SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel ti pedijatar rekao da bebi prvo das vodu posle tri dana?

..ako je bila na bebelaku, makar i kao dohrani uz dojenje, mozda i jeste.. :)

..neka deca nemaju grcheve, shta god majke radile, jele, i chime god ih hranile ako ih ne doje ili ih dohranjuju..
..neke imaju, u apsolutno istim tim okolnostima..
..dok isprobash sve nachine da bebi pomognesh, tri-chetiri meseca ce proci
i obichno se majke kunu u ono prvo shto su uradile (ako beba nije ni imala grcheve)
ili ono poslednje (shto je predhodilo prolasku grcheva samih od sebe)..

..kao sa prehladom, prodje za sedam dana ako se lechish i za nedelju dana ako se ne lechish.. :lol:

Jel ti pedijatar rekao da bebi prvo das vodu posle tri dana?

Da. Ja sam pitala i rekli su mi da moze prokuvana voda, ja sam u pocetku davala malo, maltene samo da lizne, a sada dnevno pije i do 50 ml vode. Inace, bebac mi za nedelju dana puni 3 meseca, meni je pedijatar savetovao da pocnem da mu dajem sok, medjutim ja hocu jos malo da sacekam. Svaki doktor i svaka sestra imaju razlicito misljenje. Ja sam nazalost moje dete dojila samo mesec dana, ostala sam bez mleka, od tada smo na bebe laku i bebac super napreduje, fino se i smeska i igra. Opet, svako ima svoje misljenje, koga ce slusati. Meni je pedijatar rekao da krmelje cistim samo fizioloskim rastvorom, a specijalista oftamolog je rekao da fizioloski rastvor moze trenutno da ocisti, ali ne i u potpunosti. I koga sada tu slusati? :dontunderstand:

..ako je bila na bebelaku, makar i kao dohrani uz dojenje, mozda i jeste.. :)

..neka deca nemaju grcheve, shta god majke radile, jele, i chime god ih hranile ako ih ne doje ili ih dohranjuju..
..neke imaju, u apsolutno istim tim okolnostima..
..dok isprobash sve nachine da bebi pomognesh, tri-chetiri meseca ce proci
i obichno se majke kunu u ono prvo shto su uradile (ako beba nije ni imala grcheve)
ili ono poslednje (shto je predhodilo prolasku grcheva samih od sebe)..

..kao sa prehladom, prodje za sedam dana ako se lechish i za nedelju dana ako se ne lechish.. :lol:

savremena dohrana se daje po zahtevu i ne zahteva vodu....da, nudi se bebi a mnogi neonatolozi kazu da nije lose ni dojenoj bebi ponuditi vodu a neki su striktno protiv....imam utisak da svako prica svoju pricu, a narocito se u caj kunu oni koje sponzorise odredjena firma koja te cajeve pravi....nama su beskrupulozno preporucivali i odredjenu dohranu i caj neonatolozi bas iz tih pobuda, cak su nam i flajere delili....

ja lično mislim da bebi mora da se daje voda iako samo sisa, naročito kad su letnje vrućine
zimi, ajde-de

i ja mislim da leti treba
al moja iako je rodjena bas kad je bila vrucina,nije htela vodu uopste
ustvari vodu je pocela da pije tek pre godinu dana...do tada je pila hipov caj jer nije htela nista drugo
a uvaljivala sam joj i vodu sa malo soka unutra...samo da bi pila tecnost(misim ne dok je bas bila beba,tek kasnije)
al dok je samo sisala,nije bilo problema

i ja mislim da leti treba
al moja iako je rodjena bas kad je bila vrucina,nije htela vodu uopste
ustvari vodu je pocela da pije tek pre godinu dana...do tada je pila hipov caj jer nije htela nista drugo
a uvaljivala sam joj i vodu sa malo soka unutra...samo da bi pila tecnost(misim ne dok je bas bila beba,tek kasnije)
al dok je samo sisala,nije bilo problema

evo ni ovaj moj malac od 3 meseca nece da pije ni po ovim vrucinama, nudim mu svaki dan za svaki slucaj ali se nije jos desilo da je prihvatio....

Back