Direkt
Elita
- Poruka
- 17.569
to je meni preporučena literatura![]()
krepto daj govori kako je na faksu
?Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
?Мусолини се управо његовим идејама напајао док је био социјалиста и док је учествовао у издавању листа ''Класна борба''. Снажна мотивација на његово касније деловање у фашистичком покрету су биле Сорелове идеје о директној акцији - о деструкцији, нападању, и изазивању хаоса и дестабилизације код непријатеља, и рушењу (дакле, револуцији и немилосрдном проливању крви) које је легитимно средство за остварење циља. Одбацио је интернационалистички карактер доминантан код левичарских покрета, додао националистичку боју, и због тога га учинио толико привлачним код свих слојева италијанског народа тог времена.Добар избор. Мусолини је учио из те књиге.

Ja morao da čitam za maturski
U pravu je Math, dosta se razlikuje od "Zaratustre", koja je napisana u stilu Biblije, konkretnije jevanđelja, iz ironičnih razloga, dok je ovo filozofsko razmatranje, a i tu knjigu su mu priznali za doktorat..
Zaratustra je proistekao iz doba nešto drugačijeg raspoloženja..
?krepto daj govori kako je na faksu?

?
Uzeo 
PS jel ima neko link za downland- diogen laertije- zivoti i misljenja istaknutih filozofa...
Čisto sumnjam da ću je naći na sajmu...

dečko, danas su i informacije skupa stvar![]()

Razredni starešina kad pita, a ti onda kažeš: Išla sam na sajam knjiga, videla više nego što ovde mogu naučiti
Isti problem![]()
Uzeo danas:
od Aristotela, metafiziku,poetiku,politiku,atinski ustav.
uzeo neku knjigu istorija Ruske filozofije...
ujka Vanja, stepe, od Čehova...
stepski vuk, i još nekoliko knjiga o retorici...
uzeo sam još ovu najnoviju napisanu o dostojevskom, priče u Isusu Hristu.
Nisam očekivao, da ću toliko potrošiti, ali vredelo je...
Koliko si platio aristotelove poetike?
ja sam to jurio polovno tamo i nisam našao.