- Poruka
- 17.625
Ja sam gore nabrojao 8. A ima ih još.
Dzaba
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam gore nabrojao 8. A ima ih još.
ATI-LA: Jordanes kaze, na sahrani Atile, njegov narod "lamentations" naziva STRAVA. (450. godina.)
TOT-ILA: Rodoslov kaze da je Totila SLAVEN. (400. godina po mom.)
DRAC-ULA: Ime Vlad!
TURCI: DAI kaze da svog vodju zovu VOJVODA (900. godina)
AVARI: DAI kaze Avari su SLAVENI (400-600. Godina Pad Dalmacije)
AMMIAN MARCELLINUS: Nakon Bitke kod VRba, 395 godine, GOTI vladaju od Soluna do Alpa!
JORDANES: VALAMIR, CUDIMIR, VIDIMIR i sin THEODORIC, idu preko Save prema Nisu, iz Panonije u kraljevstvo SARMATA, oko 450. godine.
RODOSLOV: GOTI su SLAVENI koji osvojili rimsku provinciju Dalmaciju.
DAI: AVARI su Slaveni koji su osvojili rimsku provinciju Dalmaciju.
DAI: AVARI su u Panoniji i Iliriji.
JORDANES: GOTI su Panoniji i Iliriji.
Rimsko Carstvo je propalo, tamo su Slaveni! Na tom prostoru nastaje Srbija u vrijeme Svetopleka.
OVO SU CINJENICE! OSVJEDOCENE U IZVORIMA! OVO NIJE MITOMANIJA! OVO JE ISTORIJA, TONA IZVORA! Tamo zive Slaveni, i to u Srbiji!
Gdje je Madjarski jezik? Gdje je Herzog? Gdje su Madjari? Gdje je Rumunski?
..ne razumem? Zašto džaba.
I ti si se uhvatio jedne Porfirogenitove rečenice, ali ona nije potvrda niti vladara ni hronologije kod Dukljanina. Ne zna Porfirogenit za Ostroila, Krepimita, niti ikog sličnog. Mislim svaka tebi čast za onaj trud tamo, ali tako stoje stvari. Niko ne zna za stvari koje piše Prezbiter, niti odakle mu. A niti se uklapaju sa istorijskim saznanjima te epohe.
Da postoji ikakva institucionalizovana zavera protiv novoromantičara u Republici Srbiji kako je oni predstavljaju, davno bi do sada Damjanović bio otpušten sa svog radnog mesta...![]()
Boli radićologe kofer za sitnu ribu (sam si rekao, ipak je to ekonomska strukovna srednja škola.). Njima je bitno da se izvana (iz Beča i Londona, na primer) odakle dobijaju instrukcije, ne vidi da neko ovde talasa. U tom smislu je Đođe Janković morao da popije pedalu.
Problem je sto nemas izvore, Ja imam. To je veliki problem za vas. Veliki je problem za vas da se na Atilinoj sahrani govori "STRAVA." Vi mrzite te stvari jer se ne poklapaju u dogmu. Ali to su izvori!
Izvori kazu Srbija je postojala prije Iraklija. A vi lazete da nije, nemate izvor za tu tvrdnju! To su veliki problemi za vas!
A posto to znate, onda se radi o najmernim malverzacijama, a to je veliki problem!
Da ponovim, Dukljanovo gledište alternative povesti krajem V i tokom VI stoleća nikakve veze nema sa izvorima iz tog perioda (ili iole bliskih tom vremenu.
Prokopije, kao i Jordanes, pisu recimo polovinom sestom vijeka. Oko 550. recimo. Svetoplek je stvorio Srbiju oko 610. godine. Dakle ti izvori Jordanes i Prokopije su prije nego je stvorena Srbija od Svetopleka.
I Jordanes, i KRS pisu o Gotima oko Trnova, tamo je Bitka kod Vrba 395. Nakon toga dolazi do pada Rimske Provincije Dalmacije, nakon bitke tamo negdje, u to isto vrijeme -- dakle i prostorno i vremenski, i sto se tice zaracenih strana imaju u itekako veze.
Predmet je detaljnije opisan kod Amijana, i tamo saznajemo da su nedugo nakon bitke Goti preuzli rimsku provinciju Dalmaciju. To se dogadja i u KRS.
Cinjenica je da u vrijeme Iraklija Srbija postoji. Ali, po uporedbi dva izvora, postoji samo od trenutka kada Svetoplek djeli kraljevstvo na Srbiju i Hrvatsku. I to je negdje oko 610. godine.610? Pardon, onda sam te nešto pogrešno ja razumeo. Mislio sam da govoriš o narativu po kome je srpska država utemeljena 490. godine.
I gde se tu Justinijanova reconquista Dalmacije uklapa? Rimska je državnost tu bila obnovljena do sredine 530-ih godina.
