Ovi jedan
Ističe se
- Poruka
- 2.800
Tu smo i sad. Nema dokaza da nismo bili itad.
Jel ima još koji predmet srpskih vladara koji imaju takav isti pleter u križu?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tu smo i sad. Nema dokaza da nismo bili itad.
Ima. Car Lazar.Jel ima još koji predmet srpskih vladara koji imaju takav isti pleter u križu?![]()
Ne znam zašto ga onda Mrki spominje, al valjda on ima neki razlog za to..Strojimir nije bio vladar; nema razloga da se izričito spominju Srbi na njegovom pečat.
Postojao je nekada (danas ga više nema) pečat kralja Konstantina Bodina. Na njemu se izričito pominjala Srbija.
Ima. Car Lazar.
https://forum.krstarica.com/threads...hrvatskim-hrvatsko-kamenje-i-znamenje.798426/
Pogledajte prilog 1743809
Evo, na hrvatskoj ćirilici...![]()
Ne znam zašto ga onda Mrki spominje, al valjda on ima neki razlog za to..
Jel znaš kako bi ovaj odgovor bia dočekan od nekih tvojih da mi nemamo nikakvih drugih dokaza da su se naši vladari smatrali kraljevima/kneževima Hrvatske između 7-12 st? Zamisli reakciju mrkog, kole i njima sličnih da nam se cilo to razdoblje svodi na ovu rečenicu: Postojao je nekada (danas ga više nema) pečat kralja Petra Krešimira. Na njemu se izričito spominjala Hrvatska.
Mislim da odgovor znaš i samAl srića ima vas normalnih koje je užitak pročitat pa ako se i ne slažem nekad s nekim od vas vidim da nema zle krvi u vama i vašim komentarima. Šteta smo da vas nije više
![]()
Mislim da je problem u tome što su ostaci iz tog perioda srpske istorije relativno skromni. I onda kada se čuje da ima više iz Hrvatske, to rađa sumnju, zato što se prirodno očekuje ekvivalentnost. Ako nešto ne postoji, ono, prostom analogijom, deluje kao anomalija.
Ljudi ne razmišljaju o tome koliko je Hrvatska zbog pojedinih gradova, pre svega u primorju, bila te sreće da izbegne ta temeljna razaranja od strane pre svega Turaka (ali i ostalih) kroz koje je Srbija prošla, ali i činjenicu da je se u Hrvatskoj značajno više i ulaže i uopšteno istražuje na polju ranog srednjeg veka. U Srbiji, tako nešto je maltene u celosti nepostojeće.
Nedavno je otkriven u Albaniji prvi pečat jednog zahumskog vladara, što ga čini prvim zahumskim materijalnim ostatkom: https://forum.krstarica.com/threads/nikola-arhont-zahumlja-iz-10-stoljeca.993192/
Mislim da nas izuzetno zanimljiva vremena očekuju tj. da ćemo svašta sličnog značaja otkriti i u budućnosti. Naravno, ne računajući uništenja koja vrše divlja arheologija i običan narod.
Bodinov pecat i Petrov pecat.
Pored njega ima jos pecata gde se spominje Srbija, ali su oni pripadali vizantijskim stratezima.
Jeste, ali to je Strojimir koji je pripadnik srpske vladarske dinastije, poznat iz Porfirogenitovog Spisa o narodima.
Pisali ste na latinici, glagolljici, cirilici a sad i na grckom?Pa nije to jedini Strojimir u povjesti čovječanstva? Možda je to pečat nekog hrvatskog Strojimira? Ne znamo, ne piše na njemu ništa čiji je
Pisali ste na latinici, glagolljici, cirilici a sad i na grckom?
Ovo je planetarni fenomen![]()
Koliko si tup da ni sam ne znaš šta si prethodno napisaoGdje moj komentar implicira da su Hrvati pisali na grčkom jeziku?
Ovo za latinicu, glagoljicu i ćirilicu je samo budali tajna. Srbi nisu nikad sve tri korostili? Koji si ti ret...![]()
Koliko si tup da ni sam ne znaš šta si prethodno napisao
Šta piše na pečatu?Ko je napravio pečat?
Šta piše na pečatu?
Kolika je mogućnost da je uradjeno za nekog hrvatskog Strojimira nigde pomenutom i to na grčkom pismu a ne za srpskog Strojimira koji se pominje u DAI ?
https://www.doaks.org/resources/seals/byzantine-seals/BZS.1951.31.5.2000/viewTakvih nema gdje se spominje Hrvatska?