlama i uljem. knedle se kuvaju 8-10 min. (pa isplivaju), bacas na te uprzene prezle i njam!

brzo je i lako, zaista. svekrva mi je dala jer sam kukala da me mrzi da kuvam krompir. ako volis jake ukuse, ja u sredinu svake sljive stavim secer izmesan sa cimetom, a i gotove knedle mogu da se poprskaju blago ulupanom slatkom pavlakom.

smeh

Veoma poznat
Poruka
13.758
sanja:
BRZE KNEDLE SA SLJIVAMA

u jedan lonac stavis vodu (blago slanu) da provri, tu ces da kuvas gotove knedle.
u drugi manji stavis 1/4l vode, 70 gr masti (puna supena kasika), malo soli pa kad provri skines sa ringle, umesas 250gr brasna i jedno jaje. mesas dok ne pocne da se odvaja od suda. pravis knedle, za to vreme prokuvala voda a na onu prvu ringlu stavis serpu sa prezlama i uljem. knedle se kuvaju 8-10 min. (pa isplivaju), bacas na te uprzene prezle i njam!

brzo je i lako, zaista. svekrva mi je dala jer sam kukala da me mrzi da kuvam krompir. ako volis jake ukuse, ja u sredinu svake sljive stavim secer izmesan sa cimetom, a i gotove knedle mogu da se poprskaju blago ulupanom slatkom pavlakom.
Ovo ne zvuci lose za "prvu pomoc"... ali ja ipak navijam za malo vise posla i testo sa krompirom!
No, probacemo i ovo... :wink:

www mira

Zainteresovan član
Poruka
353
Kaže Neša: Ja ću danas da kuvam. Valjda ponesen ovim što čita na Kulinarstvu a i drugo. Ja u malo ne padoh u nesvest, em od predloga em od pomisli kako ću posle da ribam šporet. Kad ono :Ode Neša u našu tu u komšiluku jednu dobru pečenjaru i donese PEČENO PILE!!!. Uz ladan paradajz i ne beše tako loše. :
Ni Lola ni Tara nisu imale primedbu. Naravno sve ovo je bilo juče.

S

sanja

Gost
izgleda nesa i ja imamo isti recept za peceno pile. :lol:
ziveo maxi sto radi do 21h i uvek ima sveze pecene pilice (i paradajz, i 'ladno pivce...)!!!
za advanced users sve to moze da se oplemeni i kolacima ili vocem, ako ima jos mesta u tibi...

www mira

Zainteresovan član
Poruka
353
sanja:
ziveo maxi sto radi do 21h i uvek ima sveze pecene pilice (i paradajz, i 'ladno pivce...)!!!
za advanced users sve to moze da se oplemeni i kolacima ili vocem, ako ima jos mesta u tibi...

He, he kako si pogodila. Nisam smela da kažem da je
posle nešinog pileta bilo: REZANCI SA MAKOM ja ih pravila i mnooogo ih volim.

Espanol

Poznat
Poruka
8.305
www mira:
sanja:

Šta ti je half- Sosa! Ništa bez rezanaca sa makom. :lol: Bravissimo!

gigule

Poznat
Poruka
7.270
Espanol:
www mira:
sanja:

Sama mesiš rezance?
...ja da,nekako je drugačije a i poseća me na detinjstvo ali ne smem često jer se rasturimo od toga...
Ma ja ne smem da spomenem m od mak jer znam šta mi sleduje...da mesim!!!

Goscica

Domaćin
Poruka
4.534
sanja:
I ja imala isti recept pre neki dan :lol: samo druga firma - Dushanovacki C market! :)

www mira

Zainteresovan član
Poruka
353
gigule:
Espanol:
www mira:
sanja:

Sama mesiš rezance?
...ja da,nekako je drugačije a i poseća me na detinjstvo ali ne smem često jer se rasturimo od toga...

Dok je moja pokojna mama prava Sremica bila živa nisam smela ni da pomislim a kamoli da kupim gotove rezance. Znalo se , zasuci rukave i mesi. E boga mi neka mi mama oprosti ali često kupim gotove.Samo kada me spopadne nostalgija ili hoću da se napravim važna ja ih mesim. A da su lepši od kupovnih JESU. Staviću i recept posle sa sve slikom
pa neka ti curi voda na usta.Baš sam zlobna,a?

Espanol

Poznat
Poruka
8.305
www mira:
gigule:
Espanol:
www mira:
sanja:

Sama mesiš rezance?

Dok je moja pokojna mama prava Sremica bila živa nisam smela ni da pomislim a kamoli da kupim gotove rezance. Znalo se , zasuci rukave i mesi. E boga mi neka mi mama oprosti ali često kupim gotove.Samo kada me spopadne nostalgija ili hoću da se napravim važna ja ih mesim. A da su lepši od kupovnih JESU. Staviću i recept posle sa sve slikom
Nema rezanaca dok ih Sosa ne umesi! :lol: :lol: :lol:

gigule

Poznat
Poruka
7.270
Krompir skuvala u ljusci i poseckala na ploške.Ispržila sam luk,beli luk,slaninicu i papriku,a kasnije dodala i paradajz(vegeta da ne zaboravim).Sir pomešala sa 1 jajetom i malo jogurta(može pavlaka) i soli.Ređala red krompira red smesu sa lukom i slaninicom red krompira pa red sir i tako dok se ne utroši sve.Zapeći oko pola sata.
Pre toga supica od povrća.
Eto to smo jeli.

www mira

Zainteresovan član
Poruka
353
REZANCI SA MAKOM ili ORASIMA

Potrebno je: 500 gr. brašna, 1 jaje, trun soli, malo mlake vode, malo putera,150 gr. mlevenog maka ili oraha, šećer, 1 vanil šećer.
Od brašna, jajeta, soli i malo mlake vode zamesiti čvršče testo za rezance. Napraviti loptu pa razvući oklagijom u koru debljine oko 2mm. Razvučenu koru malo prosušiti pa iseći na šire rezance(oko 1 cm) može i manje.Tako isečene rezance skuvati u dosta vode da se ne slepe.Kuvane sipati u đevđir, isprati sa hladnom vodom. Sipajte ih u šerpu u kojoj ste zagrejali malo putera i propržite ih kratko. Sklonite sa vatre. Za to vreme sa malo mleka, otprilike, 1 šoljica od crne kafe, ako ne i malo više prokuvajte mleveni mak sve dok mleko ne ispari sasvim( na tiho). Pošećerite ga po ukusu i dodajte 1 kesicu vanil šećera. Pomešajte sa rezancima kada se sve malo prohladi.Orahe zasladite po ukusu, dodajte vanilu i pomešajte sa rezancima. Možete kupiti i gotove domaće rezance ako nećete da mesite.
Evo slike
142552560741408e4b5fa92.jpg

smeh

Veoma poznat
Poruka
13.758
Espanol:
www mira:
Nema rezanaca dok ih Sosa ne umesi! :lol: :lol: :lol:
Joj... neki nikad nece nauciti!
"Sosa" je po jednoj verziji naziv iskljucivo za Banacanke, po drugoj i za Bacvanke... Sremice su "samo" Sremice! :)
Sto, naravno, ne znaci da sve one znaju da mese dobre rezance! :wink: