SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na formuli je,imam malo mleka i to odbija,pljuje,od sutra pocinjem lekove za prestanak mleka...dala sam mu sad jednu kasicicu i super je to prihvatio on sam gura kasicicu u usta...neznam koliko kasicica sme?U ponedeljak idemo da se merimo...sad mu dajem 90ml on popije nekad 50,nekad 70,a nekad 30,kako kad neznam dal je to puno,mada posle vec dva sata on je opet gladan vristi gura prstice u usta,i nemozes da ga smiris jos onih sat vremena do 3h kad bi trebao da rucka...

Ja sam nesto malo dojila,al sam vodu dala cim smo dosli kuci,malcice na kasicicu!!! A sto se tice klope mi smo se uobrocili tek u trecem mesecu do tada je stalno bio gladan,jeo je na svaka dva sata....i nista mu ne fali...:super:

Ja moju bebu dojim evo vec 4 puna meseca i nista drugo ne dajem ali kad to nekom kazem svi me sa cudjenjem gledaju i kazu da su svojim bebeama dotad davali vodu, cajeve i nesto od hrane (gotove kase) sokice a ja do sad nista,da li je to ok

moja beba je na mom mleku bila 9 meseci,do 5,5 meseci uopste nije pio vodu,jedino u slucaju kad sam ja bila 6 dana pod terapijom zbog alergije i tad nije smeo da pije moje mleko vec adaptirano i onda sam mu davala vodu,inace nista.a nama je pedijatar rekao da beba na adaptiranom mleku mora u toku dana da popije 60-100ml vode...e sad jel tako ili nije neznam

Na formuli je,imam malo mleka i to odbija,pljuje,od sutra pocinjem lekove za prestanak mleka...dala sam mu sad jednu kasicicu i super je to prihvatio on sam gura kasicicu u usta...neznam koliko kasicica sme?U ponedeljak idemo da se merimo...sad mu dajem 90ml on popije nekad 50,nekad 70,a nekad 30,kako kad neznam dal je to puno,mada posle vec dva sata on je opet gladan vristi gura prstice u usta,i nemozes da ga smiris jos onih sat vremena do 3h kad bi trebao da rucka...

a koju formulu koristis?mozda da je promenis.......mojoj kumi je mali na humani bio non-stop gladan,ja licno mislim da je odlicna i ubedljivo najbolja mada moj sin nije hteo ni da je lizne tih 6 dana koliko je bio na adaptiranom mleku ali je nestle nan odmah prihvatio

Kako se sprema i daje laneno seme?:bye:

Prvi dan sam dala- tri kašike lanenog sjemena sa pola litra vode, to se kuva 15 minuta i daje tokom dana, na kraju kašika meda ili malo zašećeriš,
a drugi dan 2dc vode i kašiku bosiljka-isto da prokuha,pa na kraju stavim kašiku meda ili šećer,
treći dan-čaj od šljeza,ali hladan se pokiseli i ostaviš da odstoji, pa se šećer uprži i onda saspeš čaj.Pa sve tako u krug.
Tako sam ja jedno desetak dana i prestao je.:bye:

drage mame,bebice koje isključivo sisaju ne trebaju vodu,jer je majčino mleko u sastavu taman takvo,da ima i dovoljnu količinu vode,i do napunjenih 6 meseci ne treba početi sa čvrstam hranom,neka sike dotle...bebice na adaptiranom mleko obavezno moraju da piju min.6oml vode ili čaja na dan,jer je adaptirano mleko u sastavu mnogo gušće i da ne dođe do dehidracije obavezno je davati tečnost....ako su na adaptiranom mleku to znači da već automatski koristite flašicu,znači i tečnost možete davati na flašicu,lakše će privatiti i bolje će piti,a tim bebicama je ta tečnost preko potrebna...

Ja moju bebu dojim evo vec 4 puna meseca i nista drugo ne dajem ali kad to nekom kazem svi me sa cudjenjem gledaju i kazu da su svojim bebeama dotad davali vodu, cajeve i nesto od hrane (gotove kase) sokice a ja do sad nista,da li je to ok
Sve je ok. I da daješ vodu i da ne daješ. To zavisi od tebe. Možeš da probaš da ponudiš bebi vodu pa će je ili uzeti ili odbiti. Ali i ako nećeš da daješ vodu, ne moraš jer dojiš.
Samo za decu koja piju formule je obavezno da piju vodu.

Sto pocinjes sa lekovima za prestanak mleka?! :eek: pa pusti da ti samo prodje ako ga imas manje... :think:

Hvala svima na odgovorima,divne ste...ja koristim guigoz ono se koristi do 6mes,(neznam dal ima kod nas)to su mu davali u bolnicu,mada nesto gladan je posle nje,ostalo nam je jos malo ,mozda uzmemo neku drugu,videcemo u ponedeljak idemo da se merimo i konsultovacemo se tamo sa docom,daju besplatne savete...

Hvala svima na odgovorima,divne ste...ja koristim guigoz ono se koristi do 6mes,(neznam dal ima kod nas)to su mu davali u bolnicu,mada nesto gladan je posle nje,ostalo nam je jos malo ,mozda uzmemo neku drugu,videcemo u ponedeljak idemo da se merimo i konsultovacemo se tamo sa docom,daju besplatne savete...

pa to ti kazem,mozda bebi ne odgovara,mozda mu je formula slaba......savetuj se sa doktorom pa ces bolje znati

Kad smo izlazili iz bolnice doca nam dao recept koje lekove da pijem posto ga dojim,i recept u slucaju ako nemam bas puno mleka...grudi me bole i tvrde su zato mislim da je bolje poceti sa lekovima,dve nedelje se piju..
:eek:
Draga, grudi te bole i tvrde su jer ti nadolazi mleko. Ne možeš ga ni imati mnogo kad si se porodila pre 10-15 dana. Nemoj zaustavljati mleko, pa tek će da ti krene.
Ako dete neće da sisa, izmlazavaj mleko, masiraj grudi, pij čaj za pojačavanje mleka.
Prvi put u životu čujem da neko pije lekove za zaustavljanje mleka dve nedelje posle porođaja. To se daje ženama koje imaju decu od 2-3 godine i nema drugog načina da se mleko zaustavi, a deca već velika da sisaju...

Ti lekovi za prestanak mleka su hormonski pa ipak razmisli da li ćeš ih koristiti. Mislim da ih treba koristiti samo baš kad moraš.
4 nedelje posle porođaja imala sam nekoliko dana temperaturu oko 39C i primila 8 longacefa, tada sam morala da uzmem u obzir te lekove ali je usled svih muka i bolova samo prestalo pa sam ih izbegla.

E bas sve sto ste vas 4 rekle sam i ja htela da napisem :aha: :hahaha: pogotovo ta glupost koju je lekar izjavio da posle 2 nedelje uzima lekove za prestanak :eek: :dash: koliko ja znam mleko najvise nadolazi oko 16 - 17 dana, pre toga nekima ne nadodje uopste... sto kaze neko kad su ti tako tvrde to samo znaci da si puna mleka... :aha:

Naravno da zelim da ga dojim,ali nemam mleka,danas su mi grudi mekane malo bolne,kad se izmuzem jedva ima za jednu kasiku a sa pumpicom nista,dala sam mu na flasicu nece pljuje ,mrsti se,i gura rukicama,mislim da mi nije dobro mleko,nisam jos pocela lekove,mozda i nema potrebe,izgleda nestaje i to samo...

Back