Acting_Me
Ističe se
- Poruka
- 2.938
Danas zam procitala Oluja maceva - "Krv i Zlato" Dz.R.R. Martina
a, sad cu poceti Gozba za Vrane prvi dio, isti pisac.
a, sad cu poceti Gozba za Vrane prvi dio, isti pisac.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Tu i tamo... duplo brže neg' ranije, u proseku oko 800 reči/min, al čitam jednoredno samo, nisam hteo da idem dvoredno jer mi onda baš dosta ispadne, ovako sam na istom, pa čak i višem nivou pamćenja nego kod starog načina čitanja.
Tu i tamo... duplo brže neg' ranije, u proseku oko 800 reči/min, al čitam jednoredno samo, nisam hteo da idem dvoredno jer mi onda baš dosta ispadne, ovako sam na istom, pa čak i višem nivou pamćenja nego kod starog načina čitanja.
Šta znači jednoredno čitanje?
E ima onlajn negde taj kurs?

A koliko prosječno stranica zauzima 800 riječi? Znam da zavisi od slova i razmaka između redova i ostalog, ali okvirno
pa 300-400
što znači za pola minuta pročitam jednu stranicu
Opšta književnost je ta prva oblast(larusova, inače) al ebeš ga kad je ono samo nabrajanje godina i dela, totalno nezanimljivo.I taj kurs ti je pomogao da povećaš brzinu toliko?
Ako bih ja postigao takve rezultate udvostručio bih brzinu čitanja, vidjeću ima li ovamo toga

Rado bih ja išla na to da je besplatno.
A kako se tačno testira koliko si pročitao u minuti?Pa naravno da pomaže kad ti se objasni dosta toga... to sam u letnjoj školi bio na kursu, onaj profesor je kraljina od čoveka, univerziteti, fakulteti, pićke materine, you name it- on završio.
Plus zna sve o svakoj knjizi koju sam mu spomenuo
Inače predaje informatiku u Centru za talente.
Nego, ja sam prvo 372 reči u minuti čitao, i bio sam među najboljim, isto toliko je i jedna likuša čitala, drugi svi ispod.
A kod normalnog čitanja je granica od 200-400.
Kod brzog i do 2 000 reči, a i preko čak
Neko toliko to uvežba da samo lista stranice, čitave strane skenira jednim pogledom kao sliku i zapamti.
Postoje valjda i takmičenja.
Nznm dal ima na netu, al za vežbanje perifernog vida se koriste Šulteove tablice.
A kako se tačno testira koliko si pročitao u minuti?
Mislim, ne možeš reći da si pročitao toliko i toliko iako nisi? Ako znaš na šta mislim xD
Moraću to da vidim obavezno, mada nešto nisam čuo da to ima kod nas, tačnije ima neki, ali valjda 80 eura jedan čas -.-

Jel to ova škola intelektualnih veština? http://www.intelektualnevestine.rs/programi/ubrzano-ucenje/brzo-citanje/
Ja ne znam kolko u minuti čitam, znam da za sat pročitam oko 50 str belestristike, a 30 str filozofije.

Mislim, nisam ja profesor pa da mogu sve egzaktno da izrecitujem al' osnove mogu, kao što i sam sada pičim.
kako god, ljudi koji čitaju prateći prstom tekst brže čitaju, jer je pokret veoma bitan za mozak, zbog toga što pogled često odluka, pogotovo kad idemo reč po reč.