Svakako se stan od 30m2 može naći jeftinije, samo treba malo potražiti. Znam nekoga ko je uvek prolazio daleko jeftinije po pitanju kirije.
Minimum minimuma je 250 evra u nekom dalekom predgrađu.
Vožnja auta po BG nema smisla, samo se pravi gužva bez potrebe, koja onda usporava i gradski prevoz. Pre nego što je postao besplatan, gradski prevoz nije bio 30, već oko 25, pa oko 20e, ali nisam ni to plaćao.
Pa što nisi plaćao. To je kao da si ukrao.
Sramota je ne platiti. Ali nema veze.
Ako uzmem taj jeftiniji stan koji je dosta dalji, tek onda mi trebaju kola, da bi brže stigao na posao, ako radim. Jer možda ne mogu da nađem posao blizu mesta stanovanja. Onda mi treba 100 evra za gorivo. Uvek je taj balans. Ako ne platiš na mostu, platiš na ćupriji.
Za pušenje si u zabludi, ja ne pušim, a imam društvo, od kojih neki puše, a neki ne.
A šta da te guši dim, kao mnoge, onda ne bi mogao da budeš u društvu pušača.
Ja jedem poprilično u odnosu na većinu ljudi koje poznajem, jer imam 190cm i 80kg, pa je to opet daleko jeftinije od tvoje procene.
Ti si mnogo mršav za tu visinu.
Tebi je 10 evra dnevno puno za radnju?
Većina mlečnih proizvoda i mnoge druge vrste hrane se mogu kupiti na sniženjima u prodavnicama, dok se sveže voće i povrće povoljno može naći na pijaci.
Pa samo jogurt je 200 dinara, pavlaka 150, hleb 100...bolje da ne nabrajam dalje. Nemam vremena da tražim popuste i da idem po pijacama.
Za četvoročlanu porodicu u BG bez kirije i kredita ne treba 4-5000e, već je 1300e dovoljno za normalan život.
Bez kirije i kredita ti opet treba za infostan 200 evra, za struju 50, za internet i kablovsku 50, to je 35.000 od tvojih 155.000, onda ostane 120.000 podeljeno na 4, da svako ima samo 30.000. To je 1000 dinara dnevno za sva tri obroka, sve za školu, sva higijena, sva odeća, gorivo, cigarete, ako puše, mobilni telefoni, kompijuteri, putovanja, izlasci... Sve si sabio u 1000 dinara po osobi, da li misliš da je to realno, ili humano?