SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@bonzzita93
kad mu otpadne pupak, onda slobodno napolje.
samo ne na neki jak vetar ili na neki preterani minus... :D

(i ja hocu u wellness salon.
upravo biram kremu za lice koja ce da mi vrati sjaj i neku za protiv bora okolo ochiju - ide prolece, a kad izadje sunce, `ocu i ja da izadjem napolje i da zasijam u punom sjaju. k`o sunce. i koji je to na pola puta od ns do bg?)

Hvala!
Toplo je,negde 15-16stepeni,a i ja nemogu vise u kuci...pozz za vas :cmok2:
Pupak mu je otpao juce,ona plasticna stipaljka,sad se sasusilo,jednom na dan mu dezinfikujem,i sinoc sam pazila kad sam ga kupala malo zastitila gazom i posle dobro prosusila..mozda da sacekamo nedelju pa ako bude toplo kao danas,malo izadjemo...

Hvala vam za komentare za grcice :hvala: evo mi vec 5tu noc ne spavamo :sad2: uzas koliko je boli i koliko se mucenica namuci preko noci, pa spava ceo celcati dan onda :besna: sinoc mi se opet od bola zacenila pa sam morala da je drmnem da udahne vazduh kako treba :sad2: nadam se da ce uskoro prestati... :aha:

Možeš i da tapšeš rukama, duneš u nju ili je malo poprskaj vodom ako ti je pri ruci. Ne dozvoli da se zaceni i poremeti unos kiseonika.

Možeš i da tapšeš rukama, duneš u nju ili je malo poprskaj vodom ako ti je pri ruci. Ne dozvoli da se zaceni i poremeti unos kiseonika.

Probala je sve to patronazna dok se u pocetku cesce zacenjivala, ali na kraju smo shvatili i ona mi pokazala kako da je dignem ili prebacim preko ruke glavom na dole, pridrzavajuci istu, sto i uradim i samo to joj izbije vazduh... :aha: ali hvala Bogu ne desava se to vise cesto... samo kad je bas jak grc, mukica mala...

Drage mamice i bebironcici evo i mi da vam se pridruzimo na ovoj temi :D
Moj Matteo ima 10dana :heart:
Da vas pitam sa koliko dana bebac moze da se izvodi napolje?Ljubimo vas ja i moj sinak :cmok2:

Moja devojcica je bila u prvoj setnji sa manje od nedelju dana. Meni je patronazna sestra ovde rekla da bebe u principu mogu odmah napolje jer im je prva "setnja" vec bio izlazak iz bolnice.Cak da ih treba svakodnevno setati jer im to podize imunitet.
Stavi mu kapicu, ako duva vetar stavi na kolica onu najlonsku navlaku za kisu, tako je zasticen, pazi da ne bude na direktnom suncu jer je jos mali, i slobodno setajte.
Mi smo cak i dugo bile napolju ( zajedno sa patronaznom sestrom u setnji ) prvi put, cak nekih pola sata i vise, ali ona je rodjena u junu. E da, i nije joj tada otpao pupak jos. Posle toga smo setale svaki dan po malo, koliko sam ja mogla, jer sam ipak imala carski rez.

Ma da lepo vam svi kazu... to da bebe treba da budu u kuci non stop nije tako... jedino bebe sa bas malom porodjajnom kilazom ne treba odmah izvoditi vec sacekati punih mesec dana :aha: makar je meni patr. sestra tako rekla... :cao:

Hvala vam za komentare za grcice :hvala: evo mi vec 5tu noc ne spavamo :sad2: uzas koliko je boli i koliko se mucenica namuci preko noci, pa spava ceo celcati dan onda :besna: sinoc mi se opet od bola zacenila pa sam morala da je drmnem da udahne vazduh kako treba :sad2: nadam se da ce uskoro prestati... :aha:

Negde sam vec pisala, kad se beba tako zaceni samo joj blago duni u lice i odmah ce da nastavi da dise,
sto se tice grceva,grejanje stomacica,blaga masaza kruznim pokretima,kimova vodica

...a inache, u vezi izlazaka napolje sa bebama...

ja sam bila u bolnici sa dve cimerke chije su bebe tada imale oko dva meseca. njihove svekrve im nisu dale da izvode bebe u shetnju dok se ne krste bebe. zamislite tek to...

...a inache, u vezi izlazaka napolje sa bebama...

ja sam bila u bolnici sa dve cimerke chije su bebe tada imale oko dva meseca. njihove svekrve im nisu dale da izvode bebe u shetnju dok se ne krste bebe. zamislite tek to...

da, to mi je poznato :neutral:
moje sam izvodila sa nepunih mesec dana...ali, bile su letnje bebe i bile su grozne vrućine, pa je u stanu bilo mnogo prijatnije nego napolju. ali, imala sam ''bitku'' da je prerano. tvrdim da nije.

Mame upomoc imamo strasan problem necemo da spavamo pre 24-01h...Dali neko ima slicno iskustvo?Kako da naucimo da spavamo ranije?ustvari mi zaspemo izmedju 8-9h ali se probudimo posle sat vremena i onda nema sanse da zaspimo pre ponoci.Unapred hvala

da.
deca imaju chudne faze... i sve traju dovoljno dugo da ti se popnu na glavu, a opet dovoljno kratko da prestanu chim se naviknesh.
klinac moje drugarice je isto tako radio, i ta satnica se pomerala od 00h, pa u 01h, pa u 02h i sve tako, dok njoj nije dokurchilo. onda je uzela i tri dana budila klinca ujutru u 8h (erbo je on regularno spavao do 11h, 12h popodne, k`o tinejdzer) i uvela mu red. sad zaspi knjishki u 21h. i ja bih tako, da mi se to desi.

Back