Čekaj, sad sam malo zbunjen. Koja su to 4 neznana kralja?
Nažalost Damjanović je samo jedan od mnogih nastavnika koji su zašli u pseudoistorijske vode. Posledice tog stručnog kolapsa obrazovanja ćemo osetiti za nekih 5-10 godina kroz povećanje broja ljubitelja lika i dela Jovana Deretića.
Zar ti stvarno veruješ u to? Da neko iz Beča i Londona bukvalno diktira našim profesorima šta će da predaju na fakultetu i kako ? Kako uopšte zamišljaš te instrukcije ? Pismeo, email, usmeno ... glasonoša ??? I ko su po tebi ti koji iz Beča i Londona daju instrukcije ?
Strangers in the Night" is a song credited toDisclaimer:
This content may be protected by copyright law or other laws regarding intellectual property of the United States or other countries.
Downloading Ivo Robic confirms authorship of Strangers in the night /Ivo Robić je autor pjesme Stranci u noći mp3 on this site is just for review purpose. If you love the song, please support the artists by buying the original CD/Cassette or buying the song from iTunes.
Kakve to veze ima sa Damjanovićem?![]()
Очигледно је да никад ниси радио на томе. Наравно да диктира. Министру просвете и онима који су у врху власти. Дакле они поставе свог прецедника и премијера, па му онда нареде ко ће да им буде министар. А преко министра спроводе своју вољу.
I kakve to ima veze sa ovim ? Samo si rekao da su političari korumpirani u čemu se i slažemo samo nismo na istom listu.
Drugo ako pretpostavimo da je to tačno i ministar prosvete recimo gura svoju priču kakve to veze ima sa univerzitetima koji su nezavisni ? I da li to znači da su SVI od reda ministri prosvete od 19 veka do danas bili strani plaćenici ? I ne samo ministri već i profesori i naučni radnici ? Koja je to mašinerija koja ima finansijsku moć da sve to održava i koji su motivi za to ? Da li shvataš da u tome nema ni trunke logike a da ne govorim o dokazima?
Професори постају професори, тако што су на линији са министром, или не могу да буду професори. Исто важи и за већину научних радника. Универзитет никад није био слободан. Бар не од 1945, до данас. У 19. о почетком 20 Века, нисмо били под окупацијом. Имали смо наше добре и наше лоше владаре. Једна је чак хтео да нас ђутуре прода. Али окупације није било. Од 1941, почела је задња окупација, која траје до данас. Окупатор се мења, али окупација не престаје.
Иначе Радован је сјајан тип. Шармантан. Говори истину. Духовит. Бескрајно стрпљив са малоумнима. Уз то књиге пише таквим стилом и на такав начин, да се може рећи да је у питању геније.
Koliko profesora i naučnih radnika poznaješ ? Tj koliko poznaješ njihovu vezu sa ministrom ili prethodnim ministrima ? Odgovor je nimalo.
Ako baš hoćeš istinito većina naučnih radnika, a i profesora u društvnim naukama je u "sukobu" sa aktuelnim ministrom. Slična situacija je zadnjih skoro 30 godina, a mozda i duze. Sve što si naveo od navodnih direktiva je na nivou kafanskih priča, a ja isto tako vidim kopletni rad pseudoistoričara kojima pripada i Radovan. Kafanska priča, rekla kazala...
PS Slažem se za duhovitost i da je "sjajan tim", šarmantnost je subjektivna, ali realno od nauke nije ni N pogodio.
Istorija podforum ima premalo forumaša. Daš 100% članstva reputaciju i onda moraš da ideš na neki drugi podforum, tipa Politiku, čisto da bi dao nekome bezveze ako želiš ovde opet. I onda izgubiš nervni slom tamo zato što ljudi pišu jedno deset puta gore gluposti nego ovde.
Koliko profesora i naučnih radnika poznaješ ? Tj koliko poznaješ njihovu vezu sa ministrom ili prethodnim ministrima ? Odgovor je nimalo.
Ako baš hoćeš istinito većina naučnih radnika, a i profesora u društvnim naukama je u "sukobu" sa aktuelnim ministrom. Slična situacija je zadnjih skoro 30 godina, a mozda i duze. Sve što si naveo od navodnih direktiva je na nivou kafanskih priča, a ja isto tako vidim kopletni rad pseudoistoričara kojima pripada i Radovan. Kafanska priča, rekla kazala...
PS Slažem se za duhovitost i da je "sjajan tim", šarmantnost je subjektivna, ali realno od nauke nije ni N pogodio.
Istorija podforum ima premalo forumaša. Daš 100% članstva reputaciju i onda moraš da ideš na neki drugi podforum, tipa Politiku, čisto da bi dao nekome bezveze ako želiš ovde opet. I onda izgubiš nervni slom tamo zato što ljudi pišu jedno deset puta gore gluposti nego ovde.