Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.274
U knjizi "When etnicity...." iz 2005. godine.Gde to tvrdi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U knjizi "When etnicity...." iz 2005. godine.Gde to tvrdi?
Mnogo si zamoran. Ne izmišlja car, jbt. Daj uključi mozak.Нема потребе да измишља. Цар је вадио изворе из архива, те спис уопште није био намјењен за "вањску" употребу, него као упутство за сљедећег цара.
То по којим он изворима пише, је нешто што заслужује озбињну критичку анализу коју је урадио покојни Тибор Живковић.
U knjizi "When etnicity...." iz 2005. godine.
Нема потребе да измишља. Цар је вадио изворе из архива, те спис уопште није био намјењен за "вањску" употребу, него као упутство за сљедећег цара.
То по којим он изворима пише, је нешто што заслужује озбињну критичку анализу коју је урадио покојни Тибор Живковић.
O gorštacima ili o etnogenezi nema - odluči se.Mislim da si ti nešto pobrkao; nema tamo ništa o nekakvim goranma i gorštacima.
Fajn u toj knjizi obrazlaže genezu moderne hrvatske nacije, od kraja XIX stoleća, kada je nacija bila stvorena na temeljima pripadnosti rimokatoličkoj veroisposvesti i uz stvaranje mnogobrojnih nacionalističkih narativa i prošlosti.
Svašta. Koristili su nešto mnogo jače i bolje od alkohola.Nisi u toku.
Teorija zavere ne ide da je car Porfirogenit izmišljao, već da su nekakvi hvatski fratri u nekom podrumu u Nizozemskoj, dok su osnivali po prvi put protestantsku sekciju jezuiza, malo bili pijani i nešto lupetali neko veče početkom XVII st. i onda ušli u vremeplov da odu nekoliko vekova u prošlosti obave tu misiju koja im je pod dejstvom alkohola pala na pamet jedno veče.
Još materijala za uramljivanje.Kao da ne znaš šta znači people u engleskom jeziku i da je poptuna besmislica npr. pokrenuti pitanje postoji li hrvatski narod, jer je to istovetno postavljanju pitanja postoji li Hrvatska. Ako nema neke zemlje, naravno da nema ni naroda koji je nastanjuje, kao i obrnuto.
Sva je prilika da su sve hrvatske i svi hrvati sinonimi za gore i gorštake u slovenskom svetu.
O gorštacima ili o etnogenezi nema - odluči se.![]()
Da, naknadno si editovao poruku nakon što sam odgovorio.Kakva odluka? Napisao sam i čemu piše autor.
A ovo što ti radiš se zove čisto spinovanje, jer pokušavaš da skeneš pažnu da si krivo preneo i loše preveo (i to ne prvi put isto ovo) Fajnove tvrdnje.
To uvek radiš; ne sviđa ti se i onda pokušvaš zamenu teze da izvršiš naprasno preusmeravajući diskusiju u nešto drugo (u ovom slučaju, na etnogenezu Hrvata, o čemu se u diskusiji nije radilo).
Ako si ti pisao, ja nisam. Ne privatizuj forum.Pisali smo već оpšrino o tome. Fajn je koristio neke interpretacije pojedinih hrvatskih istoričara iz romantične epohe.
To u izvoru ne stoji. Reč je o nekome ko je na putu iz Zahumlja ka Veneciji, tako da sasvim zasigurno ne može biti govora o Crnoj Gori ili Albaniji.
https://forum.krstarica.com/threads/nikola-arhont-zahumlja-iz-10-stoljeca.993192/post-48484242
Stariji hrvatski istoriografi su krivim čitanjem i tumačenjem redova mletačkog hroničara pokušali da opravdaju postojanje Crvene Hrvatske.
Bodinov pecat i Petrov pecat.Ako se ne varam tu piše "Bog pomogao Strojimiru", al ja pitam neki dokument, pečat ili tome slično na kojem se neki vaš vladar oslovljava sa knezom/kraljom Srbije ili Srba.
Ako si ti pisao, ja nisam. Ne privatizuj forum.
Ako ti nisi u stanju da povežeš sa izvorima koji govore da se Bugarska graniči sa Gorštačkom (Hrvatskom), ja jesam.Reč je o nekome ko je na putu iz Zahumlja ka Veneciji, tako da sasvim zasigurno ne može biti govora o Crnoj Gori ili Albaniji.
https://forum.krstarica.com/threads/nikola-arhont-zahumlja-iz-10-stoljeca.993192/post-48484242
Ma jok, nije ni pečat ostao.I sve ostalo na jednom pečatu koji ni ne spominje Srbe ili Srbiju![]()
Zašto ne pitaš ChatGPT?Ima li još kakvih arheoloških nalazišta i predmeta nađenih po Srbiji(i vašim zemljama) između 7-12. st. koji nam daju potvrdu o vašim vladarima iz tog razdoblja?
Ili da su pripadnici istog naroda živili u južnoj Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu kao i onaj na području RH i BiH u tom istom razdoblju?
Ako se ne varam tu piše "Bog pomogao Strojimiru", al ja pitam neki dokument, pečat ili tome slično na kojem se neki vaš vladar oslovljava sa knezom/kraljom Srbije ili Srba.
Zaista, za uramljivanje...
Vidim, ti si počeo. Samo nastavi, nemoj da se obeshrabriš što ti ovako traljavo ide...
Ajde, ljubazno te molim, troluj kod svoje kuće.A šta, kao, bilo ih je?
Za sve ove godine nisam video niti jednu objavu u kojoj osporavaš autentičnost Strojimirovog pečata ili ulažeš neke napore da dokažeš da je to, navodno, falsifikat. Doslovno niti jednu jedinu.
Eto, ako ima, dokaži i priznaću da sam loše primetio.![]()
I sve ostalo na jednom pečatu koji ni ne spominje Srbe ili Srbiju![]()
Ima li još kakvih arheoloških nalazišta i predmeta nađenih po Srbiji(i vašim zemljama) između 7-12. st. koji nam daju potvrdu o vašim vladarima iz tog razdoblja?
Imaš stari grad Ras koji je upisan u srpsku baštinu UNESCO; on je iz IX veka. Imaš krstionicu Kneza Višeslava s kraja petog početka šestog veka iz Tivta.Ima li još kakvih arheoloških nalazišta i predmeta nađenih po Srbiji(i vašim zemljama) između 7-12. st. koji nam daju potvrdu o vašim vladarima iz tog razdoblja?
Jel se u Rasu mogu pronać kakvi materijalni dokazi da je u njemu stolova vladar koji se smatra Srbinom ili da je vlada Srbijom?Imaš stari grad Ras koji je upisan u srpsku baštinu UNESCO; on je iz IX veka. Imaš krstionicu Kneza Višeslava s kraja petog početka šestog veka iz Tivta.
Tu smo i sad. Nema dokaza da nismo bili itad.Jel se u Rasu mogu pronać kakvi materijalni dokazi da je u njemu stolova vladar koji se smatra Srbinom ili da je vlada Srbijom?
Koja je to Višeslavova krstionica s kraja petog početka šestog stoljeća? I kako to da ste u 5.st. obitavali na ovim prostorima?![]()
Koja je to Višeslavova krstionica s kraja petog početka šestog stoljeća? I kako to da ste u 5.st. obitavali na ovim prostorima?![]()
Imaš krstionicu Kneza Višeslava s kraja petog početka šestog veka iz Tivta.