Anonymous man
Iskusan
- Poruka
- 5.055
Odgledao remek delo kinematografije, francuski istorijski horor film Brotherhood of the Wolf. Neverovatno umetničko delo o istinitim dogadjajima pomešanim sa legendom o zveri iz Gevaudana koja je terorisala ovo mesto u Francuskoj u vremenima pre Francuske revolucije i o lovu na samu zver. Film je briljantno snimljen, jako zanimljiv, sa prelepom atmosferom, ubedljivim likovima i radnjom, uz odličnu glumu i (po meni) sjajan zaplet. Što je najjače, film uključuje elemente istorijske epike, zavere, horora, ljubavne drame, akcije i borilačkih veština, sve to u jednom. Toplo preporučujem (i ako neko odluči da gleda nek obavezno skine Directors Cut verziju, jednostavno mora da se odgleda celokupno delo od dva i po sata da bi se stekao celovit uvid u film).
Odgledao po drugi put još jedno remek delo, francuski horor film Martyrs. U pitanju je zapravo filozofski revenge-horror, gde mlada devojka sa svojom ljubavnicom upada u kuću neke sasvim normalne i srećne porodice, i sve ih redom brutalno poubija, tvrdeći da su je oni mučili na najstravičnije načine u nekom podrumu kada je bila devojčica. Naravno ovde se sad radjaju pitanja kod njene partnerke da li je to baš tako, da li je ova sveže pobijena porodica (uključujući i decu) zaista ta grupa sadista iz prošlosti ili je njena devojka pogrešila i ubila nedužne ljude, i odatle se dalje razvija radnja. Genijalno uradjen, vanserijski brutalan, toplo preporučujem.
Odgledao po prvi put The Matrix, ovo kapiram da je većina gledala još odavno, film je sjajan, ali ne bih zalazio preterano u analizu jer kapiram da je većina gledala (pa shodno tome i znaju zašto je sjajan).
Pored toga odgledao Univerzalnog vojnika sa Žan Klod Van-Damom, bilo mi dosadno jbg pa reko daj da skinem nešto što opušta mozak, i stvarno odgledao sam prvi deo i još skinuo preostala tri. Film zapravo nije loš, klasičan action flick iz ranih devedesetih, mislim jeste to malo smešno sa mrtvim vojnicima oživljenim u vladinom eksperimentu, koji moraju da se hlade u hladnjači da bi preživeli, a inače dobijaju natprirodnu snagu, izdržljivost itd, ali ne znam zašto opušteno sam ga odgledao do kraja, valjda sećanje na detinjstvo i te neke rane dane kad smo se svi ložili na Brus Lija, Van Dama, Stivena Sigala, Džeki Čena, Ramboa i ostale.
Brotherhood of the Wolf odgledao,hvala na preporuci,veoma dobar film,pravo remek delo,izuzev malo cudnog nacina pozicioniranja kamere u nekim scenama,to me bas nerviralo,ali nemam drugih zamerki