Šta čitate?

Добар избор. Мусолини је учио из те књиге.
Мусолини се управо његовим идејама напајао док је био социјалиста и док је учествовао у издавању листа ''Класна борба''. Снажна мотивација на његово касније деловање у фашистичком покрету су биле Сорелове идеје о директној акцији - о деструкцији, нападању, и изазивању хаоса и дестабилизације код непријатеља, и рушењу (дакле, револуцији и немилосрдном проливању крви) које је легитимно средство за остварење циља. Одбацио је интернационалистички карактер доминантан код левичарских покрета, додао националистичку боју, и због тога га учинио толико привлачним код свих слојева италијанског народа тог времена.

Ja morao da čitam za maturski :P
U pravu je Math, dosta se razlikuje od "Zaratustre", koja je napisana u stilu Biblije, konkretnije jevanđelja, iz ironičnih razloga, dok je ovo filozofsko razmatranje, a i tu knjigu su mu priznali za doktorat..

"Rođenje tragedije" je pisano u doba kada je Niče bio pun životne radosti, Zaratustra je proistekao iz doba nešto drugačijeg raspoloženja..

Kad smo već kod Ničea, donekle mi se svideo onaj roman Irvina Jaloma, "Kad je Niče plakao"...

da nećeš možda reputaciju :P ?

enivej, danas bio na sajmu... baš jadan popust, iliti ja neam pare ni za šta :mrgreen: Uzeo

Zamak, Kafka,
Cveće Zla, Bodler(yaay konačno našao)
Zapisi iz Mrtvog Doma, Dostojevski
Umetnost pisanja i drugi eseji, Stivenson
Jedna Svanova ljubav, Prust

sve za 1k dinara :)
Ako budem išao još jednom moram uzeti neku psihologiju, tek na kraju video Clio štand.

PS jel ima neko link za downland- diogen laertije- zivoti i misljenja istaknutih filozofa...
Čisto sumnjam da ću je naći na sajmu...

Kopaj na drugom spratu, tamo su ti antikviteti i polovne knjige.

Cene kao cene, zavisi šta kupuješ... najviše se isplati da nađeš negde polovno ili neko šklj izdanje, ova novija imaju napumpane cene, šta god da je u pitanju.

Vidi ti nje, pa to se lepo ode pre podne, ili još bolje odeš za vreme škole :cool: Razredni starešina kad pita, a ti onda kažeš: Išla sam na sajam knjiga, videla više nego što ovde mogu naučiti
I eto ti

Uzeo danas:
od Aristotela, metafiziku,poetiku,politiku,atinski ustav.
uzeo neku knjigu istorija Ruske filozofije...
ujka Vanja, stepe, od Čehova...
stepski vuk, i još nekoliko knjiga o retorici...
uzeo sam još ovu najnoviju napisanu o dostojevskom, priče u Isusu Hristu.
Nisam očekivao, da ću toliko potrošiti, ali vredelo je...

Koliko si platio aristotelove poetike?
ja sam to jurio polovno tamo i nisam našao.

Back