Šta čitate?

Za 500 kinti kupio Frojdove dve, "Strah i Anksioznost", "Život Snova", Kostićevu Ljubavnu poeziju i "Umeće Ratovanja", Sun Zu. best buy ovog leta... s obzirom da sam kupio samo dve(Ples sa Zmajevima, ebenih 1500 din i Varšavske Anagrame 700)

Ne znam da li da započnem "Predeo slikan čajem" od Pavića ili "Bašta, pepeo" od Kiša.
Ima l' ko pametniji od mene da mi kaže šta pre da čitam? :D

Dohvatila si se "Novosti" izdanja, huh :per:
Uzmi Kiša ako već biraš između, al ti je bolja preporuka(ako imaš sve u kolekciji) Kaputt od Malapartea, ili Kompozitor Foltin.... ili Smrt u Veneciji

Dohvatila si se "Novosti" izdanja, huh :per:
Uzmi Kiša ako već biraš između, al ti je bolja preporuka(ako imaš sve u kolekciji) Kaputt od Malapartea, ili Kompozitor Foltin.... ili Smrt u Veneciji

Hahaha, da. :D
Počeću ja sa Kišom (pošto sam ga već izvadila iz gomile knjiga), a posle toga ću sve što se preporučio. Imam ih sve. :D

Mislim, jedino Kapput nisam čitao ali je Malaparte proveren, ako uspeš da nabaviš i njegovu knjigu Koža, to je možda i bolja varijanta, dunno. Obe su autobiografske delimično i obe govore o WW2, Kapput o ratu u Rusiji a Koža u Napulju.

Pročitao Čajlda Harolda(not bad, popravio utisak u poslednjem četvrtom pevanju, mada i sam reče da je najviše vremena njemu posvetio) Pročitao Belogardejce( opet brzim čitanjem, mislim da sam izgubio dobar procenat knjige jer ima ebeno široke redove a sitan font -.- al dobra je knjiga, odlično opisan građanski rat u Ukrajini)
I sada čitam Mopasanove Neobične Priče, oduševljen! Kako je lik pisao, divim mu se...

Мопасан је диван, мислим да сам прочитала све од њега кад сам била у тој фази читања кратких прича.
Тренутно читам Дикенса - Приповести о два града, засад није лоше мада нисам нешто много одмакла. Мрзим што белетристику увек доживљавам као глупу и наивну после читања филозофије. :dash:

Opala, lep ulov u biblioteci danas:

Književna Retorika- priredio Miodrag Radović( tu su Ženet, Pol de Man, Besjer, Miler, Dikro, But itd)

Poezija i Poslednji dani(1977-2007) Stanojević upakovao

Autostoperski Vodič kroz Galaksiju, fak jea da nađem potpuno izdanje u biblioteci, hardcover još :cool:

Očima Psihijatra, Kecmanović, deluje veoma zanimljivo

Završio Autostoperskog Vodiča, knjiga je do polovine sjajna, posle smara, a s obzirom da ima preko 600 strana, ubi me :lol:
Završio "Sve bliže ekstazi", nadao se iskrenoj priči bivšeg narkomana, dobio advertajzing proizvod za kinesku medicinu i slične kurrce
Završio Hamleta, uživao u svakom trenu knjige, sad čituckam one famozne monologe na engleskom( a onaj dijalog sa Ofelijom ću ebeno napamet naučiti)
Završio Priručnik za Paranoike, kul knjižica, skupina fun factova

Započeo Bludnog Sina, Bukovski,.... povratak majstoru :cool:
Započeo "Prisluškivač", Kaneti... to sam u stvari davno započeo, verovatno pre dve godine, al eto sad ponovo krenuo ispočetka, pa da ga dovršim :)

Sledeće: Nadrealizam, nznm koj autor, i Borhesova Sabrana Dela, verovatno i Mučninu, Sartr, pa onda nešto od Dostojevskog što sam zaobišao, pa možda Crnjanskog, nešto od Hesea, Mana.. pa šta bude posle biće

Kupim ja 3 knjige za 10e,sa predubjedjenjem da sigurno i nece biti nesto,kad gle cuda,jedna mi se bas svidjela.. "Sabotaza" - Klajv Kasler :)

A sad citam neku tralalala Volim Holivud..smijesna je,prava za totalno opustanje :)

Pročitao Crnu Pticu, odličan roman za opuštanje :) Dosta crnog humora i morbidnosti, pomalo vuče na magični realizam. Šta reći drugo, čim se vidi da su glavni likovi pljačkaši grobova, propali pisac, usnula žena, njen otac-duh, ludi naučnik i jedna vrana :mrgreen:

Sad krenuo Kradljivicu Knjiga, pisana iz perspektive Smrti, o devojčici koja krade knjige, WW2, Nemačka :D Deluje zanimljivo, for now.
Završavam Klavirsku pratnju i druge novele od Berberove

sledeće: Odabrana Poezija, Žak Prever.

Back