Srbi i Hrvati, šta nas spaja a šta razlikuje

Veoma je prosto objasniti,mi smo bili jedno,posle su nas razdvojili,sva cepanja i kidanja ostavljaju trag,kazu sociolozi.Hrvati imaju problem identiteta,hoce sto vise da se udalje od nas,a to je nemoguce,sve rade,odgovaraju i na nepostavljeno pitanje,jezik obrcu na razne nacine,u najmanju ruku,sami sebi su smesni.Mi nikada nismo bezali od stvarnosti,tu smo gde jesmo i svima smo pruzali ruku prijateljstva.

Veoma je prosto objasniti,mi smo bili jedno,posle su nas razdvojili,sva cepanja i kidanja ostavljaju trag,kazu sociolozi.Hrvati imaju problem identiteta,hoce sto vise da se udalje od nas,a to je nemoguce,sve rade,odgovaraju i na nepostavljeno pitanje,jezik obrcu na razne nacine,u najmanju ruku,sami sebi su smesni.Mi nikada nismo bezali od stvarnosti,tu smo gde jesmo i svima smo pruzali ruku prijateljstva.

Zato ste i zaratili sa svim susjedima!!!

spaja nas sto su oni nastali od srba, ovako ili onako

razdvaja nas njihova crkvena dogma, koju su krvavo primenili u praksi

Ovo je vise pitanje za pdf istorija, ali nije da su oni nastali od nas ili mi od njih, vec smo jedan te isti narod koji je tokom migracije zvan razlicitim imenima od okolnih naroda, pa je tako zavisno od dela u kome je ziveo svaki deo naroda razvio zasebni identitet, a opet ostao dovoljno slican da to bude ocigledno.

Oni su otisli u jednu krajnost sa tim pokusajima da rade na sebi da ne bi bili slicni Srbima, a mi smo opet otisli u drugu krajnost u pokusaju da pokazemo kako smo jedno, ne tako sto cemo da se pozivamo na zajednicko slovenstvo ili juznoslovenstvo, vec na ,,zajednicko srpstvo". Mi nekad jesmo bili jedno, ali ne kao Srbi.

Svidelo nam se ili ne,nama ili njima,da zivimo u komsiluku moramo.Zasto da se svadjamo onda,a govorimo istim jezikom?!:ok:

Zasto bi se svadjali i kako kad se zaobilazimo u sto sirem luku ?!

Ja bi se vise svadjao sa Srbima kad nisu nijednog hrvata oterali . Hrvati ocistili zemlju , otrali sve Srbe . Dan danas ima nekoliko stotina Srba iz like i krajne i ostalih delova danasnje Croatie koji nemaju krov nad glavom . A Hrvati u Beogradu svi ostali . Nabijem na kurracc i onog Seselja i Slobov rezim . :lol:

Back