SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala vam za komentare za grcice :hvala: evo mi vec 5tu noc ne spavamo :sad2: uzas koliko je boli i koliko se mucenica namuci preko noci, pa spava ceo celcati dan onda :besna: sinoc mi se opet od bola zacenila pa sam morala da je drmnem da udahne vazduh kako treba :sad2: nadam se da ce uskoro prestati... :aha:

drage mamice koje imate sincice, ja se sad setila i razmisljam sta da radim sa pisom, hehe. u porodilistu su mi rekli da stavljam pisu na dole da ne bi piskio na pupak, ali sada ja vise nista ne radim sa kikijem, sta vi radite, jel ga stavljate na gore, i ako stavljate na gore iz kog razloga stavljate medicinskog ili onog sujevernog, i jel moram da radim nesto sa kozicom?

drage mamice koje imate sincice, ja se sad setila i razmisljam sta da radim sa pisom, hehe. u porodilistu su mi rekli da stavljam pisu na dole da ne bi piskio na pupak, ali sada ja vise nista ne radim sa kikijem, sta vi radite, jel ga stavljate na gore, i ako stavljate na gore iz kog razloga stavljate medicinskog ili onog sujevernog, i jel moram da radim nesto sa kozicom?

Nama su objasnili da pisu ostavljamo tako kako jeste, tj. da je ne dizemo na gore...navodno, zbog steriliteta, jer se desavalo da se testisi ne spuste na vreme...to su nova naucna istrazivanja, te smo mi shodno tome tako i postupali...;)

pozdrav mamicama..
Imam opet pitanjce za vas...
Dobila sam od sestre Chicco korpu-nosiljku Synthesis. nadam se da znate na sta mislim. Onase koristi od rodjenja pa do valjda nekoliko meseci. E, sad ona vecita dilema kod Chicco-vih proizvoda. korpa je skroz udubljena i meni je frka da nosim malu bebu u tome. Inace i njihove lezaljke za bebe su udubljenije od drugih. A opet, Chicco je poznata firma, ne bi valjda pravili nesto sto je stetno za bebe. Citala sam da kod nas preporucuju ne vise od 2h provedenih u toj korpi.
Ima li neko od vas ti i da li ste pitali pedijatra za koriscenje?

Koristili smo ga mi i spasavao nas je. Meni je bila frka prvih mesec dana, ali je od drugog meseca pa negde do sedmog sedela i igrala se u sintezisu, tu je jela, pa smo ga s proleca montirali na kolica i setali...nema frke, slobodno!

Ja imam jedno pitanje. Kad kažu da u porodicama kod kojih postoji istorija alergija dete ima više šansi da dobije alergiju jel se to odnosi na tu istu vrstu alergije (na primer ako je moj muž alergičan na polen pa i beba može biti alergična na to isto) ili na bilo koji drugi tip alergije (da beba recimo bude alergična na nešto drugo a ne na polen?)

Ja imam jedno pitanje. Kad kažu da u porodicama kod kojih postoji istorija alergija dete ima više šansi da dobije alergiju jel se to odnosi na tu istu vrstu alergije (na primer ako je moj muž alergičan na polen pa i beba može biti alergična na to isto) ili na bilo koji drugi tip alergije (da beba recimo bude alergična na nešto drugo a ne na polen?)

Kod nas u porodici je bilo nesto drugo, znaci ne prenosi se alergija na odredjeni alergen direktno, bile su u pitanju sasvim razlicite namirnice.

a kak'e veze ima dojenje i menstruacija posle porođaja?
obe ćerke sam dojila godinu dana (mogla sam i duže da ih dojim, imala sam mleka, ali mi je bilo bzvz jer su mogle već dosta hrane da konzumiraju), a menstruaciju dobila oko 5. meseca po porođaju....

dojenjem se odlaze proces sazrevanja jajne celije i samim tim i menstruacija se zaustavlja,stvara se prirodan razmak izmedju trudnoce,kad telo proizvede sledecu jajnu celiju ono je spremno za trudnocu,zato se dojenje u neku ruku smatra prirodnom kontracepcijom ali ne i sigurnom......valjda nisam smorila :)

ja sam dok pupak nije otpao stavljala na dole,a posle na gore.....i sad cu da ti kazem da nemam pojma zasto

ja sam dok pupak nije otpao stavljala na dole,a posle na gore.....i sad cu da ti kazem da nemam pojma zasto

Evo ja ću da odgovorim zašto, pošto sam i ja tako radila :D
Prvo na dole da ne bi piškio po pupku dok ne otpadne, a posle na gore da bi se pogurala majka priroda...ili tako nešto, ne sećam se, samo se sećam da su nam rekli da tako treba...
A to "tako treba" se menja sa svakom novom generacijom kao i sve ostalo i nikom ništa ne fali...
Zaključak: kako god da uradiš, nećeš pogrešiti...

Back