SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da.
deca imaju chudne faze... i sve traju dovoljno dugo da ti se popnu na glavu, a opet dovoljno kratko da prestanu chim se naviknesh.
klinac moje drugarice je isto tako radio, i ta satnica se pomerala od 00h, pa u 01h, pa u 02h i sve tako, dok njoj nije dokurchilo. onda je uzela i tri dana budila klinca ujutru u 8h (erbo je on regularno spavao do 11h, 12h popodne, k`o tinejdzer) i uvela mu red. sad zaspi knjishki u 21h. i ja bih tako, da mi se to desi.
Naravno da je druga stvar ako dete zaspi u ponoć pa se budi u podne. Ali to uglavnom nije slučaj. Retko koje dete spoji 12 sati spavanja. Nije normalno da se ustaje u podne, kad god da se zaspi. I to mora da se rešava na silu kao što je tvoja drugarica uradila...

Moj predlog Vesni bi bio da pokuša da ne da detetu da zaspi u 20h, nego da to produži za početak za pola sata, pa sat vremena...da se dete dobro izmori.
Naravno ovo samo u slučaju da potraje faza nespavanja.

E da, i ja sam to mislila, pa je onda dugo spavala po podne, pa sam je budila po podne, pa je bila nervozna ko pas...Pravilo je da pravila nema, moras za svako dete da nadjes ravnotezu aktivnosti i odmora, pri tome se njihova interesovanja, energija, snaga, radoznalost, potrebe ... stalno menjaju, bar u prvih dve godine.

Devojke mene samo zanima dal je neko imao od vas problem sa cuclama?! :think: moja mala Marta ih obozava, aliiii ne zna da je drzi u ustima :hahaha: znaci ako joj ne drzis ona tako jako sisa da se duda izvuce i ispadne joj :aha: hoce li sama nauciti ili jel ima neki metod?! :think:

Mame upomoc imamo strasan problem necemo da spavamo pre 24-01h...Dali neko ima slicno iskustvo?Kako da naucimo da spavamo ranije?ustvari mi zaspemo izmedju 8-9h ali se probudimo posle sat vremena i onda nema sanse da zaspimo pre ponoci.Unapred hvala

Moj sin bi isto tako zaspao oko 7-8 a onda se ubrzo budio i ponovo bi zaspao oko 11-12, ali tada bi preko dana spavao dva tri puta po 2 sata, ali sada već manje spava preko dana (sve ukupno oko 2 sata) pa onda uveče lepo zaspi oko 9-10 i budi se samo da sisa na tri sata.

Devojke mene samo zanima dal je neko imao od vas problem sa cuclama?! :think: moja mala Marta ih obozava, aliiii ne zna da je drzi u ustima :hahaha: znaci ako joj ne drzis ona tako jako sisa da se duda izvuce i ispadne joj :aha: hoce li sama nauciti ili jel ima neki metod?! :think:

He, he to je sasvim normalno :lol:. Drugacije se sisa cucla a drugacije sika ili bocica sa mlekom pa jos uvek ne zna kako to da radi. Kad se setim kako sam letos setajuci se kejom svako malo obilazila oko kolica da mu vracam cuclu u usta koja bi za tri sekunde ispala opet :hahaha:.
LM, i ovde sam svojevremeno pitala pa cula da postoji ta cuvena dilema cuclati cuclu ili prst i kako ih kasnije odvici od te zavisnosti...
Mi smo koliko se cini prosli super. Cuclu nisam forisirala, davala sam mu je kad je bas nervozan ili placljiv a ne svako malo. Cesce je sisao prst u nekom periodu 4,5,6 meseci, da sam pocela da tripujem ono imace krive zube :dash:.
I onda je prestao sam i da hoce cuclu i prst i sad eto samo glodje sve zivo kad ga muce zubi :p.

Za 5 dana puni 5 meseci. Interesuje me koje su omiljene igračke vaših bebica.Ovaj moj naravno obožava sve što može u usta, a ima jednog medu sa nekim plastičnim karikama, na svakoj šapi po dve, pa on to onda sve po dve strpa u usta i škripi do besvesti.

He, he to je sasvim normalno :lol:. Drugacije se sisa cucla a drugacije sika ili bocica sa mlekom pa jos uvek ne zna kako to da radi. Kad se setim kako sam letos setajuci se kejom svako malo obilazila oko kolica da mu vracam cuclu u usta koja bi za tri sekunde ispala opet :hahaha:.
LM, i ovde sam svojevremeno pitala pa cula da postoji ta cuvena dilema cuclati cuclu ili prst i kako ih kasnije odvici od te zavisnosti...
Mi smo koliko se cini prosli super. Cuclu nisam forisirala, davala sam mu je kad je bas nervozan ili placljiv a ne svako malo. Cesce je sisao prst u nekom periodu 4,5,6 meseci, da sam pocela da tripujem ono imace krive zube :dash:.
I onda je prestao sam i da hoce cuclu i prst i sad eto samo glodje sve zivo kad ga muce zubi :p.

Aha znaci naucice sama :think: i ja joj ne forsiram, ali primecujem da voli da cucla dudu svoju pre nego sto zaspi ili kad je kenjkava... :aha:

нама дефинитивно крећу зуби, и то како таја и ја ценимо прво горњи... значи, бићемо мали зека-пека (што и није чудо како је лепо јела сокић од шаргарепе)
ајд поздрав!

нама дефинитивно крећу зуби, и то како таја и ја ценимо прво горњи... значи, бићемо мали зека-пека (што и није чудо како је лепо јела сокић од шаргарепе)
ајд поздрав!

I mom detetu su prvo nikle gornje jedinice. Nisam znala kako da ga zovem, zeka ili dabar :lol:

Mi se bez obzira kad zaspimo budimo u 9h i imamo dva spavanja po sat vremena u 12h i u 16h a uvece zezamo...Neznam mozda je premorena posto je jako nestasna pa nemoze da spava...Kad zaspi izmedju 00-01h nebudi se ni da jede sve do jutra...aaanebi mi bilo tesko ni da se probudi u 7h ujutro samo da zaspi izmedju 8-10h....

Za 5 dana puni 5 meseci. Interesuje me koje su omiljene igračke vaših bebica.Ovaj moj naravno obožava sve što može u usta, a ima jednog medu sa nekim plastičnim karikama, na svakoj šapi po dve, pa on to onda sve po dve strpa u usta i škripi do besvesti.
Nama su omiljene igracke zvecke i sve sto moze da se stavi u usta,a i sve sto nesme upaljaci,mobilni...U ostalom sve sto se nadje na stolcicu ali mama kaze ne i nesmem da diram...Trenutno trpam u usta sandalicu koju sam prerasla...Mama je oprala i bas mi je lepa,a imam i drugaja zeku koji spava samnom....

Hvala svima :lol:

Trenira ona mene poslednjih pet dana, izlaze joj zubi kao na traci... već ima sedam a vidim da se
spremaju još dva :mrgreen:
Pet noći nisam spavala duže od sat-dva vezano.. a danju jurnjava :lol:
ali neka.. krenuće i ona na fakultet pa ću da odmorim ;) :lol: :lol:

Back